Sistem de Reglare Automata a Temperaturii

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 2
Sarcina proiectului 3
1. Identificarea modelului matematic a OR 4
2. Modelul matematic a OR in forma discreta 5
3. Alegerea traductorului si aparatului secundar 5
4. Alegerea elementului de executie 5
5. Sintetizarea algoritmilor de reglare a 6
5.1. Metode de acordare a algoritmilor tipizati pentru sistemul automat continuu 7
5.1.1. Metoda Ziegler-Nichols 7
5.1.2. Metoda gradului maximal de stabilitate 9
5.1.3. Metoda reglarii in cascada 11
5.2. Metode de acordare a algoritmilor tipizati pentru SA discret 13
5.2.1. Metoda PID-ului numeric 13
5.2.2. Metoda Dead-Beat normal 14
5.2.3. Metoda Dead-Beat extins 15
5.2.3. Metoda timpului minim 16
6. Descrierea sistemului automat inchis 17
7. Performantele sistemului 17
8. Schema de principiu 18
Concluzii 19
Bibliografie 20


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere 
Etapa conducerii complexe a proceselor tehnologice a permis conceperea si realizarea unor mijloace tehnice care asigura conducerea complexa a proceselor, fara interventia operatorului uman, dupa strategii elaborate chiar de asemenea de catre om. 
Automatica este o ramura a stiintei si tehnicii care cuprinde totalitatea metodelor si a mijloacelor tehnice prin care se stabileste legaturile corespunzatoare intre instalatiile tehnologice, adica cele ce realizeaza procesul de productie, si dispozitive anume introduse, adica cele ce automatizeaza instalatiile respective, astfel incat conducerea procesului de productie sa se desfasoare fara interventia directa a omului 
Teoria sistemelor automate a cunoscut o continua dezvoltare atat din punct de vedere conceptual, cit si din punct de vedere aplicativ, progresul teoretic fiind puternic stimulat si sustinut de dezvoltarile tehnologice. Rezultatele teoretice deosebite au fost obtinute in domeniul analizei si sintezei sistemelor automate liniare pe baza formalismului intrare - stare - iesire evidentiindu-se structuri de reglare robusta, sisteme de comanda optimala si adaptiva. 
Teoria sistemelor elaboreaza principiile de functionare si construire a elementelor si sistemului automat. Se ocupa de problemele:
- analizei functionale a sistemelor automate;
- corectiei functionale si structurale a sistemelor automate;
- sintezei (proiectarii) sistemelor automate.
Selectarea metodelor de analiza si sinteza a sistemelor automate se face in concordanta cu natura si complexitatea modelelor matematice utilizate pentru caracterizarea functionarii sistemelor in concordanta cu scopul urmarit de analiza, corectie sau sinteza a sistemelor automate in functie de complexitatea criteriilor de performanta adoptate pentru proiectarea acestora. Latura aplicativa a automaticii presupune rezolvarea problemelor de proiectare a echipamentelor de automatizare si implementarea acestora in structuri de sisteme automate. 
Teoria sistemelor automate a cunoscut o continua dezvoltare atat din punct de vedere conceptual , cit si din punct de vedere aplicativ, progresul teoretic fiind puternic stimulat si sustinut de dezvoltarile tehnologice. Rezultatele teoretice deosebite au fost obtinute in domeniul analizei si sintezei sistemelor automate liniare pe baza formalismului intrare-stare-iesire evidentiindu-se structuri de reglare robusta, structuri de sisteme de conducere distribuita si ierarhizata, sisteme de comanda optimala si adaptiva. Caracterizarea matematica structural-functionala a permis accesul la tehnica de calcul si rezolvarea cu eficienta a problemelor de analiza si sinteza a sistemelor cu ajutorul calculatoarelor. Dezvoltarea teoriei observarilor si a compensatoarelor de stabilizare a facut posibila realizarea unor structuri de sisteme de reglare cu reactie dupa stare, rezolvarea problemelor de stabilitate si stabilizare prin reactie.
Rezultate remarcabile au fost obtinute in domeniul identificarii si estimarii starii si parametrilor proceselor tehnologice.
Cercetarile teoretice in domeniul sistemelor neliniare s-au concretizat in elaborarea unor metode de verificare a stabilitatii globale a sistemelor, in elaborarea unor metode de sinteza a sistemelor neliniare cu structura variabila, in elaborarea unor metode de analiza si sinteza a sistemelor extremale si a sistemelor adaptive si optimale.
Sarcina proiectului
Varianta Nr. 02
De proiectat un sistem automat (SA) continuu si numeric de reglare a parametrului tehnologic la procesul industrial. Pentru a proiecta SA este necesar de a efectua urmatoarele etape:
1. Apreciati modelul matematic a obiectului de reglare(OR) printr-un element cu inertie stabil de ordinul doi si timp mort si determinati parametrii obiectului k, ?, T1, T2 Pentru identificarea modelului obiectului utilizati pachetul de programe ISIDORA (dupa tab.1).
2. Prezentati modelul matematic a obiectului in forma discreta prin transformata z.
3. De ales traductorul si aparatul secundar pentru indicarea si inregistrarea parametrului tehnologic al obiectului de reglare. Prezentati modelul matematic al traductorului si indicati parametrii lui.
4. Pentru datele sarcinii (organul de reglare):
- Cuplul de sarcina Ms;
- Momentul de inertie a sarcinii Is;
- Viteza unghiulara nominala a sarcinii ?n;
- Acceleratia nominala a sarcinii ;
- Randamentul reductorului ?
calculati si alegeti elementul de actionare (tab.2). Prezentati modelul matematic a elementului de executie.
5. pentru performantele date ale sistemului proiectat (tab.3):
- Eroarea stationara ?;
- Suprareglajul ?;
- Durata timpului de reglare tr
si parametrii obiectului de reglare sintetizati algoritmii de reglare:
- Pentru sistemul automat continuu utilizati metodele de acordare a algoritmilor tipizati:
- Metoda Ziegler-Nichols;
- Metoda gradului maximal de stabilitate;
- Reglarea in cascada.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem de Reglare Automata a Temperaturii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!