Creditul

Cuprins proiect Cum descarc?

CONCEPTUL DE CREDIT
APARITIA CREDITULUI BANCAR
NECESITATEA CREDITULUI
TRASATURILE CREDITULUI
CLASIFICAREA CREDITELOR
FORME FUNDAMENTALE DE CREDIT
EXEMPLU DE CALCUL A CREDITULUI
INFORMATII PRIVIND EVOLUTIA CREDITELOR IN ROMANIA
IMPORTANTA ECONOMICA A CREDITULUI


Extras din proiect Cum descarc?

Creditul reprezinta o relatie economica realizata prin bani dintre o persoana fizica sau juridica, care acorda un imprumut in bani sau care vinde marfuri si servicii pe datorie (creditor) cu increderea rambursarii valorii acestora la scadenta, si o alta persoana fizica sau juridica, care primeste imprumutul sau cumpara pe datorie (debitor) cu conditia restituirii integrale a valorii imprumutate si platii unei dobanzi, manifetata ca o tranzactie realizata in baza unui contract. (Oleg Stratulat)
Termenul de credit, abordat semantic are numeroase sensuri economice, fiind utilizat deopotriva in activitatea comerciala, bancara, in contabilitate, cat si in relatiile cotidiene, nu numai economice, dintre oameni. Desigur, cea mai larga utilizare a creditului apartine insa domeniului financiar-bancar si comercial.
In esenta, creditul reprezinta schimbul unei valori monetare prezente contra unei valori monetare viitoare. Deci, creditul este o ,,relatie baneasca ce apare in legatura cu acordarea de imprumuturi unor persoane juridice sau fizice, care urmeaza a se rambursa ulterior, la scadenta". 
Caracterizand specificul creditului, Virgil Madgearu scria ca, prin credit se intelege ,,schimbul de bunuri actuale contra bunurilor viitoare, valorificarea unei obligatii viitoare pentru o afacere prezenta. Deci, creditul este o afacere in care prestatiunea si contraprestatiunea sunt separate in timp".
Creditul reprezinta suma de bani pe care o banca o acorda unei persoane fizice sau juridice pe o anumita perioada de timp, pina la o anumita data numita scadenta si pentru care primeste o dobanda.
Raportul de credit priveste doua parti: o parte care acorda creditul, numita creditor si o parte care il primeste, numita debitor.
Operatiunile de credit pot interveni intr-o gama ampla de relatii intre indivizi sub forma unor acorduri personale, simple, pana la tranzactii formalizate ce se efectuaza pe pietele monetare sau financiare foarte dezvoltate si formulate in cadrul unor contracte complexe.


Fisiere in arhiva (1):

  • Creditul.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!