Contractul Comercial International

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Cap.1 Contractele internationale - definire categorii. pag.1
Cap.2 Clasificarea contractelor internationale. pag.2
Cap.3 Contractul comercial international. pag.4
3.1. Caracterele juridice. pag.4
3.2. Procedura incheierii sau formarii. pag.4
3.3. Forma ofertei . pag.5
3.4. Obiectul contractului . pag.6
3.5. Clauze privind obiectul, subiectele contractuale. pag.6
3.6. Modalitati de asigurare . pag.7
Cap.4 Contactul de vanzare-cuparare international:clauze contractuale. pag.7
Cap.5 Contractul de turism . pag.12
Cap.6 Contractul de leasing . pag.14
Cap.7 Contractul de franchising. pag.15
Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Privire generala asupra comertului international. Fenomenul globalizarii si efectele sale asupra comertului international. Principiile care guverneaza dreptul comertului international. Contractul commercial international, o imbinare de stiinta, tehnica si arta. Sunt contracte comerciale internationale acele contracte prin mijlocirea carora se realizeaza, intre partenerii intreprinderi de comert exterior sau unitati autorizate sa realizeze direct operatiuni de comert exterior si comercianti persoane fizice sau societati comerciale straine din tari diferite schimburile economice intre natiuni. In categoria contractelor comerciale internationale intra: contractul de vanzare-cumparare; de reprezentare comerciala; transport si expeditii internationale, transfer de tehnologie, turism. Nu toate activitatile de comert exteriore realizeaza prin recurgerea la intrumentul juridic al contractului. Faptele de comert precum si acele operatiuni de tehnica comerciala din care se nasc direct drepturi si obligatii nu constituie contracte comerciale internationale.
1. Contractele internationale - definire, categorii.
Contractele internationale reprezinta materializarea acordului de vointa intre parteneri din tari diferite, in scopul realizarii unei tranzactii internationale. Acestea trebuie sa indeplineasca, atat o serie de conditii de forma, cat si anumite conditii de fond, ce au menirea de a asigura pozitii juridice egale pentru ambele parti ale contractului, si prin urmare, un regim juridic uniform al acestuia. 
In cazul neconcordantei ordinii juridice, a tarilor, ordinii sociale, juridice, economice, si regulilor de convietuire sociala, acele contracte care contravin legii penale, administrative sau legii penale internationale, acele activitati sunt interzise.
Exercitand o comparatie intre contract comerc international si celelalte acte juridice putem concide ca el se deosebeste de cel intern prin caracterul sau international, iar de contractul civil prin caractertul de comercialitate.
Un contract civil se transforma in comercial in caz ca marfa cumparata a fost utilizata pentru a face un profit din ele.
Prin practica internationala s-a creat un regim contractual uniform pentru diferite contracte, prin elaborarea de:
-conditii generale;
-contracte cadru;
- contracte tip.
Conditiile generale reprezinta "toate conditiile prestabilite si destinate a fi inserate intr-un anumit numar nedeterminat de contracte de acelasi tip. Ele sunt cel mai adesea opera unei intreprinderi sau a unui grup". Ca exemplu, putem mentiona "Conditiile generale de livrare elaborate de Camera de Comert si Industrie de la Paris (revizuite in anul 2000) - INCOTERMS.
Contractele cadru reprezinta acorduri de principiu asupra majoritatii clauzelor contractuale, cu exceptia celor principale, cum ar fi de exemplu "pretul". Daca acest element nu este completat, contractul nu este valabil incheiat si nu produce efecte intre parti.
Contractul tip reprezinta un model de contract standardizat, care poate fi modificat sau completat, si la care partile fac referinta. Utilizarea contractelor tip ofera o serie de avantaje, printre care: simplificarea si reducerea duratei procesului de negociere, evitarea riscului formularii unor clauze neclare, evitarea omisiunii unor clauze contractuale si evitarea neintelegerilor privind interpretarea unor clauze. 
In practica internationala se utilizeaza o mare diversitate de contracte tip, elaborate sub egida unor institutii diferite.
Astfel, o prima categorie de institutii care au elaborat astfel de contracte sunt cele a caror activitate consta in promovarea schimburilor internationale, ca de exemplu: Comisia Economica ONU pentru Europa, Camera de Comert International de la Paris, etc. Contractele emise de astfel de institutii constituie doar un model pe care partile il pot utiliza pentru redactarea unui contract viabil, adaptat conditiilor specifice respective.
O a doua categorie de institutii care au elaborat contracte tip sunt asociatiile profesionale ale comerciantilor. Acestea sunt cele mai uzitate in activitatea de comert exterior. In aceasta categorie se incadreaza: 
1) contractele tip pentru produse ca: cereale, lemn, bumbac, iuta, seminte uleioase, zahar rafinat, cacao, cafea;
2) contractele tip utilizate la bursele de marfuri, care nu pot fi modificate, singurele elemente ce pot varia fiind "pretul" si "cantitatea".
In general un astfel de contract trebuie sa cuprinda urmatoarele clauze:
- cantitatea,
- tipul de marfa,
- calitatea,
-pretul,
-conditia de livrare,
-termenul de livrare,
-conditia de plata.


Fisiere in arhiva (5):

  • Bibliografie.doc
  • Concluzii.doc
  • Contractul Comercial International.doc
  • cuprins.doc
  • introducere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!