Misiune de Audit Intern la Primaria Comunei Mihai Viteazu Privind Inregistrarea, Evidenta si Inventarierea Patrimoniului

Extras din proiect Cum descarc?

Dupa cum se poate observa, o misiune de audit intern de regularitate prezinta 4 etape: pregatirea misiunii de audit, interventia la fata locului, raportul de audit intern si urmarirea recomandarilor, toate acestea fiind cuprinse schematic mai sus.
1. PREGATIREA MISIUNII DE AUDIT INTERN
Aceasta etapa cuprinde procedurile: 
? initierea auditului P01- Ordinul de serviciu, P02 - Declaratia de independenta, P03 - Notificarea privind declansarea misiunii de audit intern; 
? colectarea si prelucrarea informatiilor P04;
? analiza riscurilor P05;
? elaborarea programului de audit intern P06;
? sedinta de deschidere.
PROCEDURA P - 01 ORDINUL DE SERVICIU
Scop: Repartizarea sarcinilor de serviciu auditorilor interni, astfel incat acestia sa poata incepe misiunea de evaluare. 
Premise: Ordinul de serviciu reprezinta mandatul de interventie dat de catre structura de audit intern, se aproba de catre Directorul general al societati , pe baza planului anual de evaluare a activitatii de audit intern. 
Procedura: 
Seful compartimentului de audit 1. Elaboreaza Ordinul de serviciu; 
2. Repartizeaza sarcinile de serviciu auditorilor; 
Directorul general 3. Aproba Ordinul de serviciu; 
Personalul Secretariatului 4. Atribuie un numar Ordinului de serviciu
5. Furnizeaza copii ale Ordinului de serviciu fiecarui membru al echipei de audit; 
Auditorii (evaluatori) 6. Iau la cunostinta Ordinul de serviciu si sarcinile repartizate. 
Primaria comunei Mihai Viteazu
Compartimentul de audit intern
Nr. de inreg. 371/09.03.2009
ORDIN DE SERVICIU
In conformitate cu prevederile art.8, lit.c, din Legea nr.672/2002 privind auditul public intern, a OMFP nr.38/2008 de aprobare a normelor metodologice generale privind exercitarea activitatii de audit intern, cu modificarile si completarile ulterioare si cu Planul anual de audit intern, se va efectua o misiune de audit intern la Primaria comunei Mihai Viteazu in perioada 15.03.2009-20.03.2009. 
Scopul misiunii de audit intern este inregistrarea, evidenta si inventarierea patrimoniului, iar obiectivele acesteia sunt: cum se inregistreaza si se evidentiaza bunurilor in contabilitate, derularea inventarierii elementelor de activ si pasiv, valorificarea rezultatelor inventarierii, certificarea existentei registrului inventar.
Mentionam ca se va efectua un audit de conformitate, perioada supusa auditarii este 01.02.2008-01.02.2009.
Echipa de audit intern este formata din urmatorii auditori: 
Moldovan Vasile - auditor intern
Popescu Ciprian- auditor intern
Seful compartimentului audit intern - Muntean Diana
Aprobat 
Dir. General Morar Stefan
PROCEDURA P - 02 DECLARATIA DE INDEPENDENTA
Scopul: De a demonstra independenta auditorilor fata de entitatea/structura auditata si de a arata ca auditorul desemnat are calificarile necesare efectuarii auditului respectiv.
Premise: In vederea desemnarii auditorilor interni pentru efectuarea misiunii de audit intern vor fi verificate incompatibilitatile personale ale acestora. Astfel, un auditor nu va fi desemnat acolo unde exista incompatibilitati personale, doar daca repartizarea lui este imperios necesara, fiind furnizata in acest sens o justificare din partea conducatorului structurii de audit intern. Daca in timpul efectuarii misiunii de audit intern apare o incompatibilitate, reala sau presupusa, auditorii sunt obligati sa informeze de urgenta conducerea societatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Misiune de Audit Intern la Primaria Comunei Mihai Viteazu Privind Inregistrarea, Evidenta si Inventarierea Patrimoniului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!