Practica BRD

Cuprins proiect Cum descarc?

Scurt istoric al Bancii Romane pentru Dezvoltare- Groupe Societe Generale 3
Capitolul 1. Sistemul informational bancar 6
1.1.Particularitatile sistemului informational bancar al BRD-GSG 6
1.2.Programe informatice utilizate de BRD-GSG 11
1.2.1.Servicii informatizate oferite de BRD-GSG 13
1.2.2.Particularitati in sistemul de codificare a conturilor clientilor 16
Capitolul 2. Deschiderea si functionarea conturilor bancare 18
2.1. Conturile puse la dispozitia clientilor 18
2.2. Modalitatile de deschidere si functionare a conturilor clientilor 21
Capitolul 3. Operatiunile de creditare bancara 23
3.1 Categorii de credite acordate de BRD 23
3.2. Analiza si evaluarea criteriilor luate in considerare in decizia de creditare pentru o categorie de credite 25
Capitolul 4. Instrumente modern de plata 28


Extras din proiect Cum descarc?

Scurt istoric al Bancii Romane pentru Dezvoltare- Groupe Societe Generale
BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor, fiind o banca globala. Banca are peste 2,5 milioane clienti si opereaza o retea de 930 de unitati. 
In 1923 se infiinteaza Societatea Nationala de Credit Industrial, ca institutie publica. Statul detinea 20% din capitalul social, Banca Nationala a Romaniei 30%, iar restul era detinut de particulari, dintre care un grup de fosti directori ai Marmorosch Blank & Co., prima banca moderna din Romania. Scopul noii institutii era finantarea primelor etape ale dezvoltarii sectorului industrial din Romania.
Dupa al doilea razboi mondial, conform Legii nationalizarii din iunie 1948, Societatea Nationala de Credit Industrial este nationalizata, devenind Banca de Credit pentru Investitii.
Dupa reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investitii obtine monopolul in Romania pentru finantarea pe termen mediu si lung a tuturor sectoarelor industriale, cu exceptia agriculturii si industriei alimentare, si ia numele de Banca de Investitii. In toata aceasta perioada, cea mai mare parte a finantarilor provenind de la Banca Mondiala sunt derulate prin Banca de Investitii (1957).
Monopolul de care beneficiau bancile specializate in domeniul lor de activitate este suprimat. Banca Romana pentru Dezvoltare se constituie ca banca comerciala, sub forma de societate pe actiuni, si preia activele si pasivele Bancii de Investitii, primind o autorizatie de functionare generala (1990).
In decembrie se semneaza contractul de vanzare - cumparare de actiuni intre Societe Generale si Fondul Proprietatii de Stat, autoritea romaneasca care se ocupa de participatiile statului, contract prin care SG subscrie o majorare de capital de 20% si cumpara un pachet de actiuni care-i permite sa devina proprietara a 51% din capitalul majorat al BRD (1998).
Fondul Proprietatii de Stat vinde Bancii Europene de Dezvoltare (BERD) 4,99% din capitalul social al BRD (1999).
BRD este listata la Bursa de Valori Bucuresti, in prima categorie, devenind in scurt timp una din cele mai tranzactionate societati (2001).
In urma unei campanii de rebranding, Banca Romana pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Societe Generale. Noua identitate a bancii consolideaza astfel pozitia sa, facand mai vizibila identitatea Grupului - mama (2003).
Societe Generale cumpara pachetul rezidual de actiuni detinut de statul roman in capitalul BRD, participatia sa crescand astfel de la 51% la 58,32% (2004) .
Grupul Societe Generale este unul din primele grupuri de servicii financiare din zona euro , dupa capitalizarea sa bursiera.
BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.
Desfasoara trei activitati cheie:
-reteaua de retail si servicii financiare;
-administrarea de active si servicii pentru investitori;
-banca de finantare si investitii.
Pentru marii sai clienti corporativi, romani sau straini, si pentru investitorii institutionali, BRD - Groupe Societe Generale ofera de asemenea o gama de produse de piata si finantari complexe, precum si servicii de banca de investitii (privatizari, fuziuni - achizitii, emisiuni de actiuni, etc.) bazandu-se pe echipe specializate si pe reteaua grupului Societe Generale prezenta in lumea intreaga (75 tari).


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica BRD.docx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!