Caiet de practică efectuată la sucursala BCR Fălticeni

Cuprins proiect

1. Banca Comerciala Romana - generalitati 3
1.1. Prezentare Generala 3
1.2. Grupul BCR 3
2. Sistemul informational bancar 7
2.1. Particularitatile sistemului informational bancar 7
2.2 Carateristici ale sistemului informational bancar al BCR 9
2.3 Circuitul documentelor corespunzatoare anumitor lucrari, operatiuni 10
3. Deschiderea si functionarea conturilor bancare 14
3.1. Generalitati 14
3.2 Deschiderea si functionarea conturile curente ale clientilor 15
3.2.3 Condiţiile specifice de utilizare a cardului de debit ataşat contului curent (Anexa 3) 19
3.3. Deschiderea si functionarea conturilor de depozite 21
3.4. Deschiderea si functionarea conturilor de credit 24
4. Decontarile fara numerar 26
4.1 Decontarea pe baza ordinului de plata 26
4.2 Decontarea pe baza cecului 27
4.3. Decontarea pe baza biletului la ordin 28
5. Operatiuni de creditare bancara 30
5.1. Dispozitii generale 30
5.2 Activitatea de creditare 31
5.3 Clasificarea creditelor 32
5.4 Proceduri de acordare a creditelor 33
5.5 Procedura de aprobare si tragere credite 34


Extras din proiect

1. Banca Comerciala Romana - generalitati
1.1. Prezentare Generala
Banca Comerciala Romana (BCR) a fost infiintata in 1990, prin preluarea operatiunilor bancare comerciale ale Bancii Nationale a Romaniei. In prezent, BCR este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiuni pe piata de leasing, administrare active, fonduri de pensii private si in domeniul locativ, precum si servicii bancare mobile. BCR este cel mai valoros brand financiar romanesc, dupa nivelul de incredere al clientilor și numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
Aceasta functioneaza si se dezvolta ca o banca universala, capabila sa satisfaca cerintele unor segmente tot mai largi de clienti, bucurandu-se de increderea a peste 3 milioane de parteneri de afaceri care se adreseaza bancii,atat pentru calitatea serviciilor oferite, cat si pentru capacitatea de a gasi solutii la problemele lor financiare
BCR ofera intreaga gama de produse si servicii financiare in majoritatea oraselor romanesti cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr. 1 in Romania pe piaţa cardurilor si a tranzactiilor bancare. Aceasta pune la dispozitia clientilor sai cea mai mare retea nationala de ATM-uri (peste 2.200 de bancomate) si POS-uri (peste 18.000 de terminale), dar si o oferta complexa de servicii bancare electronice, inclusiv internet banking, banking prin telefon si servicii de comert electronic.
Incepand cu anul 2006, BCR a devenit membra Erste Group, infiintat in 1819 sub forma primei banci de economii austriece. Din 1997 Erste Group s-a dezvoltat si a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est, cu peste 50.000 de angajati care deservesc peste 17 milioane de clienti in 3.200 de sucursale din opt tari (Austria,
Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia, Ucraina).
1.2. Grupul BCR
Grupul B.C.R. desfasoara o activitate complexa, punand la dispozitia clientilor sai pachete de produse si servicii ce pot fi procurate de la o singura unitate B.C.R., din gama larga oferita de banca: Credite, Garantii, Depozite si conturi curente, Decontari, Instrumente de plata, Carduri, Asigurari, Leasing. 
BCR Banca pentru Locuinte s-a infiintat in iulie 2008, cu un capital social de 45.000.000 RON., fiind prima subsidiara total integrata a grupului BCR.
Produsele de economisire- creditare oferite de BCR BpL, sunt o varianta profitabila si sigura de a economisi bani si de a benficia de un credit ieftin in domeniul locativ
In prima etapa pui deoparte o anumita suma de bani (periodic sau toata suma odata )pentru care primesti o dobanda buna de la noi + prima de la stat- in proportie de 25% din economiile efectuate in decursul unui an.
In a doua etapa iti punem la dispozitie banii economisiti + dobanda+ prima de la stat, impreuna cu creditul in lei cu o dobanda mica de 5% sau 6% (fixa) pe an.
- Prima se acorda cetatenilor romani cu domiciliul stabil in Romania, pentru economiile depuse in fiecare an si este de maxim 250 Euro (echivalentul in Lei).
BCR Pensii, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. a fost infiintata in luna iunie 2007, cu un capital social initial de 50.000.000 RON. 
Pana in noiembrie 2009 compania s-a numit BCR Administrare Fond de Pensii S.A. urmand ca de la acesta data compania sa poarte actuala denumire. Tot in luna noiembrie 2009 capitalul social al companiei a fost majorat la 140.000.000 RON. Aceasta modificare de denumire a companiei cat si majorarea de capital au survenit ca urmare a initierii procesului de preluare a BCR Prudent de la BCR Asigurari de Viata implicit prin extinderea obiectului de activitate si in domeniul activitatii pensiilor private facultative (Pilon 3). 
BCR detine 99,99 % din actiunile BCR Pensii, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. Societatea are ca principale atuuri apartenenta la cel mai puternic grup financiar din Romania - BCR, cu o reputatie solida si cu o echipa de profesionisti de cea mai buna calitate, experienta deosebita in Europa Centrala a Grupului Erste atat in managementul fondurilor de pensii, cat si, fapt foarte important, in managementul activelor, forta de vanzare recunoscuta a Grupului BCR si baza larga de clienti, onestitatea si transparenta relatiei cu acestia.
BCR Pensii, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. le propune clientilor sai un parteneriat pe termen lung cu Grupul BCR caracterizat de profesionalism, experienta, stabilitate si soliditate, seriozitate si respect.
In cazul Pilon 2 societatea are autorizatia sa administreze BCR Fond de Pensii Administrat Privat, care este un fond cu un profil de risc mediu. 
Administratorii fondului tintesc o structura de plasamente adecvata: 65% in instrumente financiare cu risc scazut (titluri de stat si obligatiuni); 25% in valori mobiliare tranzactionate pe piete reglementate (actiuni); 5% in instrumente ale pietei monetare; 5% in titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Caiet de Practica Efectuata la Sucursala BCR Falticeni.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!