Control Financiar Bancar

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Controlul operativ curent in intreprinderi si institutii 3
1.1. Controlul financiar ierarhic operativ curent in intreprinderi si institutii 4
1.2. Controlul operativ curent asupra operatiunilor privind salarizarea personalului in intreprinderi si institutii 6
1.3. Controlul operativ curent privind corectitudinea intocmirii documentelor in institutii si intreprinderi 7
2. Controlul bancar operativ curent 8


Extras din proiect Cum descarc?

1. Controlul operativ curent in intreprinderi si institutii 
Controlul operativ curent sau concomitent, atat la nivelul intreprinderilor cat si la nivelul institutiilor, se suprapune aproape in totalitate, in timp si spatiu, cu continutul activitatii nemijlocite de conducere la diferite niveluri ale acestora. Acest control asigura cunoasterea operativa a modului in care se indeplinesc sarcinile si se gestioneaza patrimoniul entitatilor. 
Controlul concomitent actioneaza sistematic, zi de zi asupra activitatilor intreprinderii, surprinde procesele economice si financiare in curs de desfasurare si permite astfel interventia operativa pentru asigurarea continuarii acestora la parametrii eficientei. Sfera controlului concomitent cuprinde activitatile si operatiunile in cel mai potrivit moment, pentru corectarea operativa a eventualelor deficiente ce incep sa se manifeste in faza de executie si asigura prevenirea producerii efectelor negative.
Figura nr. 1: Atributii ale controlului operativ curent in intreprinderi si instutii
Aceasta forma de control actioneaza permanent, surprinde procesele economice si financiare in curs de desfasurare si permite astfel interventia operativa pentru efectuarea corecturilor necesare si obtinerea unor rezultate de eficienta maxima.
Controlul concomitent sau operativ, surprinde activitatile si operatiile in momentul efectuarii lor, deci in momentul cel mai potrivit pentru corectarea operativa a eventualelor deficiente ce incep sa se manifeste. 
Se decide in timpul desfasurarii proceselor economice si financiare, simultan cu efectuarea actelor si operatiunilor legate de aceste activitati in scopul de a interveni pentru corectarea sau diminuarea, eliminarea deficientelor si ilegalitatilor. 
Se urmareste cunoasterea operativa a modului in care se indeplinesc sarcinile si se gestioneaza patrimoniul. Aceasta forma de control se exercita in interiorul unitatii, iar datele culese in timpul controlului sunt consemnate intr-un registru de control.
Indiferent de forma de proprietate si organizare, la nivelul entitatilor economice si a institutiilor publice se permite efectuarea contolului financiar operativ curent, fiind considerate mai degraba o forma de autocontrol a institutiei respective sau entitatii economice.
Nu este prevazuta inca nici o lege care sa reglementeze metodologic activitatea de control curent operativ, la nivelul Ministerului Finantelor Publice sau a altor ordinatori de creditare fie principali, fie secundari sau fie tertiari. 
1.1. Controlul financiar ierarhic operativ curent in intreprinderi si institutii 
Controlul propriu al unitatilor patrimoniale se realizaaza si sub forma controlului financiar ierarhic la fiecare nivel de organizare si conducere a activitatilor economice, forma de control institutionalizata sub denumirea de control financiar ierarhic operativ curent. Conceput ca un control exercitat in cadrul atributiilor curente de serviciu, acesta urmareste folosirea judicioasa a timpului de lucru, indeplinirea corespunzatoare a sarcinilor curente, descoperirea si mobilizarea rezervelor interne, organizarea rationala a proceselor economice si desfasurarea acestora in concordanta cu principiile adecvate unei cresteri economice evidente. 
Plasarea acestei forme de control la nivelul fiecarui manager asigura apropierea activitatii de control de locul unde se administreaza patrimoniul. Necesitatea organizarii si exercitarii controlului propriu al unitatilor patrimoniale sub forma controlului ierarhic operativ curent este determinata de cunoasterea modului in care sunt utilizate mijloacele materiale, financiare si umane repartizate pentru realizarea actiunilor sau activitatilor propuse.


Fisiere in arhiva (1):

  • Control Financiar Bancar.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!