Practică - Banca de Economii

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere 
Banca de Economii este prima bancă din Moldova, începându-şi istoria cu 70 de ani în urmă. Primele 7 direcţii judeţene ale Caselor de Stat de Economii, deschise la 11 noiembrie 1940, marchează apariţia sectorului bancar în Moldova. O jumătate de secol Banca de Economii a fost unica bancă pe teritoriul ţării noastre, orientându-şi activitatea către întreaga populaţie, motiv pentru care oamenii o numeau Bancă a Poporului. Acum Banca de Economii se află în topul celor mai puternice brand-uri din R. Moldova. 
Banca de Economii reprezintă o echipă de peste 2400 de angajaţi profesionişti, responsabili şi energici. Manageri, persoane cu experienţă şi tineri specialişti împreună zi de zi depun maxim efort pentru a acorda clienţilor săi servicii calitative într-o ambianţă plăcută. 
De 70 de ani Banca de Economii rămâne a fi stabilă pe piaţă, indiferent de reformele prin care a trecut, nu a cedat în faţa concurenţei apărute la începutul anilor 90 şi s-a aflat în permanenţă printre lideri pe piaţa bancară din Moldova. Politica promovată de bancă garantează clienţilor săi siguranţa mijloacelor financiare şi confidenţialitatea activităţii lui. Un accent deosebit îl pune pe calitatea lucrului pe care-l fac, fapt apreciat şi de Asambleea Europeană a Business-ului, care, în martie 2007, a decorat Banca de Economii cu distincţia „Calitate Europeană”. 
Transparenţa în afaceri este o valoare care îi garantează băncii încrederea din partea clientului şi poziţia de lider pe piaţa bancară din Republica Moldova. Transparenţa în colectiv asigură o activitate cu caracter deschis şi încredere reciprocă între angajaţi. În rezultat sunt obţinute mari succese şi realizări importante. 
Prin activitatea sa productivă şi politica orientată spre satisfacerea intereselor populaţiei, Banca de Economii contribuie esenţial la dezvoltarea economică a societăţii. Susţinerea activităţilor cu caracter social este o datorie morală pentru fiecare dintre noi. Banca contribuie la dezvoltarea comunităţii prin implicarea activă în organizarea acţiunilor sociale, culturale şi educative. În plus, banca lansează diverse proiecte sociale destinate păturilor vulnerabile. Banca de Economii este cea mai mare bancă din Moldova cu cea mai extinsă reţea de filiale pe întreg teritoriul republicii. Obiectivul băncii este de a fi cât mai aproape de client atît moral cât şi fizic, de aceea în fiecare an banca deschide noi reprezentanţe ale băncii aproape de casa fiecărui client. 
Cu cea mai bogată tradiţie şi istorie, trecută prin transformări şi reforme, Banca de Economii S.A. a reuşit să facă faţă acestora devenind în prezent o instituţie de bază a sistemului bancar şi financiar al Republicii Moldova. Activitatea băncii este orientată spre o dezvoltare durabilă şi atingerea noilor standarde de evoluţie corporativă. Banca de Economii S.A. este unul dintre liderii pieţei financiare a Republicii Moldova, prezentă prin activitatea sa şi serviciile oferite în majoritatea ramurilor economiei naţionale. Reţeaua unicală de subdiviziuni teritoriale a băncii şi implementarea celor mai inovatoare tehnologii asigura accesibilitatea băncii din orice colţ al ţarii. Banca de Economii S.A. este o bancă universală şi stabilă. Banca se angajează în satisfacerea cerinţelor clienţilor şi în perfecţionarea continuă a calităţii serviciilor şi produselor oferite. Banca de Economii S.A. este o bancă de importanţă socială. Banca este implicată activ în realizarea cu succes a programelor social-economice ale statului, şi este un participant activ al vieţii civile din ţară, fiind unul dintre susţinătorii importanţi ai artei, ştiinţei şi culturii.
Misiunea băncii este de a desfăşura activităţi financiare şi de împrumut, oferind servicii de excelenţă, însoţite de un management prudent al resurselor populaţiei şi un angajament de implicare în susţinerea continuă a dezvoltării mediului de afaceri cu scopul de a contribui la creşterea economică a ţării. 
1. Operațiunile active ale băncii comerciale Banca de Economii S.A. 
Operațiunile active ale băncii reprezintă pentru instituția creditară operațiunile de utilizare a resurselor mobilizate de către bancă sub forma de atragere de depozite, contractari de credite sau din alte surse. După cum se cunoaste banca are un volum de capital redus în raport cu totalul pasivelor sale, așacă plasamentele efectuate de către bancă sunt corelate cu resursele pe termen scurt, mediu si lung atrase. Pentru a înregistra profit Banca de Economii S.A. utilizează cît mai eficient resursele atrase, astfel încît plasarea resurselor se efectuiază la rate active de dobînda mai inalte decit cele platite. 
Principalele operatiuni active ale băncii sunt :
• disponibilul aflat în casierie;
• conturile curente și depozitele plasate la alte bănci;
• conturi curente deschise la Banca Națională a Moldovei;
• titluri de trezorerie si alte titluri deținute de către Banca de Economii S.A.;
• creditele de diverse categorii;
• creanțele din leasing;
• titluri de participație; 
• imobilizări corporale;
• imobilizări necorporale;
• alte categorii de active etc.


Fisiere în arhivă (1):

  • Practica - Banca de Economii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!