Banca Transilvania

Extras din proiect Cum descarc?

PREZENTAREA DE ANSAMBLU A UNITATII ECONOMICE
Banca Transilvania S.A., s-a infiintat ca societate bancara in baza Contractului de societate autentificat la Notariatul de Stat Judetean ClujDenumirea bancii este BANCA TRANSILVANIA - S.A. In toate documentele, publicatiile, anunturile si alte asemenea acte emanate de la Banca catre terti se va inscrie in antet : denumirea "BANCA TRANSILVANIA SA, valoarea capitalului social, codul unic de inregistrare, sigla bancii si adresa sediului central.
Sediul central al Bancii se afla in Cluj Napoca, Str. George Baritiu nr.8.
Istoria bancii a inceput in Cluj Napoca, acum 16 ani, din initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost aceea de a crea o banca locala, un brand de Cluj. Spiritul antreprenorial al fondatorilor sai a determinat consolidarea pozitiei Bancii Transilvania, intr-o prima etapa, in Cluj si , ulterior, la nivel regional. Banca si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail. In anul 1997 Banca Transilvania a devenit prima institutie bancara din Romania, care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti. BT este cea mai mare institutie bancara cu capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care detine 15% din capitalul social, este actionar semnificativ.
Banca efectueaza operatiuni si activitati specific, in tara si strainatate, pentru contul ei propriu, al clientilor bancii, persoane fizice sau juridice, in numele unor institutii sau in colaborare cu acestea. Ea efectueaza operatiunile enumerate in contractul de societate, si anume:
Alte activitati de intermedieri monetare,respectiv:
6512 – atragere de depozite si de alte fonduri rambursabile;
6512 – contractare de credite, incluzand printre altele credite de consum, credite ipotecare, finantarea tranzactiilor comerciale, operatiuni de factoring, scontare, forfetare;
6512 – servicii de transfer monetar;
6512 – emitere si administrare de mijloace de plata, cum ar fi : carti de credit, cecuri de calatorie si altele asemenea, inclusiv emitere de moneda electronica;
6512 – emitere de garantii si asumare de angajamente;
6512 – tranzactionarea in cont propiu sau in contul clientilor, in conditiile legii;
6512 – intermediere pe piata interbancara;
6512 – pastrare in custodie si administrare de valori mobiliare si alte instrumente financiare;
6512 – prestare de servicii privind furnizarea de date si referinte in domeniul creditarii;
6512 – inchiriere de casete de siguranta;
6512 – depozitarea activelor fondurilor de investitii si societatilor de investitii;
6512 – distribuirea de titluri de participare la fonduri de investitii si actiuni ale societatilor de investitii; 
6512 – actionarea ca operator al arhivei electronice de garantii reale mobiliare ;
6512 - operatiuni cu metale si pietre pretioase si obiecte confectionate din acestea;
6512 – participarea la capitalul social al unor entitati;
6512 – asigurarea serviciilor de constituire si inregistrare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare in legatura cu credite, scrisori de garantie si alte operatii in care banca este parte contractuala;
6712 – administrarea de portofolii ale clientilor si consultanta legata de acestea;
6713 – acordare de consultanta cu privire la structura capitalului, strategia de afaceri si alte aspecte legate de acestea;
6720 – intermedierea, in numele si in contul unuia sau a mai multor asiguratori, de produse de asigurare care sunt complementare la produsele furnizate de institutia de credit (activitati auxiliare ale caselor de asigurari si de pensii);
7414 – consultanta cu privire la fuziuni si/sau achizitii de societati comerciale;
5263 - operatiuni cu bunuri mobile dobandite ca urmare a executarii silite a creantelor bancii (comert prin magazine nespecializate);
7230 – servicii de procesare date;
7240 – administrare de baze de date ori alte asemenea servicii pentru terti;
7020 – inchirierea de bunuri imobile, in conditiile legii;
7012 – vanzarea de bunuri imobiliare, in conditiile legii;
7133 - inchirierea de bunuri mobile (masini si echipamente de birou);
7110 – inchirierea de bunuri mobile (autoturisme si utilitare de capacitate mica);
Din anul 2002, Banca Transilvania are un management modern, cu un know-how interational, care a imprimat bancii un stil diferit, caracterizat prin deschidere si flexibilitate.
Banca Transilvania este structurata pe patru linii de afaceri: retail, IMM, corporate si Divizia pentru Medici. Astfel, banca si-a format echipe specializate si un portofoliu complex de produse si servicii, pentru a sustine dezvoltarea acestor trei directii.
Banca Transilvania are aproape 1 400 000 de clienti activi.
Banca Transilvania este prezenta in toate centrele economice importante din Romania, detinand peste 500 sucursale si agentii si beneficiind de un sistem informatic performant, centralizat care ofera clientilor, ca principal avantaj, posibilitatea accesarii contului curent din oricare unitate din tara. Intreaga retea teritoriala inseamna pentru banca o importanta carte de vizita si, bineinteles, dovada angajamentului sau de a veni tot mai aproape de client.
In cei 16 ani de activitate, Banca Transilvania a demonstrat ca , prin sprijinul actionarilor si prin planurile ambitioase dezvoltate a devenit o banca puternica, deschisa, flexibila si moderna.
Echipa Bancii Transilvania este formata din aproximativ 6 000 de angajati care impartasesc cultura organizationala si valorile BT, eforturile lor fiind canalizate in jurul aceluiasi obiectiv : calitatea muncii lor, pentru multumirea clientilor.
Valorile BT sunt : Banca Transilvania inseamna rapiditate, spirit de echipa, idei, energie si, foarte important, a face lucrurile cu suflet.


Fisiere în arhivă (1):

  • Banca Transilvania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!