Activitatea de Retail Banking in Olanda

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
CAP 1 : Activitatea bancara in Olanda pag. 3
1.1. Introducere pag. 3
1.2. Economie pag. 3
1.3. Istoric bancar pag. 5
CAP 2 : Caracteristicile sistemului bancar olandez pag. 6
2.1. Trasaturi esentiale ale sistemului bancar olandez pag. 6
2.2. Politica fiscala pag. 7
CAP 3 : Principalele Banci Comerciale ale Olandei pag. 8
3.1. ABN AMRO BANK N.V pag. 9
3.2. RABOBANK pag. 11
3.3. ING pag. 13
Bibliografie pag. 16


Extras din proiect Cum descarc?

CAP 1: Activitatea bancara in Olanda
1.1. Introducere
Olanda, oficial Tarile de Jos (in neerlandeza Nederland) este o monarhie constitutionala, stat membru fondator al Beneluxului si al Uniunii Europene, situat in nord-vestul Europei in vecinatatea Marii Nordului, Belgiei si Germaniei, incluzand alaturi de Regatul Tarilor de Jos si cateva colonii.Numele colocvial de Olanda, sub care mai sunt cunoscute Tarile de Jos, acopera insa doar o parte din teritoriul tarii, anume provinciile Olanda de Nord si Olanda de Sud. Locuitorii Tarilor de Jos sunt numiti in engleza Dutch, nume derivat de la aceeasi radacina ca germana deutsch, adica "germani". Limba neerlandeza este forma literara a germanei plate, limba vorbita ca dialect in nordul Germaniei.Un sfert din teritoriul Tarilor de Jos se afla sub nivelul marii cu altitudine medie, statul avand cea mai joasa altitudine din lume. De asemenea este una dintre tarile cele mai dens populate din lume. Este cunoscuta pentru digurile, morile si lalelele sale, dar si pentru toleranta sa pe plan social. Este membra NATO si UE. Pe teritoriul sau se afla sediul Curtii Penale Internationale. Capitala Tarilor de Jos este Amsterdam. Amsterdam este capitala oficiala conform Constitutiei. La Haga (neerlandeza Den Haag, sau oficial 's-Gravenhage) se afla sediul guvernului, resedinta regala, precum si cea mai mare parte a ambasadelor.
1.2. Economie
Conform Economist Intelligence Unit, Olanda este una dintre cele mai sigure destinatii de afaceri, bucurandu-se de un climat politic stabil, o baza macroeconomica puternica, un cadru legal clar si relatii comerciale bine dezvoltate, in special cu tarile vecine. Produsul intern brut (476,912 miliarde dolari in 2009) situeaza Olanda pe locul 16 d.p.d.v. economic. Lipsa de resurse naturale si dimensiunea redusa a pietei interne au imprimat economiei olandeze o orientare acentuata catre pietele externe si au determinat un grad de deschidere pronuntat, comertul exterior constituind in prezent motorul dezvoltarii sale. 
Exporturile de bunuri si servicii (din care cca. 60% reprezinta re-exporturi) s-au cifrat in 2004 la peste 293 miliarde de dolari, reprezentand aproximativ 60% din PIB, si au plasat Olanda pe locul 10 in lume in clasamentul tarilor exportatoare. Prin Rotterdam, cel mai important port european, este tranzitat un volum de marfa de doua ori mai mare decat in portul concurent Anvers, activitatile potuare contribuind anual cu aproximativ 10% la formarea PIB.
Pozitia geografica avantajoasa, dublata de un sistem fiscal stimulativ, plaseaza Olanda pe locul 6 in clasamentul destinatiilor preferate pentru investitori. Astfel, peste 25% din investitiile realizate in economia olandeza provin din exterior. Doar in perioada 1998 - 2002, economia olandeza a absorbit un volum de investitii straine directe de peste 225 miliarde euro. In acelasi timp, firmele olandeze sunt prezente in majoritatea tarilor lumii, asigurand constant Olandei pozitii de top in clasamentul investitorilor straini atat in economiile dezvoltate, cat si in cele emergente. 
Orientarea internationala a imprimat Olandei caracteristica de tara cu economie foarte deschisa, comertul exterior constituind motorul dezvoltarii sale. Exporturile de bunuri si servicii totalizeaza aproximativ 60% din PIB. Din acestea, cca. 60% reprezinta reexporturi. 
Caracterul deschis da insa economiei olandeze un grad sporit de vulnerabilitate in fata pietelor externe. Astfel, din 2001, intr-o conjunctura mondiala nu foarte favorabila, cresterea economica s-a diminuat in Olanda mai accentuat decat in alte tari europene.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea de Retail Banking in Olanda.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!