Intocmirea si Aprobarea Dosarelor de Credit - Studiu de Caz

Extras din proiect Cum descarc?

Voi exemplifica in cele ce urmeaza modul de analiza, aprobare si acordare a unui credit de nevoi personale pe termen de 6 ani pentru achizitionarea de bunuri de larg consum, credit in suma de 28.000 lei, acordat de BANCA Z, sucursala din Brasov, solicitantul fiind persoana fizica POPESCU MIHAELA, cu domiciliul in Brasov, str.Sinaia, nr.47, jud.Brasov.
Banca Z ii poate oferi un credit pentru nevoi personale fara garantie imobiliara in urmatoarele conditii.
Conditii de acordare:
- cetateni romani sau straini cu rezidenta in Romania; 
- varsta cuprinsa intre 24 si 70 de ani;
- vechimea de minium 6 luni la ultimul loc de munca sau minim un an in acelasi domeniu pentru veniturile obtinute din activitati independente sau profesii liberale;
- venit minim 700 RON.
- termen de rambursare: maxim 10 ani; 
- rata lunara totala (transa din credit + dobanda corespunzatoare + asigurarea creditului + comisionul creditului) nu poate fi mai mare de 35% din veniturile nete lunare ale solicitantului si ale familiei acestuia.
Garantii:
- veniturile nete lunare realizate de solicitant si familia acestuia; 
In scopul obtinerii creditului pentru nevoi personale, solicitanta POPESCU MIHAELA a intocmit un dosar care cuprinde urmatoarele documente:
o cerere de credit (contine acordul de consultare a bazei de date a Centralei de Risc Bancar si acordul de consultare si de transmitere a informatiei de risc la Biroul Roman de Credite si declaratie pe propria raspundere cu privire la creditele angajate si la retinerile din salariu);
o copii ale actelor de identitate; 
o adeverinta de salariu de la locul de munca, unde este angajata ca economist, cu contract pe perioada nedeterminata - SC CINEMA STAR SRL, adeverinta completata fara stersaturi, modificari si cu o singura culoare;
o copie xerox a cartii de munca;
o ultima factura de plata a utilitatilor (electricitate, gaze, telefon);
o certificat de casatorie (original).
In vederea acordarii creditului, banca, prin ofiterul de credit, va realiza o serie de analize si evaluari in ceea ce-l priveste pe posibilul imprumutat POPESCU MIHAELA. Se constata astfel, ca solicitanta se incadreaza in categoria persoanelor care pot beneficia de credit pentru nevoi personale, potrivit legii si conditiilor de creditare ale Bancii Z, fiind o persoana fizica majora, cu cetatenie romana si domiciliata in Romania, care realizeaza venituri certe pe baza contractuala.
Ofiterul de credit va face o analiza a situatiei clientului, conform celor 11 criterii cuprinse in sistemul credit scoring, dupa cum urmeaza :


Fisiere in arhiva (1):

  • Intocmirea si Aprobarea Dosarelor de Credit - Studiu de Caz.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!