Finanțarea imobiliară comercială din Irlanda

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1: PIATA IMOBILIARA DIN IRLANDA 3
CAPITOLUL 2: FINANTAREA IMOBILIARA COMERCIALA DIN IRLANDA 5
2.1. Segmentul comercial al pietei imobiliare din Irlanda 5
2.2. Finantarea pietei imobiliare comerciale din Irlanda 8
CONCLUZII 10
BIBLIOGRAFIE 11


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1: PIATA IMOBILIARA DIN IRLANDA
In anii 1990 si in prima jumatate a anului 2000, piata imobiliara din Irlanda a inregistrat unul dintre cele mai lungi boomuri ale proprietatilor. Intre 1996 si 2006, pretul mediu al locuintelor vechi a crescut cu peste 300%, iar pretul mediu al caselor noi a crescut cu 250% potrivit Departamentului de Mediu, Patrimoniu si Administratie Locala. Cu toate acestea de la inceputul anului 2007 preturile locuintelor irlandeze au scazut cu 50%.
Cresterea rapida a preturilor a fost initial o reflectare a fundamentelor economice. La inceputul anilor 1990 preturile caselor irlandeze erau relative ieftine, dar de la inceputul anilor 2000, preturile au crescut, reflectand din ce in ce mai mult o perioda de boom. Unele dintre cauzele care au dus la cresterea preturilor au fost:
-  speculatiile dezvoltatorilor imobiliari care cumparau pentru a inchiria;
-  asteptarile cresterii continue a preturilor locuintelor care ancurajau oamenii sa cumpere;
-  cresterea preturilor locuintelor i-a incurajat pe proprietari sa investeasca in locuinte secundare;
-  sectorul bancar care era in plina expansiune si nereglementat.
In anul 2007 bancile au inceput sa majoreze dobanzile, iar multi irlandezi nu si-au mai putut plati ratele. Acest pas a dus la prabusirea pietei imobiliare. Numarul de credite imobiliare a scazut constant ajungand la 5,91 miliarde de euro in 2010, comparative cu 15,57 miliarde de euro la inceputul anului 2006 .
Din anul 2013 preturile au inceput sa creasca, agentia de rating Moody's apreciind ca lunga perioada de declin a preturilor locuintelor irlandeze, dupa sapte ani, este pe sfarsite. Piata imobiliara din Irlanda continua sa se recupereze, indicele national al preturilor proprietatilor rezidentiale crescand cu 6,12% in cursul anului 2013. Cu toate acestea preturile medii de tranzactionare au crescut cu doar 1,9% fata de anul precedent, conform Daft.ie.
In anul 2019 cresterea preturilor locuintelor din Irlanda se incetineste brusc, cu reguli restrictive de creditare de la banca centrala, insotite de cresterea ofertei de locuinte. Indicele national al preturilor proprietatilor rezidentiale a crescut cu doar 0,93% (ajustat la inflatie cu 0,24%) in cursul anului pana in octombrie 2019, scazand brusc fata de cresterea de 8,34% a anului trecut,
potrivit Oficiului Central de Statistica din Irlanda. A fost cea mai mica crestere inregistrata din anul 2013.
In figura nr.1 se poate observa ca pretul locuintelor din Irlanda a fost foarte scazut in perioada 2008 -  2012, incepand cu anul 2013 preturile au crescut urmand ca din anul 2018 sa scada din nou.


Fisiere în arhivă (1):

  • Finantarea imobiliara comerciala din Irlanda.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!