Managementul Activitatii de Creditare pe Termen Scurt la BCR

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I PREZENTAREA BANCII COMERCIALE ROMANE 
1.1. Conducerea si organizarea BCR 5
1.2. Produsele si serviciile oferite de aceasta banca 7
1.3. Rezultatele Bancii Comerciale Romane in anul 2005 11
1.4. Pozitia societatii bancare pe piata nationala si internationala a creditului 14
CAPITOLUL II METODA DE ANALIZA A SOLICITARILOR DE CREDITE 
2.1. Tipologia creditelor bancare 26
2.2. Principiile generale ale activitatii de creditare 30
2.3. Analiza solicitarilor de credite adresate bancii de catre agentii economici 34
2.4. Fundamentarea deciziei de creditare a persoanelor fizice 45
CAPITOLUL III RISCURILE SI GARANTIILE CE APAR IN CADRUL ACTIVITATII DE CREDITARE
3.1. Tipuri de riscuri 49
3.2. Metode de diminuare a riscurilor 58
3.3. Garantii 62
3.4. Cadrul reglementarilor: Regulamentul 7/2002, Norma 20//2002 si Regulamentul 13/2005 66
CAPITOLUL IV CONCLUZII SI PROPUNERI 
Anexe 
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Managementul activitatii bancare consta in corelarea operatiunilor active cu cele pasive pe diferite orizonturi de timp.
Managementul activitatii de creditare urmareste dispersarea riscurilor ce apar in momentul acordarii unor sume cu titlu de imprumut diverselor persoane fizice sau juridice ce aduc dovada capacitatii de rambursare a acestora la timp.
Mi-am ales aceasta tema intrucat consider ca este foarte util sa cunosti produsele de creditare oferite de banci la un moment dat si evolutia acestora in timp, pentru a-mi putea face o idee asupra tipului de credit la care trebuie sa-l solicit in functie de diferite situatii.
Mi-am ales tema ,,Managementul activitatii de creditare pe termen scurt la BCR" pentru ca aceasta este banca care a dus la dezvoltarea ,,industria creditelor" bancare in Romania. 
BCR nu este prima banca care a lansat credite in conditii avantajoase insa ea a avut un ecou mai mare decat celelalte banci intrucat este o banca cu traditie, desi s-a format ca institutie de sine statatoare dupa 1989. Banca Comerciala Romana a luat nastere prin desprinderea din corpul BNR a activitatii comerciale. 
In primul capitol au fost prezentate date despre conducerea si organizare BCR, produsele si serviciile oferite de aceasta clientilor sai, precum si rezultatele sale financiare in anul 2005.
Tipologia creditelor bancare, precum si principiile generale ale activitatii de creditare sunt prezentate in capitolul II si prezinta o importanta deosebita pentru cei care doresc sa ia un credit si nu stiu ce acte le sunt necesare sau nu stiu pentru ce tip de credit sa opteze.
Capitolul III - ,,Riscurile si garantiile ce apar in cadrul activitatii de creditare" - prezinta principalele riscuri ce deriva din activitate de creditare si modalitatile de diminuare a lor.
Riscurile de lichiditate si de capital prezinta cea mai mare importanta pentru banca caci in momentul in care banca nu mai dispune de sume suficiente pentru a face fata platilor sale curente trebuie sa se imprumute fie la alte banci, fie la Banca Centrala. Daca situatie acestor indicatori nu poate fi adusa la parametrii considerati normali ( pentru lichiditate si 12% pentru solvabilitate) falimentul bancii respective este eminent.
Pentru a se evita o asemenea situatie la nivelul BCR s-a decis diversificarea portofoliului de credite pe diverse ramuri de activitate si scadente, constituirea de provizioane si solicitarea de garantii celor ce depun cererii de credit.
Capitolul IV este un studiu de caz care vine sa exemplifice mecanismul de acordare a unui credit pe termen scurt unui agent economic.
Pe baza informatilor prezentate si cunostintelor dobandite in urma studiului asupra activitatii de management a activitatii de creditare la BCR, am formulat concluziile din capitolul V. 
Un model al Contractului de credit semnat de BCR Sucursala Tunari si S.C. Textila SRL, precum si Scoring-ul societatii solicitante de credit reprezinta anexele lucrarii.
CAPITOLUL I PREZENTAREA BANCII COMERCIALE ROMANE
1.1 Conducerea si organizarea BCR
BCR isi scrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa decembrie 1989. Ea are o situatie speciala. se poate considera o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1 decembrie 1990, dar in acelasi timp, prin activitatea comerciala desfasurata in cadrul Bancii Nationale din care se desprinde si pe care o continua, este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar. Inceputul a fost deosebit de dificil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Activitatii de Creditare pe Termen Scurt la BCR.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!