Finanțarea Imobiliară Comercială din Ungaria

Cuprins proiect

Cap. 1. Piaţa imobiliară comercială internaţională 2
Cap. 2. Finanţarea proprietăţilor comerciale în Ungaria 4
Cap. 3. Chestionar al activităţii de creditare al sectorului imobiliar comercial 10
Bibliografie: 15


Extras din proiect

Cap. 1. Piaţa imobiliară comercială internaţională 
Proprietatea imobiliară comercială este deseori denumită ca fiind proprietatea care produce venit cum ar fi spaţiile de birouri, restaurante, centre comerciale, hoteluri, parcuri industriale, depozite, fabrici şi proprietăţi rezidenţiale deţinute, de exemplu, de o companie imobiliară. Companiile imobiliare pot fi definite ca şi companii care sunt angajate în activităţi ce presupun deţinerea, comercializarea şi dezvoltarea de proprietăţi imobiliare capabile să producă venit. Acestea, împreună cu alte tipuri de investitori joacă un rol esenţial în pieţele imobiliare comerciale.
Proprietăţile ce prezintă o destinaţie rezidenţială, cum ar fi locuinţele de tip “multi-household” sunt definite ca fiind proprietăţi comerciale atunci când sunt deţinute sau dezvoltate pentru scopuri commerciale de către un invstitor instituţional sau de către o companie imobiliară. Segmentul rezidenţial al proprietăţilor comerciale se deosebeşte de proprietatea rezidenţială prin aceea că acestea din urmă sunt deţinute de către gospodăriile familiale şi unicul lor scop este de a servi pe post e locuinţă şi nu în scopul de a obţine profit. Acest lucru se întamplă datorită faptului că, de regulă, proprietăţile comerciale sunt achiziţionale în scopuri speculative de către investitori profesionişti. Figura de mai jos prezintă structura pieţei imobiliare, pe tipuri de proprietăţi.
Fig nr 1: Tipuri de proprietăţi imobiliare
Sursa: ECB, Commercial Property Markets, decembrie 2008
Este dificil a estima cu acurateţe mărimea totală a pieţei imobiliare comerciale , indiferent de locaţie, datorită fragmentării şi a opacităţii acesteia în unele ţări. Cu toate acestea, per total, mărimea pieţei imobiliare comerciale globale este estimată a se situa în jurul cifrei de 17 mii de miliarde de euro. Structura pieţei imobiliare comerciale la nivel global este prezentată în figura de mai jos.


Fisiere în arhivă (1):

  • Finantarea Imobiliara Comerciala din Ungaria.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!