Analiza si Acordarea Creditului Bancar

Cuprins proiect Cum descarc?

I Analiza creditelor acordate companiilor
1.1 Analiza bonitatii companiilor pentru acordarea creditelor
1.2 Indicatorii de bonitate ( lichiditatea, gradul de indatorare)
1.3 Documente necesare analizei bonitatii(balanta, bilantul, contul de profit si pierdere)
II Determinarea creditelor acordate companiilor
2.1 Determinarea marimii creditelor
2.2 Determinarea garantiilor (ipoteci, gajuri)
III Aprobarea creditului
3.1 Referat de analiza
3.2 Aprobarea documentelor pe baza carora se acorda creditul
IV Acordarea, utilizarea, urmarirea si rambursarea creditului
4.1 Cerera de utilizare
4.2 Destinatia creditului ( plati conform aprobarii)
4.3 Efectuarea de plati conform destinatiei aprobate
V Studiu de caz privind analiza si acordarea unui credit companiei XENER Import - Export de catre Garanti Bank.


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
Analiza creditelor acordate companiilor
"Categoria Intreprinderilor Micro, Mici si Mijlocii (IMM) este formata din intreprinderi care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 de milioane de euro si/ sau detin active totale de pana Ia 43 de milioane de euro"
O intreprindere se incadreaza in categoria IMM (poate fi micro, mica sau mijlocie) daca indeplineste toate conditiile cu privire la: personalul angajat, cifra de afaceri, capitalul maxim si criterii de reprezentare a partilor sociale. Comparand definitia IMM adoptata in Romania cu cea recomandata in UE, putem observa faptul ca din punct de vedere al numarului de angajati, aceasta este identica. Totusi, in ceea ce priveste cifra de afaceri, definitia romana este mai restrictiva, (nivelul maxim al acesteia fiind de 8 milioane EURO)comparativ cu UE (7 milioane EURO pentru intreprinderile mici si 40 milioane EURO pentru cele mijlocii). In Romania, nu exista restrictii privind capitalul maxim detinut de IMM, insa in UE exista aceasta restrictie, dar aceasta este progresiva, respectiv 5 milioane EURO pentru intreprinderile mici si 27 milioane EURO pentru intreprinderile mijlocii. In concluzie, putem considera ca definitia utilizata in Romania este in conformitate cu cea recomandata de Uniunea Europeana.
Accesul IMM--unilor la finantare la momentul actual este foarte scazut. Majoritatea investitiilor planificate sunt sustinute din fonduri proprii (87,5% pentru investitiile mici, respectiv 77.4 % pentru cele mari). Imprumuturile bancare sunt locul doi, dar la mare distanta, in special in cazul investitiilor mici, iar finantarea din surse guvernamentate constituie, cum este si normal, o sursa de completare si nu una de baza.Dezvoltarea rapida a antreprenoriatului din cadrul societatii, la inceputul anilor '90 a dus la crearea a mii de firme mici, preluand astfel salariatii care au fost nevoiti sa paraseasca firmele aflate in restructurare.
Conform unor statistici recente, intreprinderile mici si mijlocii (IMM) reprezinta peste9O% din numarul total al firmelor din Romania. Aportul lor la economia actuala este semnificativ, intrucat ele influenteaza factori importanti cum ar fi: cresterea economica, competitivitatea, schimbarile in structura economica si ocuparea fortei de munca.
1.1 Analiza bonitatii companiilor pentru acordarea creditelor
Bonitatea se stabileste pe baza:
o Aspectelor personale;
o Situatiei financiare curente si viitoare a solicitantului, inclusiv situatiei competitionale, perspectivelor viitoare pentru tipul de afacere in care este implicat solicitantul si riscurilor valutare.
Capacitatea viitoare de plata -- pe baza previziunilor fluxului de numerar al imprumutatului si a situatiei veniturilor -- trebuie avuta in vedere, in special pentru creditele destinate intreprindenilor mici si mijiocii.
Baza de date a Centralei Riscurilor Bancare (CRB) trebuie consultata pentru debitori si co-debitori pentru toate creditele.
La CRB se raporteaza lunar toti debitorii bancii persoane fizice si juridice, rezidenti sau nerezidenti ce inregistreaza risc in ultima zi bancara a lunii mai mare de 20.000 RON .
Regulamentul numarul 4 din 07 Aprilie 2004 emis de Banca Nationala a Romaniei guverneaza Centrala Riscurilor Bancare . 
Baza de date a Biroului de Credite (CredIT) poate fi consultata in cazul Creditelor pentru intreprinzatori, pentru proprietarii principali ai companiei respective doar atunci cand Ofiterul de Credit/Coordonatorul Credite/Directorul de Sucursala/Directorul de Agentie considera ca Imprumutul indeplineste toate conditiile pentru a fi aprobat si accesarea se efectueaza pentru acordarea imprumutului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si Acordarea Creditului Bancar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!