Finantarea Dezvoltarilor Imobiliare in Italia

Cuprins proiect Cum descarc?

Descriere piata imobiliara rezidentiala din Italia 3
Sistemul de finantare in sectorul imobiliar rezidential 7
Investitorii sectorului imobiliar rezidential 9
Tendinte 13
Concluzii 14
Bibliografie 15


Extras din proiect Cum descarc?

DESCRIERE PIATA IMOBILIARA REZIDENTIALA DIN ITALIA
In tarile cu o economie de piata dezvoltata exista o mare varietate de sisteme de finantare imobiliare, acestea constituind un segment important al pietelor financiare.
Cele mai cunoscute sisteme de finantare sunt :
- Modelul Sud European caracterizat prin rate ridicate ale ocuparii locuintelor de catre proprietari;
- Modelul Homeowner care este tipic tarilor scandinave si a celor vorbitoare de limba engleza, unde rata ocuparii locuintelor de catre proprietari este de 60-70% iar statul are un rol activ in promovarea detinerii dreptului de proprietate asupra locuintelor ocupate;
- Modelul Balanced Tenure existent mai ales in Germania si Austria, se caracterizeaza printr-o rata scazuta a ocuparii locuintelor de catre proprietari, 40-50%, restul populatiei traind in locuinte inchiriate, acest lucru datorandu-se politicii imobiliare care favorizeaza sectorul privat al inchirierii de locuinte, in ceea ce priveste controlul si impozitatea chiriilor;
- Modelul Est European se caracterizeaza prin modul de finantarea a fostelor tari comuniste, in care se combina caracteristici ale modelului Sud European cu cele ale modelului Balanced Tenure.
Italia este o tara in care se remarca modelul sud european de finantarea imobiliara, acesta fiind un segment important al pietei financiare, in care rata de ocupare a locuintelor de catre proprietarii lor este in proportie de 68%.
Modelul Sud European care apare in Italia se caracterizeaza prin:
- un nivel ridicat al proprietarilor locuintelor ocupate;
- sitem de finantare inca nedezvoltat complet;
- sectorul privat de inchiriere a locuintelor este in curs de dezvoltare, in prezent serveste in special piata formata din straini cu venituri ridicate veniti sa lucreze in Italia;
- sectorul inchirierilor de locuinte sociale este dezvoltat;
- mobilitate redusa a fortei de munca.
Criza finaciara mondiala a facut ca si Italia sa sufere pe piata imobiliara, astfel, pretul locuintelor rezidentiale a atins nivelul maxim in 2008 si 2009, care este cu 10-15% mai mare fata de anul 2007. Cu toate acestea in Italia piata financiara se redreseaza contrar celorlalte piete din Uniunea Europeana, deoarece preturile se misca in favoarea cumparatorilor, singura piata mai dezvoltata in aceasta privinta fiind Spania. Astfel, chiar daca numarul vanzarilor de locuinte se afla in scadere, pretul acestora nu urmeaza acelasi trend, mentinandu-si stabilitatea. Acest lucru se remarca prin faptul ca locuintele care sunt cumparate ca investitii si cele in cautare de a se vinde sunt retrase de pe piata de catre proprietari pentru a le mentine pretul la acelasi nivel cu cel al anilor anteriori.
Cei care detin proprietati rezidentiale in peninsula sunt de fapt cei care conduc piata imobiliara, 82% din tranzactiile cu imobiliare sunt derivate din sectorul rezidential, fiind cu 22% mai mare decat in statele membre ale Uniunii Europene. Activitatile de comert, servicii, birouri, turism si industrie inca reprezinta o parte limitata din piata totala, cu toate ca interesul investitorilor profesionsti inca se axeaxa pe veniturile din investitii (chirii) si proprietati imobiliare altele decat asa numitele first home, cum ar fi garaje si birouri.
Criza imobiliara din Italia s-a declansat ca urmare a decretului dat de stat si intrat in vigoare pe 23 mai 2008, in care este specificat intr-un articol care vizeaza imigrantii ilegali, ca proprietarii care inchiriaza apartamente acestora risca sa faca inchisoare. Din cauza acestor restrictii sufera si imigrantii care muncest, in Italia, cu acte in regula, fapt ce se datoreaza fricii pe care o au acum proprietarii in a inchiria locuinte imigrantilor.
Un raport realizat de Censis, in 2006, informa ca doar 11,8% dintre imigranti sunt proprietari, 72% dintre acestia locuiau cu chirie, 7,5% in casa unor amici si 8,7% locuiau la locul de munca. In acelasi studiu se arata ca 20% dintre imigrantii care locuiau cu chirie traiau in conditii precare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Finantarea Dezvoltarilor Imobiliare in Italia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!