Practică BRD

Cuprins proiect Cum descarc?

Scurt istoric al Băncii Române pentru Dezvoltare- Groupe Société Générale 3
Capitolul 1. Sistemul informaţional bancar 6
1.1.Particularităţile sistemului informaţional bancar al BRD-GSG 6
1.2.Programe informatice utilizate de BRD-GSG 11
1.2.1.Servicii informatizate oferite de BRD-GSG 13
1.2.2.Particularităţi în sistemul de codificare a conturilor clienţilor 16
Capitolul 2. Deschiderea şi funcţionarea conturilor bancare 18
2.1. Conturile puse la dispoziţia clienţilor 18
2.2. Modalităţile de deschidere şi funcţionare a conturilor clienţilor 21
Capitolul 3. Operaţiunile de creditare bancară 23
3.1 Categorii de credite acordate de BRD 23
3.2. Analiza şi evaluarea criteriilor luate în considerare în decizia de creditare pentru o categorie de credite 25
Capitolul 4. Instrumente modern de plată 28


Extras din proiect Cum descarc?

Scurt istoric al Băncii Române pentru Dezvoltare- Groupe Société Générale
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor, fiind o bancă globală. Banca are peste 2,5 milioane clienţi şi operează o reţea de 930 de unităţi. 
În 1923 se înfiinţează Societatea Naţională de Credit Industrial, ca instituţie publică. Statul deţinea 20% din capitalul social, Banca Naţională a României 30%, iar restul era deţinut de particulari, dintre care un grup de foşti directori ai Marmorosch Blank & Co., prima bancă modernă din România. Scopul noii instiţutii era finanţarea primelor etape ale dezvoltării sectorului industrial din România.
După al doilea război mondial, conform Legii naţionalizării din iunie 1948, Societatea Naţională de Credit Industrial este naţionalizată, devenind Banca de Credit pentru Investiţii.
După reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investiţii obţine monopolul în România pentru finanţarea pe termen mediu şi lung a tuturor sectoarelor industriale, cu excepţia agriculturii şi industriei alimentare, şi ia numele de Banca de Investiţii. În toată această perioadă, cea mai mare parte a finanţărilor provenind de la Banca Mondială sunt derulate prin Banca de Investiţii (1957).
Monopolul de care beneficiau băncile specializate în domeniul lor de activitate este suprimat. Banca Română pentru Dezvoltare se constituie ca bancă comercială, sub formă de societate pe acţiuni, si preia activele si pasivele Băncii de Investiţii, primind o autorizatie de funcţionare generală (1990).
În decembrie se semnează contractul de vânzare - cumpărare de acţiuni între Société Générale şi Fondul Proprietăţii de Stat, autoritea românească care se ocupa de participaţiile statului, contract prin care SG subscrie o majorare de capital de 20% şi cumpără un pachet de acţiuni care-i permite să devină proprietară a 51% din capitalul majorat al BRD (1998).
Fondul Proprietăţii de Stat vinde Băncii Europene de Dezvoltare (BERD) 4,99% din capitalul social al BRD (1999).
BRD este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în prima categorie, devenind în scurt timp una din cele mai tranzacţionate societăţi (2001).
În urma unei campanii de rebranding, Banca Română pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Société Générale. Noua identitate a băncii consolidează astfel poziţia sa, făcând mai vizibilă identitatea Grupului - mamă (2003).
Société Générale cumpără pachetul rezidual de acţiuni deţinut de statul român în capitalul BRD, participaţia sa crescând astfel de la 51% la 58,32% (2004) .
Grupul Société Générale este unul din primele grupuri de servicii financiare din zona euro , după capitalizarea sa bursieră.
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.
Desfăşoară trei activităţi cheie:
-reţeaua de retail şi servicii financiare;
-administrarea de active şi servicii pentru investitori;
-banca de finanţare şi investiţii.
Pentru marii săi clienţi corporativi, români sau străini, şi pentru investitorii instituţionali, BRD - Groupe Société Générale oferă de asemenea o gamă de produse de piaţă şi finanţări complexe, precum şi servicii de bancă de investiţii (privatizări, fuziuni - achiziţii, emisiuni de acţiuni, etc.) bazându-se pe echipe specializate şi pe reţeaua grupului Société Générale prezentă în lumea întreagă (75 ţări).


Fisiere în arhivă (1):

  • Practica BRD.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!