Analiza Structurii Portofoliilor pentru Societatile de Investitii Financiare - Abordare Comparativa

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Delimitari teoretice: SIF Muntenia (Sif 4 ) si SIF Oltenia (SIF 5)....1
1.1. Scurta prezentare SIF Muntenia (SiF 4 ) si SIF Oltenia (SIF 5).....1
1.2. Obiectivele strategice ale SIF Muntenia (SIF4) si SIF Oltenia (SIF 5).....3
1.3. Obiectul de activitate SIF Muntenia (SIF4) si SIF Oltenia (SIF 5).5
Capitolul 2 .Structura si administrarea portofoliului global.7
2.1. Structura globala a portofoliului SIF 4 si SIF 5.7
2.2. Admninistrarea subportofoliului de actiuni pentru SIF 4 si SIF 5.13
2.3. Administrarea subportofoliului de depozite bancare ale SIF Muntenia (SIF4) .17
2.4. Admninistrarea subportofoliului de produse structurate cotate pe o piata reglementata dintr-un stat membru UE ale SIF 4 .19
Capitolul 3. Analiza performantelor financiar-economice.21
3.1.Analiza performantelor financiar-economice ale SIF Oltenia ( SIF5) .21
3.2. Analiza performantelor financiar-economice ale SIF 4 .23
3.3. Analiza indicatorilor de lichiditate ai SIF Muntenia (SIF 4).25
3.4. Analiza fluxurilor de numerar ai SIF Muntenia (SIF 4).26
Capitolul 4. Managementul riscurilor financiare ale ale SIF Muntenia (SIF 4) si SIF Oltenia (SIF 5).29
Concluzii.35
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1
Delimitari teoretice: SIF Muntenia (Sif 4 ) si SIF Oltenia (SIF 5)
1.1 . Scurta prezentare SIF Muntenia (SiF 4 ) si SIF Oltenia (SIF 5)
SIF MUNTENIA SA (SIF4) este un organism de plasament colectiv incadrat in categoria "Alte Organisme de Plasament Colectiv" (AOPC) care functioneaza in conformitate cu prevederile Legii nr. 297/2004 privind piata de capital, ale Legii nr. 31/1990/R privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare, si cu respectarea celorlalte acte normative in materie, ale actului constitutiv si ale reglementarilor sale interne.
Societatea de Investitii Financiare Muntenia (SIF Muntenia sau SIF 4) a fost constituita ca societate pe actiuni in noiembrie 1996, ca succesor al Fondului Proprietatii Private IV Muntenia infiintata in 1992, cu sediul la Bucuresti. 
Actiunile SIF MUNTENIA SA sunt inscrise la cota Bursei de Valori Bucuresti la categoria societati de investitii financiare, in conformitate cu prevederile Deciziei BVB nr. 200/1999. De asemenea, SIF Muntenia este una dintre cele cinci societati de investitii financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti.
In conformitate cu statutul si cu contractul de societate, SIF MUNTENIA SA este condusa de un Consiliu de Administratie ales pentru un mandat de cate 4 ani, incepand din anul 1997. Ca urmare a inregistrarii la ONRC a Actului Constitutiv al SIF MUNTENIA SA in anul 2006, Consiliul de administratie ales in anul 2005 pentru un mandat de 4 ani a devenit Consiliul Reprezentantilor Actionarilor (CRA). Consiliul dispune de un secretariat tehnic propriu condus de un director.
SIF Muntenia este o societate de investitii de tip inchis care se autoadministreaza, incadrata in categoria Alte Organisme de Plasament Colectiv (AOPC) cu o politica de investitii diversificata. Societatea detine in activ pachete de actiuni la societati bancare (de exemplu Banca Comerciala Romana), societati din industria chimica, farmaceutica, metalurgica si altele.
In conformitate cu Actul Constitutiv, SIF Muntenia este administrata de SAI Muntenia Invest SA. In perioada dintre Adunarile Generale ale Actionarilor, activitatea SAI MUNTENIA INVEST se desfasoara sub supravegherea unui Consiliu al Reprezentantilor Actionarilor alesi de catre AGA pentru un mandat de patru ani. Consiliul dispune de un secretariat tehnic propriu. 
Administrarea SIF MUNTENIA se desfasoara cu respectarea prevederilor contractului de administrare incheiat intre SIF MUNTENIA SI SAI MUNTENIA INVEST. Anual, Adunarea Generala a Actionarilor aproba un Program de administrare ce contine obiectivele ce trebuiesc indeplinite de catre administratorul SIF Muntenia.
Activitatile specifice privind depozitarea activelor ale SIF Muntenia sunt asigurate de catre societatea de depozitare Banca Romana de Dezvoltare - Groupe Societe Generale in conformitate cu prevederile legale in vigoare, ale contractului de depozitare, si instructiunilor societatii de administrare a investitiilor.
Activitatile specifice de registru independent pentru SIF MUNTENIA SA au fost indeplinite de catre societatea de registru DEPOZITARUL CENTRAL in baza prevederilor contractului de registru. In ceea ce priveste SIF OLTENIA (SIF5) , aceasta societate este infiintata in 1993 ca Fond al Proprietatii Private, societatea a fost reorganizata in conformitate cu prevederile Legii nr.133/1996 privind transformarea Fondurilor Proprietatii Private in Societati de Investitii Financiare. De asemenea, S.I.F. OLTENIA S.A. functioneaza ca o societate comerciala pe actiuni, autoadministrata, cu capital fix, integral privat. Capitalul social este de 58.016.571 LEI impartit/divizat in actiuni ordinare nominative cu o valoare nominala de 0,10 LEI. In acelasi timp, activitatile de depozitare - prevazute de legislatie si regulamentele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare - sunt asigurate de catre ING BANK NV AMSTERDAM - Sucursala Bucuresti, in baza contractului de depozitare.
S.I.F. OLTENIA S.A. este listata la Bursa de Valori Bucuresti incepand din data de 01.11.1999, iar evidenta actionarilor S.I.F. OLTENIA S.A. este tinuta de DEPOZITARUL CENTRAL S.A. Bucuresti. Prin urmare, S.I.F. OLTENIA S.A. este membra a Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania (fosta Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv din Romania - UNOPC), a Asociatiei Actionarilor din Romania (AAR) si membru asociat al Asociatiei Europene a Capitalului Privat si de Risc (EVCA). Aceasta societate a fost prezenta pe piata de capital romaneasca in urma activitatii sustinute de tranzactionare atat la Bursa de Valori Bucuresti cat si pe piata RASDAQ.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Structurii Portofoliilor pentru Societatile de Investitii Financiare - Abordare Comparativa.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

A. Webografie:
1. ww.sifmuntenia.ro
2. www.sifolt.ro
3. www.capital.ro
4. www.bvb.ro
5. Rapoarte anuale SIF Muntenia S.A.
6. Rapoarte anuale SIF OLTENIA S.A.
7. Bilanturile contabile ale SIF 4 SI SIF 5
8. Conturile de profit si pierdere ale SIF 4 si SIF 5
9. http://www.sifmuntenia.ro/index.php?section=index
10. Raport annual 2012 SIF Muntenia (http://www.sifmuntenia.ro/pdf/1055.pdf) 
11.Raport anual 2012 SIF Oltenia (http://www.sifolt.ro/ro/aga/2013/aga_aprilie/raport_ca.pdf)


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!