Practica - Banca de Economii

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere 
Banca de Economii este prima banca din Moldova, incepandu-si istoria cu 70 de ani in urma. Primele 7 directii judetene ale Caselor de Stat de Economii, deschise la 11 noiembrie 1940, marcheaza aparitia sectorului bancar in Moldova. O jumatate de secol Banca de Economii a fost unica banca pe teritoriul tarii noastre, orientandu-si activitatea catre intreaga populatie, motiv pentru care oamenii o numeau Banca a Poporului. Acum Banca de Economii se afla in topul celor mai puternice brand-uri din R. Moldova. 
Banca de Economii reprezinta o echipa de peste 2400 de angajati profesionisti, responsabili si energici. Manageri, persoane cu experienta si tineri specialisti impreuna zi de zi depun maxim efort pentru a acorda clientilor sai servicii calitative intr-o ambianta placuta. 
De 70 de ani Banca de Economii ramane a fi stabila pe piata, indiferent de reformele prin care a trecut, nu a cedat in fata concurentei aparute la inceputul anilor 90 si s-a aflat in permanenta printre lideri pe piata bancara din Moldova. Politica promovata de banca garanteaza clientilor sai siguranta mijloacelor financiare si confidentialitatea activitatii lui. Un accent deosebit il pune pe calitatea lucrului pe care-l fac, fapt apreciat si de Asambleea Europeana a Business-ului, care, in martie 2007, a decorat Banca de Economii cu distinctia ,,Calitate Europeana". 
Transparenta in afaceri este o valoare care ii garanteaza bancii increderea din partea clientului si pozitia de lider pe piata bancara din Republica Moldova. Transparenta in colectiv asigura o activitate cu caracter deschis si incredere reciproca intre angajati. In rezultat sunt obtinute mari succese si realizari importante. 
Prin activitatea sa productiva si politica orientata spre satisfacerea intereselor populatiei, Banca de Economii contribuie esential la dezvoltarea economica a societatii. Sustinerea activitatilor cu caracter social este o datorie morala pentru fiecare dintre noi. Banca contribuie la dezvoltarea comunitatii prin implicarea activa in organizarea actiunilor sociale, culturale si educative. In plus, banca lanseaza diverse proiecte sociale destinate paturilor vulnerabile. Banca de Economii este cea mai mare banca din Moldova cu cea mai extinsa retea de filiale pe intreg teritoriul republicii. Obiectivul bancii este de a fi cat mai aproape de client atit moral cat si fizic, de aceea in fiecare an banca deschide noi reprezentante ale bancii aproape de casa fiecarui client. 
Cu cea mai bogata traditie si istorie, trecuta prin transformari si reforme, Banca de Economii S.A. a reusit sa faca fata acestora devenind in prezent o institutie de baza a sistemului bancar si financiar al Republicii Moldova. Activitatea bancii este orientata spre o dezvoltare durabila si atingerea noilor standarde de evolutie corporativa. Banca de Economii S.A. este unul dintre liderii pietei financiare a Republicii Moldova, prezenta prin activitatea sa si serviciile oferite in majoritatea ramurilor economiei nationale. Reteaua unicala de subdiviziuni teritoriale a bancii si implementarea celor mai inovatoare tehnologii asigura accesibilitatea bancii din orice colt al tarii. Banca de Economii S.A. este o banca universala si stabila. Banca se angajeaza in satisfacerea cerintelor clientilor si in perfectionarea continua a calitatii serviciilor si produselor oferite. Banca de Economii S.A. este o banca de importanta sociala. Banca este implicata activ in realizarea cu succes a programelor social-economice ale statului, si este un participant activ al vietii civile din tara, fiind unul dintre sustinatorii importanti ai artei, stiintei si culturii.
Misiunea bancii este de a desfasura activitati financiare si de imprumut, oferind servicii de excelenta, insotite de un management prudent al resurselor populatiei si un angajament de implicare in sustinerea continua a dezvoltarii mediului de afaceri cu scopul de a contribui la cresterea economica a tarii. 
1. Operatiunile active ale bancii comerciale Banca de Economii S.A. 
Operatiunile active ale bancii reprezinta pentru institutia creditara operatiunile de utilizare a resurselor mobilizate de catre banca sub forma de atragere de depozite, contractari de credite sau din alte surse. Dupa cum se cunoaste banca are un volum de capital redus in raport cu totalul pasivelor sale, asaca plasamentele efectuate de catre banca sunt corelate cu resursele pe termen scurt, mediu si lung atrase. Pentru a inregistra profit Banca de Economii S.A. utilizeaza cit mai eficient resursele atrase, astfel incit plasarea resurselor se efectuiaza la rate active de dobinda mai inalte decit cele platite. 
Principalele operatiuni active ale bancii sunt :
o disponibilul aflat in casierie;
o conturile curente si depozitele plasate la alte banci;
o conturi curente deschise la Banca Nationala a Moldovei;
o titluri de trezorerie si alte titluri detinute de catre Banca de Economii S.A.;
o creditele de diverse categorii;
o creantele din leasing;
o titluri de participatie; 
o imobilizari corporale;
o imobilizari necorporale;
o alte categorii de active etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica - Banca de Economii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!