Dezvoltarea Activitatii de Piata prin Diversificarea, Modernizarea si Promovarea Produselor si Serviciilor Bancare in Reteaua de Unitati a Bancii Comerciale Romane - Sucursala Judeteana Harghita

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere Pag. 4
PARTEA I - FORMAREA SI EVOLUTIA SISTEMULUI BANCAR 
ROMANESC IN CONTEXTUL ECONOMIEI DE PIATA Pag. 6
1.1. Formarea si restructurarea sistemului bancar romanesc 
(Cadrul legislativ in care bancile iti desfasoara activitatea) Pag. 6
1.2. Orientari strategice privind privatizarea sistemului bancar
(Premise si efecte) Pag. 9
1.3. Structura, functiile si rolul sistemului bancar romanesc 
in contextul evolutiei spre economia de piata 
(Tipuri de banci; sistemul bancar actual; influenta mediului 
economic si de afaceri asupra activitatii bancare) Pag. 12
PARTEA a II-a - BANCA COMERCIALA ROMANA IN PROCESUL
PRIVATIZARII ECONOMIEI Pag. 21
2.1. Structura organizatorica a Bancii Comerciale Romane 
(Mecanismul de functionare: obiective-activitati-atributii-sarcini). Pag. 21
2.2. Rolul si importanta implicarii B.C.R.- S.A. in economia reala.
Aspecte privind motivatia obiectivelor strategice ale B.C.R. si 
rezultatele scontate in urma aplicarii acestora (evolutia principalilor 
indicatori economico-financiari -analiza la nivel macroeconomic) Pag. 24
2.3. Noi directii strategice de orientare in imbunatatirea si
perfectionarea activitatii bancare romanesti: Oferta de produse 
si servicii bancare (sistemul de carduri; serviciile oferite clientilor; principalele caracteristici). Pag. 45
2.4. Principalele caracteristici ale serviciilor bancare Pag. 55
(Rolul marketingului in dezvoltarea si consolidarea activitatii bancii)
PARTEA a III-a - SUCURSALA JUDETEANA HARGHITA Pag. 61
A BANCII COMERCIALE ROMANE -S.A LA 10 ANI DE ACTIVITATE 3.1. Cadrul de desfasurare al activitatii Sucursalei B.C.R. Harghita 
(Evolutia principalilor indicatori economico-sociali ai judetului
Harghita si ai Romaniei) Pag.61
3.2. Pozitia unitatilor B.C.R. in sistemul concurential bancar din
judetul Harghita - analiza principalilor indicatori economico-financiari - 
(Contributia B.C.R la dezvoltarea economica a judetului; fuziunea
cu BANCOREX; evolutia resurselor si plasamentelor) Pag. 66 
3.3. Sucursala B.C.R. Harghita - veriga importanta in derularea
activitatii valutare si de comert international
(Implicatii ale activitatii de comert exterior asupra rezultatelor 
obtinute la B.C.R. - S.A. Sucursala Judeteana Harghita) Pag. 92
3.4. Perspective in dezvoltarea judetului Harghita, desprinse din
strategia de dezvoltare a judetului pe anul 2001(Masuri pentru
eliminarea riscului de credit si imbunatatirea dispersiei creditului Pag.99
CONCLUZII Pag.105
a) Perfectionari impuse de cerintele practicilor internationale
in activitatea bancara a Romaniei ("Banca la domiciliu": 
serviciile "electroning banking" si Internet) Pag. 105
b) Aspecte din activitatea bancara a altor tari dezvoltate Pag. 109
c) Anul 2000 - Certitudini. Propuneri pentru viitor Pag. 118
Anexe Pag. 123
Bibliografie Pag. 131


Extras din proiect Cum descarc?

