Modalitati de Plata si Credit

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL I - MODALITATI DE PLATA SI CREDIT
1.1 Viramentul .4
1.1.1 Derularea viramentului SWIFT .5
1.2 Cecul .5
1.2.1 Circuitul cecului.6
1.2.2 Eurocecurile .6 
1.3 Cartea bancara (Cardul) .7
1.3.1Avantajele cardurilor .8
1.4 Cambia (Trata).8
1.4.1Plata Cambiei .10
CAPITOLUL II - TEHNICILE DE PLATA INTERNATIONALE
2.1 Tehnici de decontare.11 
2.1.1 Plata facturii.11
2.1.2 Plata la predarea marfii.12
2.2 Ordinul de plata .12
2.2.1 Mecanismul decontarii prin ordin de plata.13
2.3 Incasso-ul documentar.13
2.3.1 Mecanismul derularii incasso-ului documentar.14
2.4 Contractele comerciale internationale.16
2.4.1 Conditii de livrare Incoterms.22
2.5 Riscurile derularii platii prin incasso documentar.24
2.5.1 Modalitati de diminuare a riscurilor.25
2.6 Scrisorile de cretit.28
2.6.1 Scrisoarea de credit comerciala.28
2.6.2 Scrisoarea de credit stand-by.29
2.7 Acreditivul documentar.31
2.7.1 Definitie si caracteristici.31
2.7.2 Partile implicate in derularea acreditivului documentar .32
2.7.3 Elementele acreditivului documentar.33
2.7.4 Clasificarea acreditivului documentar.34
2.7.5 Documentele prevazute in acreditivul documentar.38
2.7.6 Derularea platii prin acreditiv documentar.40
CAPITOLUL III - STUDIU DE CAZ
3.1 Prezentarea firmelor .42
3.2 Derularea modalitatii de plata prin acreditiv documentar .43
3.3 Derularea efectiva a platii.52
CAPITOLUL IV - CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE SELECTIVA


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Inventand moneda, omenirea a facut un mare salt spre viitor ; dar, ca si roata, superba inventie economica (comparabila cu descoperirea scrisului) nu a adus numai efecte utile, ci si numeroase . accidente ! 
Prin teoria, modelele, principiile si instrumentele utilizate, disciplina universitara referitoare la fenomenul mondo-financiar si monetar ne-a dat posibilitatea sa ne aventuram ceva mai "liberi" in zona producerii, evaluarii reparatiei, schimbului si consumului de valoare gestionata in context international, zona care angajeaza personae, firme, economii nationale, instituti regionale si internationale .
Schimburile comerciale internationale implica realizarea de contacte si contracte intre diferite personae,firme,state realizand astfel colaborari de natura economica, financiar-bancara si interumana .
Acest motiv mi-a trezit un interes pentru a vedea mai exact cum se deruleaza tranzactiile si modalitatile de plata internationale, tehnicile de plata si creditare .
De aceea am ales tema "Modalitati de plata utilizate in tranzactiile comerciale internationale"
Pentru derularea corespunzatoare a platilor internationale, un rol insemnat il au anumite reglementari recunoscute si acceptate in relatiile bancare .
Regulile si uzantele internationale privind creditele documentare, regulile uniforme pentru incasso-uri , elaborate de Camera de Comert international de la Paris.
In prima parte a lucrari am pus accent pe modalitati de plata si creditare, si mai exact pe : virament,cec , circuitul cecului si al eurocecurilor, pe cambie si mai nou pe cartea bancara (cardul) aproape nelipsit din modul de plata a publicului larg.
Partea a doua a lucrarii este dedicata tehnicilor de decontare, contractelor internationale,facturarea si incasarea contravalori marfurilor prin sistemul cel mai sigur, in opinia mea,acreditivul documentar, reprezentand o garantie pe care banca o aloca ambelor parti, privind reusita tranzactiei comerciale pe care partile o solicita.
Studiul de caz intareste cele subliniate, prin derularea efectiva a efectuari unei tranzactii fictive, intre doua parti contractante din tari diferite pe baza acreditivului documentar . 
Desfasurarea activitatii economice si financiar-monetare pe plan international presupune, in mod obligatoriu, o ampla comunicare bazata pe o gandire profuna si rapida, proces in care modalitatile de plata internationale si creditarea detine o pozitie-cheie.
CAPITOLUL I
MODALITATI DE PLATA SI CREDIT
Relatiile economice internationale presupun folosirea a numeroase instrumente si modalitati de plata care angajeaza institutii financiar-bancare, societati comerciale si alti agenti economici. In cadrul instrumentelor folosite in platile internationale locul hotarator il detin titlurile de credit pe termen scurt exprimate in moneda straina.
Prin modalitatile de plata in relatiile economice internationale se intelege mecanismul, tehnica si procedurile prin care pretul marfurilor, contravaloarea lor, se transmit de la importator la exportator .
Principalele titluri de credit pe termen scurt :cambia (trata), biletul la ordin si cecul, folosite in mod curent in afaceri comerciale, sunt denumite si efecte de comert.
Functionarea instrumentelor de plata si de credit este, in general, reglementata juridic pe plan national, dar prin semnarea unor conventii internationale s-a urmarit uniformizarea normelor nationale in acest domeniu .
Numai bancile, ca institutii financiare, au puterea de a asigura lichiditatile necesare operatiunilor monetare si valutare din economie. Lichiditatile sunt procurate prin banci ceea ce inseamna ca participantii la sistemul si operatiunile de plata sunt moneda, bancile, banca centrala, casele de compensatii , alte institutii financiare, agenti economici si persoane fizice .
Pe masura dezvoltarii schimbului modernizarii economiei s-a impus in tranzactiile interne si internationale in moneda scripturala ( moneda in cont ), s-a amplificat circuitul instrumentelor de plata si credit iar recent s-a trecut la ,,era electronica" in domeniul platilor, prin folosirea cartilor bancare (carduri ) si informatizarea sistemelor de decontare .
1.1 Viramentul
Moneda scripturala ( sau banii de cont ) reprezinta disponibilitati banesti aflate in conturile bancare si circuland intre aceste conturi prin operatii de virament.
Viramentul este operatiunea efectuata de o banca , pe baza dispozitiei clientului sau , de transfer al unei sume de bani din contul clientului respectiv in contul beneficiarului desemnat , prin debitarea contului clientului si creditarea contului beneficiarului .
In operatiunile de comert exterior , viramentul consta in ordinul dat de debitor (importator) bancii sale de a transfera din contul sau in contul creditorului (exportator) la banca acestuia o suma de bani reprezentand contravaloarea marfii . Ca atare , apar doua aspecte specifice : plata in valuta ( devize ) si transferul international al fondurilor . 
In cazul in care se solicita plata in devize , iar clientul bancii nu are cont valutar , banca importatorului va proceda la cumpararea de devize , debitarea contului importatorului si efectuarea viramentului catre exportator .


Fisiere in arhiva (1):

  • Modalitati de Plata si Credit.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!