Cuprins
- CAP. 1. Organizarea şi funcţionalitatea la S.C. Promilch S.R.L., Podu – Iloaiei3
- 1.1. Scurt istoric 4
- 1.2. Obiectul / Domeniul de activitate 4
- 1.3. Organizarea internă 6
- 1.4. Funcţionalitatea 10
- 1.5. Structura de personal 11
- 1.6. Relaţii cu exteriorul 16
- 1.6.1. Relaţii cu furnizorii, clienţii 16
- 1.6.2. Relaţii cu băncile comerciale 17
- 1.6.3. Relaţii cu Trezoreria Finanţelor Publice 17
- 1.6.4. Relaţii cu celelalte organe fiscale 18
- 1.7. Structura şi evoluţia principalelor venituri bugetare vărsate de către S.C. Promilch S.R.L. în perioada 2004 – 2006 19
- CAP.2. Fundamentarea veniturilor bugetare 21
- 2.1. Cadrul juridic utilizat în fundamentare veniturilor bugetare21
- 2.2. Elemente comune ale veniturilor bugetare 22
- 2.3. Fundamentarea şi perceperea principalelor categorii de venituri bugetare24
- 2.3.1. Impozitul pe profit (venit)24
- 2.3.2. Impozitul pe venit (pe salarii)41
- 2.3.3. Taxa pe valoarea adăugată 52
- 2.4. Bugetele locale – Impozite şi taxe locale 66
- 2.4.1. Fundamentarea şi realizarea impozitului pe cladiri 67
- 2.4.2. Impozitul pe teren 78
- 2.4.3. Taxa asupra mijloacelor de transport80
- 2.4.4. Taxa pe folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate83
- 2.5. Bugetul asigurărilor sociale86
- 2.5.1. Contribuţia la asigurările sociale de stat 86
- 2.5.2. Contribuţia la Fondul Asigurărilor Sociale de Sănătate 92
- 2.5.3. Contribuţia la Fondul de Asigurare pentru Şomaj 99
- 2.5.4. Contribuţia la fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale 103
- 2.5.5. Accize 105
- 2.5.6. Taxa vamală 108
- CAP. 3. Realizarea veniturilor bugetare 111
- 3.1. Cadrul juridic de acţiune 111
- 3.2. Vărsarea şi plata veniturilor bugetare 112
- 3.3. Încasarea veniturilor bugetare 113
- 3.4. Controlul şi urmărirea veniturilor bugetare 114
- 3.5. Recalcularea veniturilor bugetare şi regularizarea plăţilor 115
- Bibliografie 117
Extras din proiect
S.C Promilch S.R.L. este o societate comercială cu răspundere limitată, care îşi desfăşoară activitatea potrivit legislaţiei României. Societatea a fost înfiinţată în anul 1997 de către Domnul BAKKER SJOERD LAMMERT, fiind o societate înfiinţată cu 85,26% investiţie olandeză indirectă şi 14,74 % investiţie română avand sediu în Orş Podu-Iloaiei, Str. Naţională, Nr.104, Judeţul Iaşi.
S.C Promilch S.R.L. şi-a început activitatea de funcţionare cu un număr redus de angajaţi, şi anume 9, iar activitatea de fabricare a produselor lactate era mult mai redusă.
Se fabrica un număr redus de produse lactate din cauza faptului că societatea dispunea de puţini furnizori de materie primă, adică laptele folosit în procesul de producţie.
Din anul 2000 , S.C Promilch S.R.L. a fost amenajată la standarde europene, s-au efectuat angajări ajungându-se la un număr de aproximativ 180 de angajaţi, s-au achiziţionat echipamente şi aparatură specială necesară în procesarea laptelui. Societatea fiind axată şi pe domeniul distribuţiei produselor rezultate din procesul de producţie, s-a recurs la achiziţionarea unui număr de 10 mijloace de transport pentru compartimentul distribuţie, iar pentru a uşura munca furnizorilor săi de lapte care , majoritatea sunt fermieri din judeţul Iaşi, s-au achiziţionat 6 cisterne cu o capacitate de 2000 litri.
1.2. Obiectul/domeniul de activitate
Obiectul de activitate al societăţii Promilch este fabricarea precum şi distribuţia produselor lactate şi a brânzeturilor.
Aceasta clasa include:
- producţia de lapte lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat şi/sau tratat la cald;
- producţia băuturilor nealcoolice pe bază de lapte;
- producţia de smântană din lapte lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat;
- fabricarea laptelui praf sau concentrat, îndulcit sau neîndulcit;
- fabricarea untului;
- fabricarea iaurtului;
- fabricarea brânzei şi a cheagului;
- obţinerea zerului;
- fabricarea cazeinei şi lactozei.
Aceasta clasa exclude:
- producţia de lapte de vacă
S.C Promilch S.R.L. produce şi distribuie o gamă largă de produse lactate. Pentru clienţii săi şi pentru imaginea în cadru pieţei , societatea şi-a ales şi un slogan : “DELISIO LACTATE DE CALITATE”, slogan ce este prezent pe toate etichetele produselor, afişe, etc..
1.3. Organizare internă
Structura organizatorică oferă o imagine clară asupra modul de grupare a tuturor compartimentelor de muncă şi a posturilor în vederea transmiterii informaţiilor într-un mod cât mai raţional, a folosirii optime a forţei de muncă, atât sub aspect economic cât şi din punct de vedere uman.
Societatea este condusă de către un director general, în persoana d-lui BAKKER SJOERD LAMMERT care este asociat şi fondator, şi care are în subordine directă un director tehnic ce se ocupă de departamentul producţie, un director comercial: D-na Andreea Leonte, un contabil şef, un responsabil cu personalul.
Organizarea internă a societăţii este cel mai bine prezentată în organigrama Anexa 1. , care este structurată pe mai multe compartimente, fiecare aducând spre îndeplinire diferite obiective, funcţii, responsabilităţi.
Departamentul Producţie este nivelul la care se realizează produsele ce intră în obiectul de activitate al firmei şi sunt parcurse toate etapele necesare creării unor produse de calitate. Departamentul cuprinde alte patru compartimente sau secţii, necesare în parcurgerea etapelor până la obţinerea produsului finit.
Secţia calitate cuprinde etapa prin care materia primară în fabricarea produselor lactate, laptele este controlat din punct de vedere a calităţii sale, a grasimii precum şi a impurităţilor care vor fi apoi îndepărtate.
La nivelul Secţiei degresare are loc separarea excesului de grăsime din lapte până se ajunge la standardul fiecărui produs ce trebuie obţinut.
Secţia procesare cuprinde şi ea mai multe etape: laptele este pus la fierbere la o temperatură de 100 grade, este procesat obţinându-se produsele finite, branza burduf, branza proaspata , branza topita, cascaval ,cheag, creme de branza , iaurt – diverse sortimente, lapte lapte batut, lapte praf ,sana ,smantana, specialitati din cascaval ,telemea bivolita , etc.
Secţia ambalare este nivelul la care produsele finite rezultate în urma procesului de producţie , sunt ambalate şi trimise către departamentul Distribuţie spre depozitare.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Monografie la Societate Comerciala - SC Promilch SRL.doc