Laureatul premiului Nobel in economie, John Kenneth Galbraith, aprecia ca menirea unui sistem economic este sa procure bunurile si sa presteze serviciile de care au nevoie oamenii. "Fara un astfel de sistem - care (...) sa legifereze si sa mentina ordinea, sa pregateasca apararea colectivitatii - viata ar fi grea"1. 
Economia de piata presupune existenta unui sistem bancar care sa asigure mobilizarea disponibilitatilor monetare ale economiei si orientarea lor spre desfasurarea unor activitati economice eficiente, avand preponderent la baza parghii economice: pret, salarii, credit, dobanda, investitii, profit etc.
Dupa cum se stie, o prima conditie esentiala necesara infiintarii si existentei unui sistem bancar activ, eficient si sanatos intr-o economie de piata, este aceea de a exista o nevoie sociala reala pentru produsele si serviciile oferite pe piata, aceasta nevoie sociala fiind o expresie a cererii solvabile.
Pentru aceasta, se impune studierea cererii potentiale (reale), care este conditionata, la randul ei, de nivelul salariilor, de nivelul de trai, de nivelul de cultura si civilizatie al populatiei. Exista un proces continuu de interconditionare intre productie si consum, intrucat consumul reda, de fapt, nevoia sociala pentru o anumita cantitate si calitate de produse si servicii, iar acest consum este conditionat de preferintele consumatorilor. 
In acelasi timp, produsele si serviciile oferite la un nivel calitativ superior pot fi elemente care influenteaza nivelul educational al populatiei si care conditioneaza dezvoltarea societatii umane.
Intr-o economie de piata, sistemul bancar indeplineste functia de atragere si concentrare a economiilor societatii si de canalizare a acestora, printr-un proces obiectiv si impartial de alocare a creditului, catre cele mai eficiente investitii. In acest sens, bancile urmaresc modul in care debitorii utilizeaza resursele imprumutate, asigura si faciliteaza efectuarea platilor, ofera servicii de gestionare a riscului si reprezinta principalul canal de transmisie in implementarea politicii monetare, in ansamblul dirijarii si functionarii activitatilor economice piata avand rol decisiv.
Mobilizarea fondurilor populatiei si asigurarea finantarii economiei nationale, se constituie intr-un flux circular al veniturilor care are loc in continua interactiune intr-o infrastructura financiar-bancara puternica si un sistem institutional financiar de intermediere stabil. 
Pentru realizarea conditiilor de eficienta economica si, in general, a scopului urmarit - acela de a obtine profit, sistemul bancar se constituie a fi un cadru bine organizat si structurat in capacitatea sa de a mobiliza si de a uni grupuri de oameni manati de constrangeri tehnice, comerciale si institutionale, in vederea desfasurarii unor activitati umane eficiente - activitati ce se finalizeaza in oferirea de produse si servicii necesare pentru mentinerea si dezvoltarea economiei nationale. 
1 J.K.Galbraith, Stiinta economica si interesul public, Bucuresti, Ed. Politica, 1982, p. 11.
O economie moderna nu poate functiona in conditii de eficienta fara un sistem bancar coerent si stabil, rolul si functiile bancilor amplificandu-se continuu, in conditiile globalizarii economiei nationale. Astfel, sistemul bancar romanesc poate fi considerat ca fiind mai avansat decat celelalte ramuri ale economiei in procesul de tranzitie la economia de piata, acesta se afla insa, intr-o continua schimbare, cautand sa se adapteze noilor transformari majore care au avut loc in ultimele doua decenii in domeniul tehnic, comercial si legislativ, urmarind, in acelasi timp, atingerea standardelor bancare internationale1, in scopul recunoasterii sale de catre comunitatea bancara internationala si de catre clientii sai, ca banci cu un bun renume.
Dezvoltarea tehnica si patrunderea pe scara larga a informaticii precum si promovarea pe scara larga a notiunii de marketing in activitatea bancara, au determinat aparitia concurentei - aceasta fiind in continua crestere - si a unor produse si servicii bancare, care fac posibila derularea tranzactiilor in alte conditii decat cele clasice, cand se impunea prezenta clientului la ghiseul bancii: fluxurile de prelucrare automata a datelor, telecomanda si telesupravegherea compartimentelor, videotexul, accesul interactiv la bancile de date, bibliotecile de date electronice si transmiterile ultrarapide prin sisteme informatice computerizate cu acces pe Internet, posta electronica, telefonia imbogatita cu reapelul automat si inregistrarea de mesaje, videotelefonia si videconferinta s.a., aspecte care vor duce, in timp, la o noua restructurare a bancilor si a unitatilor bancare. 
Lucrarea de fata isi propune a aborda cateva aspecte relevante privind politica strategica bancara adoptata in ultimii ani, in vederea atragerii si mentinerii clientilor, si in vederea diversificarii si modernizarii produselor si serviciilor proprii oferite pe piata, toate acestea concretizate in valori si obiective reprezentative unei economii de piata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Activitatii de Piata prin Diversificarea, Modernizarea si Promovarea Produselor si Serviciilor Bancare in Reteaua de Unitati a Bancii Comerciale Romane - Sucursala Judeteana Harghita.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!