Analiza evolutiei indicatorilor de peformanta la o banca din Belgia

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I :Analiza indicatorilor bilantieri contabili in perioada 2010-2016
1.1 Prezentarea bancii KBC Bank din Belgia
1.2 Analiza evolutiei activelor si paviselor aflate in bilantul contabil in perioada 2010-2016
CAPITOLUL II: Analiza principalilor indicatori de performanta
2.1 Rata rentabilitatii financiare (RRF)
2.2 Rata rentabilitati economice (RRE)
2.3 Efectul de parghie (EP)
2.4 Rata profitului (RP)
2.5 Rata de utilizare a activelor (RUA)
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I Analiza indicatorilor bilantieri contabili in perioada 2010-2016
1.1 Prezentarea bancii KBC Bank din Belgia
KBC Bank este una din multitudinea de banci din Belgia care isi desfasoara domeniul de activitate pe sectorul persoanelor fizice si companiilor mici si chiar mijlocii. Liderul, KBC Group NV, este o companie din Belgia foarte bine dezvoltata si este una din cele mai mari grupuri financiare din Europa. La sfarsitul anului 2006, KBC a luat in compania sa pachetul majoritar care continea actiuni ale Romstal Leasing, acestea au fost achizitionate cu suma de 70 milioane de euro. KBC Bank are o sucursala care se numeste KBC Lease si se intalneste pe piata leasingurilor, rentingurilor, fleet management, dar si pe piata tranzactiilor de refinantare. In luna iunie 2008, KBC Lease isi desfasoara activitatea cu peste 1.500 de angajati si in 15 tari din Europa de Vest, Europa Centrala, dar si de Est. Actiunile bancii sunt tranzactionate pe Euronext, bursa de la Bruxelles.
Obiectivul general pe care il urmareste banca este de a fi un bun furnizor bancar independent pentru intreprinderi private din tarile europene si pentru clienti, unde se pune accent pe serviciile bancare cu amanuntul, corporative, leasing, asigurari generale si de viata.
Structura de functionare este reprezentata in urmatoarea schema:
KBC Group NV
KBC Asset Management NV
KBC Bank NV
KBC Insurance NV
Restul de companii din grupul KBC sunt filiale asociate direct si indirect ale acestora.
La incheierea anului 2016 KBC a avut 38,356 angajati din intreaga regiune unde isi desfasoara activitatea., capitalul total a fost inregistrat de 17,4 miliarde de euro, totalul activelor 275,2 miliarde EUR, venitul net 2,427 miliarde de EUR, activele aflate in administrare 2,13 miliarde de euro si venituri care se exprima in moneda euro de 7.211.000.000.
Iar la sfarsitul anului 2017 pe baza informatiilor actualizare pe site pozitia KBC in Belgia este : detine 659 sucursale bancare, 404 agentii care se ocupa in domeniul asiguratorilor, canale electronice, pe piata ponderea pentru produsele bancare este de 20 %, 33% este reprezentat de fondul de investitii , 14 % asigurari de viata si 9% asigurari generale.
KBC are in jur la 3,5 milioane de clienti si un portofoliu de credite u o valoare de 98 miliarde EUR si titluri de creanta si depozite de 133 milioane EUR, mai detine la sfarsitul anului 2017 in Blegia 15,000 angajatii cu norma intreaga.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza evolutiei indicatorilor de peformanta la o banca din Belgia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!