Prezentarea Bank Leumi

Extras din proiect Cum descarc?

Cu mai mult de 100 de ani in urma in urma sa stabilit in Londra la 27 februarie 1902, compania Anglo-Palestiniana care a devenit in timp Bank leumi Ie- Israel cu prima sucursala deschisa in Jaffa in anul 1903.
Astazi , Bank Leumi Ie-Israel are o retea internationala cu sucursale in cele mai importante centre economico financiare ale lumii: Statele Unite ale Americii, Canada, Anglia, Franta, Germania, Elvetia, Luxemburg, Hong-Honk, Australia, America de N si S, Mexic, Panama, Venezuela, Brazilia, Uruguay, Argentina si Chile.
Reteaua internationala este formata din 235 de sucursale in Israel si 83 in alte 21 de tari din intreaga lume, aceasta dovedind odata in plus ca prezenta Bank Leumi Ie-Israel in Romania reprezinta o oportunitate pentrua garanta clientilor o valoare corecta a banilor lor.
Rezultatele financiare ale Grupului Leumi vorbesc de la sine : la 31 decembrie 2006 a inregistrat cel mai mare profit din istoria sa , 836 milioane USD, total active totale 164,4 miliarde USD, capital propriude 3,5 miliarde de USD si o cota in piata israeliana de 32%.
Intrarea pe piata din Romania este un pas facut datorita increderii in potentialul economiei romanesti si in noile posibilitati care se deschid prin intrarea in Piata Comuna europeana. Traditia, experienta, deschiderea si profesionalismul unei institutii multinationale puse de acum inainte la dispozitia clientilor din Romania vor vorbi acestora despre ce inseamna un adevarat partener financiar global.
In 30.10.2005 a fost semnat un Agreement prin care Bank Leumi Ie -Israel urma sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni la Eurombank. Acest proces de preluare a fost finalizat la 4 august 2006, ca un rezultat al indeplinirii tuturor conditiilor stabilite anterior. Astfel, Bank Leumi Ie-Israel a devenit actionarul majoritar al noii banci, detinand actiuni in cuantum de 99,35% din capitalul social.
Se va pastra traditia leumi, veche de peste 100 de ani de a oferi produse competitive si mai important siguranta alegerii unui partener cu adevarat deosebit.
Bank Leumi are o retea de sucursale dezvoltata in marile orase: Alba - Iulia, Bacau,Baia Mare, Bistrita, Brasov, Bucuresti (6 sucursale), Buzau, Cluj-Napoca (2 sucursale), Constanta, Deva, Drobeta Tr. Severin, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara, Turda, Zalau, Negresti Oas, Alesd, Valea lui Mihai judetul Bihor.
Bank Leumi Romania S.A. (denumita in continuare "Banca") este persoana juridica romana, inregistrata la Oficiul Regsitrului Comertului sub nr.J/40/2496/2002 si respectiv in Registrul Bancar nt R.B.-P.J.R.-12-01112/1999,avand sediul in Bucuresti,Bd Aviatorilor nr 45, sector 1.
La 4 august 2006 Banca Leumi le-Israel a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Eurom Bank S.A. si a schimbat denumirea bancii in Bank Leumi Romania S.A.La finele exercitiului financiar incheiat la 31 decembrie 2006,Bank Leumi le-Israel detine 99,71% din capitalul social al Bancii.
Procesul de preluare de catre actionarul majoritar al Bancii a fost demarat la 31 octombrie 2005 cand a fost semnat un Agreement prin care Leumi Bank le-Israel urma sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni, proces finalizat la 4 august 2006, ca rezultat al indeplinirii tuturor conditiilor stabilite anterior.Adunarea Generala a Actionarilor a numit un nou Consiliu de Administratie al Bancii, care a inceput sa functioneze sub denumirea prezenta si cu un capital social majorat.Conditie a preluarii,actiunile Bancii au fost retrase de la tranzactionare de pe piata Rasdaq incepand cu data de 10 iulie 2006.
La 31 decembrie 2006 Banca opera prin 32 de subunitati teritoriale din care 27 de sucursale si 5 agentii.
Activitatea principala a Bancii consta in furnizarea de servicii bancare performante destinate sectorului retail, intreprinderilor mici si mijlocii si marilor companii.Acestea include: deschideri de depozite, plati in tara si strainatate, operatiuni de schimb valutar,linii de credit,imprumuturi pe termen scurt, mediu si lung, scrisori de garantie, acreditiv,operatiuni cu carduri,servicii financiare specifice pietii de capital, de decontare la ghiseele Bancii a facturilor de utilitati si, de asemenea,servicii de consultanta financiara, finantarea microintreprinderilor si a intreprinderilor mici si mijlocii ce opereaza in Romania etc.
Bank Leumi Romania S.A. este filiala a Bank Leumi le-Israel care intocmeste situatii financiare consolidate, ce includ situatiile financiare ale Bancii. Bank Leumi le-Israel B.M. are sediul central in Tel Aviv,str Yehuda Halevi nr 34 si este detinatorul final in cadrul grupului.
La 31 decembrie 2006, banca avea 415 salariati (31 decembrie 2005:471). Numarul mediu de salariati in cursul anului 2006 a fost de 437 (2005:452).Cheltuielile cu indemnizatiile administratorilor in anul 2006 au fost in suma de 953.963 RON (2005:884.683 RON). 
Din totalul de 415 salariati existenti la sfarsitul anului 2006, 60 reprezinta personalul de conducere, 321- personal de executie si 34 personal administrativ.
Strategii si obiective
Banca isi propune cresterea cotei de piata prin diversificarea si imbunatatirea gamei de servicii si produse oferite cu precadere sectorului comercial (intreprinderi mici si mijlocii) ai segmentului de retail ( persoane fizice, persoane fizice autorizate si microintreprinderi), precum si prin dezvoltarea relatiilor cu companiile israeliene care activeaza pe piata din Romania.
De asemenea, banca incurajeaza clientii sa efectueze operatiuni de la distanta (ATM, Internet banking), si urmareste in viitorul apropriat dezvoltarea serviciilor de tip self-banking.
Misiunea Bank Leumi Romania se circumscrie misiunii Grupului Leumi de a oferi produse si serviciii financiare moderne, flexibile, eficiente, adaptate nevoilor financiare ale fiecarui client vizat.
Bank Leumi Romania este prima institutie din tara care a fost inregistrataca intermediar in Registrul CNVM sub nr.PJR01NCR/4000001 - atestat nr.96 din 31.03.2005, in conformitate cu legea nr. 297/2004 privind piata de capital.
In baza obiectivului de activitate autorizat de BNR si a atestatului emis de CNVM in calitate de intermediar Bank Leumi Romania ofera urmatoarele servicii de investitii in instrumente financiare tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti si actiuni listate pe piata Rasdaq si tranzactionate pe platforma electronica a Bursei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Bank Leumi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!