Banca Centrală a Australiei

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere
2. Prezentarea succinta a statului in care actioneaza
3. Scurt istoric
4. Conducerea bancii
5. Structura de guvernare
6. Functiile bancii centrale
7.Misiune si Obiective
8. Inflatia tinta
9. Servicii bancare
10 Bancnotele din Australia
11. Stabilitatei financiara
12. Relatile bancii centrale
13. Concluzie
14. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
“Nu in SUA, nici in Europa, ci in colturi ale lumii exista economii surprinzator de sanatoase. Australia a facut fata crizei economice globale mai bine decat majoritatea tarilor dezvoltate. Desi PIB-ul si-a redus cresterea atat in 2008 cat si in 2009, a ramas pe teren pozitiv, in timp ce majoritatea economiilor, inclusiv cea a SUA au inregistrat cresteri negative.” 
In cadrul acestui proicet vom incerca sa analizam etapele de parcurgere ale Bancii Centrale a Australiei, de la infiintare pana in prezent, obiectivele pe care si le propune si functiile pe care le indeplineste.
Fiecare banca centrala difera ca structura, functie si rol in economie, dar au aceleasi caracteristici comune.o banca centrala are imputernicirea de a emite banii unei natiuni.
Este un supraveghetor al celorlalte banci, este o banca a bancilor tinand in custodie rezervele bancilor private.
2. Prezentarea succinta a statului in care actioneaza
Australia, sau oficial Commonwealth of Australia, este singura țară ce ocupă un întreg continent. Aceasta cuprinde mai multe insule, dintre care cea mai mare este insula stat Tasmania. Australia este o federație și o monarhie constituțională parlamentară.Şeful statului este Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, regină a Australiei şi a altor teritorii, conducătoare a Commonwealth.
Drapel
Stemă
Suprafata
- Total 7.686.850km² (locul 6 in clasamentul mondial)
Populatie
- Estimare 20,180,878 (locul Clasament mondial: 53)
- Densitate
2 loc/km² 
PIB (PPC)
estimări 
- Total 718.4 miliarde US$ 
- Pe cap de locuitor 34.359 US$ (loc 14 mondial) 
Moneda Dolarul australian (AUD)
3. Scurt istoric
Banca de Rezerve a Australiei a inceput sa opereze ca banca centrala a Australiei pe 14 ianuarie 1960. Acesta a fost punctul culminant al unei calatorii lungi spre a devenii o banca centrala, drum care incepuse cu mult timp inainte.
Inainte de acea data toate functiile si responsabilitatile unei banci centrale fiind indeplinite de catre Commonwealth Bank of Australia, o banca comerciala publica care a fost fondata in 1911 dar care si-a asumat responsabilitatiile unei banci centrale din 1920. Cu toate astea din anii '50 nu mai era convenabil ca o banca centrala sa stabileasca si regulile bancare si in acelasi timp sa concureze cu alte banci. De aceia a fost fondata Reserve Bank o institutie care a preluat atributiile unei banci centrale, in timp ce Commonwealth Bank a ramas o banca comerciala. 
Pe 14 ianuarie 1960 Rserve Bank a intrat in functiune; pe langa responsabilitatiile unei banci comerciale a preluat 1800 de angajati de la Commonwealth Bank printre care si guvernatorul acesteia, si obiectivele, obiective care au ramas neschimbate pana in zilele noastre. 
Cum a fost indicat in actul din 1959 Reserve Bank a mentinut acelasi organism de functionare dar sub un nou nume "Reserve Bank of Australia", care a evoluat in timp. Alta legislatie a atribuit functiile comerciale noi create Commonwealth Banking Corporation. Actul din 1959 a intrat in vigoare din 14 Ianuarie 1960.
Nu au fost schimbarii majore in functiile RBA(Reserve Bank of Australia) pana la eliminarea controlului de schimb ca urmare a cresterii dolarului australian din 1983, dar totusi au fost miscari spre alte metode de a implemeta plitica monetara, departe de un sistem de control direct asupra bancilor. O alta astfel de ancheta a fost anuntata in 1996, ancheta care a avut doua rezultate majore pentru banca, rezultate care au avut efect de la 1 iulie 1998. Functia de supraveghere bancara a fost transferata de la RBA catre o autoritate nou creata "the Australian Prudential Regulation Authority" care urma sa fie responsabila de supravegherea tuturor institutiilo bancare.In 1996 guvernatorul de atunci si trezorierul au emis impreuna declaratia cu privire la desfasurarea politicii monetare(Statement on the Conduct of Monetary Policy) care a clarificat rolul si reponsabilitatiile ale Reserve Bank si ale guvernului australian in relatia cu politica monetara si a furnizat guvernului obiectivul de inflatie. 
Revizuite dar in esenta neschimbate declaratiile au fost publicate in iulie 2003 si septembrie 2006.
In decembrie 2007, dupa schimbarea guvernului o noua declaratie cu privire la desfasurarea politicii monetare a fost emisa de catre guvernator si trezorier. Aceasta declaratie nu a schimbat obiectivele Reserve Bank asa cum erau in declaratiile anterioare, dar a incorporat un numar substantial de amendamente cu privire la independenta bancii centrale. O declaratie revizuita o fost emisa ca urmare a alegerilor din 2010 care a acoperit mandatul Reserve Bank pentru stabilitatea financiara.


Fisiere în arhivă (1):

  • Banca Centrala a Australiei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!