Practica Banc Post - Agentia Piata Voievozilor, Iasi

Cuprins proiect Cum descarc?

CAP.I PREZENTAREA BANCPOST 3
CAP. II SISTEMUL INFORMATIONAL BANCPOST 9
CAP. III. ACTIVITATEA BANCARA PRIVIND DECONTARILE FARA NUMERAR 13
3.1.MODALITATI SI INSTRUMENTE DE DECONTARE UTILIZATE IN ACTIVITATILE DE DECONTAR .13
3.2. DECONTAREA PE BAZA ORDINULUI DE PLATA SI A CECULUI 17
3.3. DECONTAREA PE BAZA CAMBIEI SI BILETULUI LA ORDIN 20
CAP.IV TEHNICA SI EVIDENTA OPERATIUNILOR DE CREDITARE BANCARA 23
4.1 TIPURI DE CREDITE ACORDATE DE S.C. BANCPOST S.A.- PERSOANE FIZICE 23
4.2 TIPURI DE CREDITE ACORDATE DE S.C. BANCPOST S.A.- PERSOANE JURIDICE 27
4.3 ANALIZA CRITERIILOR LUATE IN CONSIDERARE IN DECIZIA DE CREDITARE 31
4.4. GARANTAREA CREDITELOR 33
4.5. DESCRIEREA PROCESULUI DE CREDITARE 35
4.6. DOCUMENTE SOLICITATE LA ACORDAREA CREDITELOR PENTRU PERSOANE FIZICE 38
4.7 DOCUMENTE NECESARE OBTINERII CREDITELOR PENTRU PERSOANE JURIDICE 39
CAP.V INSTRUMENTE MODERNE DE PLATA 41
5.1. TIPURI DE CARDURI EMISE DE S.C. BANCPOST S.A. 41
5.2. DIFERENTE INTRE CARDURILE DE CREDIT SI CARDURILE DE DEBIT 50
5.3. RETEAUA DE BANCOMATE SI POS 51
5.4. CIRCUITUL DOCUMENTELOR UTILIZATE IN OPERATIUNI CU CARDURI 52
5.5 DESPRE APS (AUTOMATED PAYMENT SYSTEMS) 53


Extras din proiect Cum descarc?

