Analiza Evolutiei AOPC in Romania

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Notiuni generale privind AOPC 3
2.Fondurile inchise de investitii din Romania 3
2.1. OTP GarantisRo 4
2.2 EVEREST-AVIVA Certinvest 5
2.3 EuroGlobinvest 5
2.4 Fondul Privat Comercial 5
2.5 Fondul de Actiuni Privat - Transilvania 6
2.6 Raiffeisen Strategii Valutare 6
2.7 BT Invest 6
2.8 Fondul Oamenilor de Afaceri 7
2.9 DePfa Money Market 7
3. Evolutia fondurilor inchise de investitii din Romania 8
4. Societatile de investitii financiare 9
5.Analiza evolutiei societatilor de investitii financiare in Romania 10
Concluzii 12
Bibliografie 13


Extras din proiect Cum descarc?

Analiza evolutiei AOPC in Romania
Fondurile de investitii sunt entitati care acumuleaza bani de la mai multe persoane (investitori in fonduri), bani pe care administratorul fondului ii investeste conform politicii declarate a fondului in: instrumente ale pietei monetare, obligatiuni municipale si/sau corporatiste, actiuni tranzactionate pe piata bursiera,precum si in alte valori mobiliare permise de autoritatea de reglementare(CNVM). 
Peste 80 de milioane de americani, adica jumatate din numarul locuintelor din aceasta tara, sunt investitori in fonduri de investitii. Valoric, acest lucru se traduce in mii de miliarde de dolari plasate in aceste instrumente de investitie.
In Romania, insa,doar cateva zeci de mii de investitori au ales acest tip de investitie. Faptul se datoreaza si numeroaselor scandaluri din ultimii 16 ani legate de fondurile de investitii.
Asociatia Administratorilor de Fonduri - A.A.F. (fosta UNOPC pana in mai 2008), infiintata in luna martie 1996 cu sprijinul Booz Allen& Hamilton-SUA este organizatia profesionala independenta neguvernamentala a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv (O.P.C) din Romania care reuneste: 
- 19 societati de administrare a investitiilor (S.A.I.) care administreaza 51 fonduri deschise de investitii (O.P.C.V.M.) si 11 fonduri inchise de investitii (A.O.P.C.)
- 5 Societati de Investitii Financiare (S.I.F) foste Fonduri ale Proprietatii Private;
- 2 banci depozitare ;
Misiunea A.A.F.:
- sa promoveze conceptul de investitie colectiva in valori mobiliare precum si activitatea membrilor sai;
- sa contribuie la organizarea si activitatea membrilor astfel incat acestea sa corespunda normelor si standardelor nationale si internationale in domeniu; 
- sa contribuie la formarea si dezvoltarea cadrului organizatoric, legislativ si profesional general care sa asigure imbunatatirea activitatii membrilor;
- sa contribuie la asigurarea cunoasterii de catre investitori si de catre publicul larg a activitatii, a drepturilor, avantajelor si riscurilor legate de activitatea desfasurata de catre membri;
- sa dezvolte si Sa ridice standardele profesionale pentru membrii Uniunii; Sa asigure un inalt nivel de calificare profesionala a personalului angajat al membrilor Uniunii, compatibil cu standardele de calificare la nivel international;
- sa stabileasca si sa dezvolte legaturi cu organizatii guvernamentale sau neguvernamentale interne si externe, in scopul promovarii schimbului de vederi si de experienta in domeniu si pentru promovarea pietei de capital si a investitiilor mobiliare colective in Romania.
Obiective:
- remodelarea A.A.F. ca organizatie in ceea ce priveste viziunea si misiunea ei pe piata interna si cea a Uniunii Europene;
- dezvoltarea pietei de profil, insusirea si popularizarea normelor Uniunii Europene in domeniu, sporirea increderii investitorilor individuali si institutionali in industria fondurilor;
- afirmarea A.A.F. ca organism puternic de formare si perfectionare a specialistilor din industrie;
1.Notiuni generale privind AOPC
Organismele de plasament colectiv sunt entitati organizate, cu sau fara personalitate juridica, denumite in continuare O.P.C., care atrag in mod public sau privat resurse financiare ale persoanelor fizice si/sau juridice, in scopul investirii acestora, in conformitate cu dispozitiile prezentei legi si reglementarile C.N.V.M. 
AOPC sunt fonduri inchise si se infiinteaza pe baza de contract de societate civila si au obligatia de a rascumpara titlurile de participare emise, la intervale de timp prestabilite sau la anumite date in conformitate cu documentele de constituire.
Spre deosebire de fondurile deschise la care politicile de investitii si regulile de diversificare sunt foarte riguros reglementate prin regulamentele CNVM, la fondurile inchise de investitii aceste doua elemente sunt mai permisive.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Evolutiei AOPC in Romania.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!