Prezentarea Conceptului de E - Banking

Extras din proiect Cum descarc?

Se refera la posibilitatea interactiunii, prin intermediul Internetului a unui client (sub denumirea generica de utilizator) , cu banca la care acesta (de regula) poseda un cont bancar.
Mai precis, un sistem de Internet Banking ofera clientilor unei banci acces bazat pe parola la informatii referitoare la conturile acestora prin intermediul unui calculator cu acces Internet.
Accesul la informatiile referitoare la conturi se poate concretiza in:
- Vizualizarea balantelor de cont;
- Vizualizarea tranzactiilor efectuate pe o perioada de timp; 
- Transferul de bani dintr-un cont in altul; 
- Plata unor facturi; 
- Alte operatiuni specifice, ce depind de implementare
Serviciile bancare la distanta (Remote Banking), realizate pe cale electronica (e-banking), au inceput sa se dezvolte incepand cu anul 1995, an in care banca americana Prezidential Bank din Mariland a lansat primele servicii bancare prin Internet. La jumatatea anului 2004, peste 17% dintre americani utilizau serviciile bancare electronice (e-banca). 
In general, electronic banking reprezinta, practic, un fel de "umbrela" care acopera intregul proces prin care un client poate sa realieze tranzactii bancare pe cale electronica, fara a fi nevoie sa-si viziteze banca. 
E-banking-ul utilizeaza Internetul pentru a distribui clientilor lor servicii bancare traditionale, cum ar fi: deschidrea de conturi, transferul de fonduri si platile electronice de facturi
E-banking poate fi distribiut in principal pe 2 cai:
-banca existenta care are, in mod fizic, birouri, poate sa infiinteze un site online si sa ofere servicii bancare electronice clientilor sai
-este distribuit clientilor prin Internet si prin paginile web utilizand Hypertext Markup Language (HTML). Clientii au nevoie de acces la Internet si de un program care sa permita navigarea pe Internet (web browser software).


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Conceptului de E - Banking.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!