CAP.I PREZENTAREA BANCPOST
Bancpost a fost infiintata la 1 iulie 1991, cu un capital social de 226 milioane lei, in urma reorganizarii sectorului comunicatiilor. In scurt timp isi formeaza o retea teritoriala impresionanta si isi castiga un loc important pe piata bancara romaneasca. In 1992 Bancpost avea 13.000 de clienti, in prezent numarul acestora este de 2,5 milioane. Numarul de conturi deschise la Bancpost a cunoscut de asemenea o crestere exponentiala. Daca in primul an de activitate clientii aveau deschise circa 28.000 de conturi, aceasta cifra a ajuns in prezent la peste 4 milioane de conturi.
Fiind una dintre cele mai performante banci romanesti, dotata cu un sistem informatic integrat, BANCPOST deserveste in timp real o structura diversificata de clientela prin cele 163 de unitati amplasate in toate judetele tarii. Bancpost se numara printre primele trei banci din Romania, dupa dimensiunea retelei. In plus, in baza unui acord incheiat cu Compania Nationala Posta Romana, Bancpost pune la dispozitia populatiei instrumente de economisire si prin intermediul a peste 2.650 de oficii postale. 
Bancpost a reusit in cei peste 12 ani de existenta sa-si construiasca un bun renume in tara si in strainatate, lucru confirmat, de altfel, de publicatia The Banker, editata de Financial Times, care, in cadrul celui mai recent clasament - Topul 1001-2000 al celor mai performante banci din lume, plaseaza banca pe locul 3 in Romania si 1275 pe plan international. 
BANCPOST este unul dintre principalii emitenti de carduri pe piata romaneasca, cu peste 1.300.000 de carduri emise si o retea de 455 ATM-uri si 1490 POS-uri. A lansat cu succes primul sau card de credit Visa - "BRILIANT" - si cardul "TAIFUN", emis sub sigla Mastercard, primul din Romania care are asociat un card virtual destinat platilor pe Internet.
BANCPOST a incheiat un acord cu Compania Nationala Posta Romana pentru lansarea de noi produse bancare prin unitati postale amplasate in toate judetele tarii, care sa asigure accesul unui numar mai mare de clienti la portofoliul de produse ale bancii. 
BANCPOST ofera de asemenea posibilitatea efectuarii de transferuri rapide, prin sistemul Western Union, inspre si dinspre orice colt al lumii.
Dupa succesul inregistrat cu introducerea serviciilor de avangarda SmartTel(TM), Contul Total, Internet Banking si cardul Taifun Virtual, BANCPOST are in vedere lansarea unor noi produse si servicii: smart carduri, telephone banking, fonduri mutuale, factoring intern si extern, leasing pentru persoane fizice si produse de asigurari.
Clientii Bancpost beneficiaza totodata de produsele de trezorerie dezvoltate de echipa Global Markets Bancpost, una dintre cele mai puternice din piata, cat si de produse financiar-bancare integrate, rezultate din colaborarea Bancii cu celelalte 9 subsidiare ale Grupului Eurobank EFG in Romania:
- EFG Retail Services IFN S.A. 
- EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI S.A. 
- EFG Eurobank Finance S.A. - Romania 
- EFG Eurobank Securities S.A. - Romania 
- EFG Eurobank Leasing S.A. 
- EFG Eurobank Property Services S.A. 
- EFG IT Shared Services S.A. 
- EFG Eurolife Asigurari Generale S.A. 
- EFG Eurolife Asigurari de Viata S.A.
Reteaua de sucursale a fost completata cu diverse canale alternative de distributie (vanzari directe, canale electronice 24h, F@stbanking, web site-uri dedicate pe produs, brokeri specializati etc.) care ofera clientului Bancpost avantajul proximitatii, comoditatii si accesul la serviciile bancii 24 de ore pe zi.
Experienta Bancpost pe piata locala, cumulata cu experienta internationala, know-how-ul si modelul unic de business al grupului Eurobank EFG sunt principalele active pe care specialistii Bancii le valorifica in fiecare zi pentru a furniza clientilor sai cele mai bune solutii financiare.
Bancpost are un capital social de 664.799.969.000 lei. Bancpost a inregistrat la 31 decembrie 2000 un numar de peste 848 de mii clienti.
In general, clientii Bancpost sunt reprezentati de companii mici si mijlocii, cu activitate diversa (productia de bunuri si servicii, comert intern si extern, transporturi si turism) si un numar de peste 750 mii clienti persoane fizice. Practic fiecare al 30-lea cetatean al Romaniei este client al Bancpost, daca nu se iau in calcul conturile de alocatii. La care se adauga si o serie de clienti reprezentativi. Compania Nationala Post Romana, Societatea Nationala de Radiotelecomunicatii, Societatea Nationala de Telecomunicatii RomTelecom, Teleconstructia, RODIPET, societatile care au rezultat din reorganizarea S.N.C.F.R. Aparitia telefoniei mobile in Romania, a permis atragerea de noi clienti beneficiari ai serviciilor puse la dispozitie de MobilRom si MobilFon, Cosmorom, Banc Post facilitand prin ghiseele sale si noul pachet "Contul Total" plata facturilor telefonice emise de acestia.
Bancpost administreaza un numar total de peste 3,139 milioane conturi. Bancpost s-a aflat intr-o pozitie de leader emitent pe piata cardurilor bancare, unde detine o cota importanta, a lansat noi produse de economii, inclusiv pentru copii si tineret, pachete de servicii pentru persoanele foarte active pentru a economisi timp efectuand plati prin intermediul "Contului Total" ori se pot informa asupra situatiei conturilor pe care le detin, prin intermediul serviciului SmartTel(TM)SMS.
O evolutie spectaculoasa au avut-o transferurile rapide de bani prin Western Union, activitatile de vanzare - cumparare a cecurilor de calatorie in valuta American Express si Thomas Cook.
Asumandu-si rolul de banca implicata in viata sociala Bancpost a inceput din 1993 derularea platilor de alocatii de stat pentru copii si a pensiilor in colaborare cu Ministerul Muncii si Protectiei Sociale. Activitatea de asigurari, inceputa in anul 1998, se desfasoara in colaborare cu Societatea de Asigurari Reasigurari Garanta.
Conform clasamentului intocmit de agentia americana de rating Standard & Poor's pentru bancile din zona Europei Centrale si de Est, intocmit in functie de capitalul bancilor si activelor bilantiere pe ultimii doi ani, Bancpost se situa pe locul 47.
Din punct de vedere al retelei si al volumului minim de credite neperformante, Bancpost se afla printre primele banci in cadrul sistemului bancar romanesc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Banc Post - Agentia Piata Voievozilor, Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!