Private Banking

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Private Banking – definire. Cadru general 3
2. Cererea de servicii Private Banking 4
3. Oferta de servicii Private Banking 5
3.1. Oferta de servicii Private Banking. Exemple 6
3.2. Analiza costurilor 8
4. Derularea serviciilor Private Banking 8
4.1. Analiza tolerantei la risc 8
4.2. Administrarea portofoliului – etape 9
4.2.1. Stabilirea politicii de investitii (“Investment Policy”) 9
4.2.2. Stabilirea strategiei de alocare a portofoliului (“Asset Allocation”) 10
4.2.3. Executia strategiei de investitii 10
4.2.4. Reanalizarea politicii de investitii 10
4.3. Decizia de investire 11
5. Tendinte pe piata Private Banking 11


Extras din proiect Cum descarc?

1. Private Banking – definire. Cadru general
Posibilitatile de investire a sumelor economisite sunt: plasamente in cont curent la o rata de dobanda fluctuanta in raport cu inflatia sau investitii inteligente pentru a obtine profituri si mai mari.
Bancile din Romania au inceput sa ofere servicii care sa permita investitii utilizand instrumente financiare avansate. Drept umare, clientii care vor sa-si plaseze fonduri disponibile nu trebuie sa mai calatoreasca in strainatate pentru accesul la astfel de servicii.
Suma minima de la care un client poate avea acces la servicii de private banking este, in principal, 100.000 euro.
Estimările pieţei ajung la circa un miliard de euro reprezentând totalul sumelor plasate prin intermediul bancilor de cei mai bogaţi clienţi. În ciuda lichidităţilor consistente, aceştia au în general un comportament conservator, preferând plasamente clasice precum depozitele bancare şi mai puţin instrumente care să le expună banii riscurilor.
Serviciul de Private Banking se adreseaza persoanelor care nu au timp sa studieze analizele de piata pentru variatele instrumene de investitii disponibile pe Reuters, Blombsberg, CNBC, CNN, etc.
Planificare financiara gratuita, investitii pe pietele internationale, dobanzi preferentiale, banking in toata lumea, linii de credit ce pot ajunge pana la 80% din valoarea depozitelor, servicii electronice, toate acestea reprezinta oferta de Private Banking.
Clientul serviciului de Private Banking va avea propriul lui consultant financiar-bancar si va beneficia din partea bancii de flexibilitate atat in ceea ce priveste modul de efectuare a operatiunilor bancare, in ajustarea produselor si serviciilor conform necesitatilor sale, cat si in gasirea celor mai bune solutii pentru administrarea unui portofoliu.
Servicii de Private Banking
Portofolii de actiuni:
- cele mai lichide si mai performante actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti
Instrumente cu venit fix:
- Titluri de stat (certificate de trezorerie, obligatiuni de stat)
- Euro-obligatiuni- Obligatiuni municipale- Depozite la termen (RON, EUR, USD)
- Obligatiuni corporative
Servicii speciale:
- Studii companii- Plati programate
- Studii piata
- Colectare dividende
- Monitorizare tranzactionare zilnica
Avantajele utilizatorului
- Servicii gratuite de planificare financiara
- Ultimele informatii de piata
- Investitii internationale
- Oferte avantajoase pentru conturi de familie
- Limite marite de plata zilnica prin card
- Facilitati cont descoperit
- Cecuri de calatorie
- Banking în toata lumea
- Banking 24 de ore
- Servicii rapide 
2. Cererea de servicii Private Banking
Clientela departamentelor de Private Banking este concentrată în Bucureşti, în proporţie de 80% pentru unele bănci, care au amenajat spaţii speciale pentru primirea clienţilor în condiţii de confidenţialitate. Cereri pentru servicii de lux vin însă şi din oraşe mari ca Ploieşti, Braşov, Timişoara, Constanţa, Iaşi, Bacău sau Oradea.
Studiile realizate evidentiaza faptul ca acest segment de piata vizat de serviciul de Private Banking prefera sa investeasca in real-estate sau alte bunuri materiale de lux cum sunt iacht-urile si masinile.
Profilul clientului 
Clientii de Private Banking sunt sofisticati, avand fiecare cunostinte solide in diverse domenii, iar cerintele lor variaza de la cele care definesc o categorie destul de conservatoare, pana la cele tipice personalitatilor extrem de dinamice, flexibile si gata sa-si asume riscuri. 
De mentionat este si faptul ca, referitor la investitiile pe piata de capital, majoritatea clientilor se feresc de cele cu un grad mai ridicat de risc.
Cei peste 500 de clienti care apeleaza la serviciile private wealth management oferite de ING Bank Romania pot fi incadrati in mai multe categorii.
O prima categorie este reprezentata de cei care si-au dezvoltat propria lor afacere, din care obtin venituri si decid, pentru moment, sa le economiseasca. 
O alta categorie include persoanele din top managementul companiilor multinationale. Nu in ultimul rand, o a treia categorie cuprinde persoanele care au mostenit fonduri de care nu au nevoie o anumita perioada.
85% din clientii ING au nationalitate romana; sunt persoane cu varsta medie de 45 de ani, proprietari de companii, investitori, inclusive jucatori de fotbal si antrenori.


Fisiere în arhivă (1):

  • Private Banking.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!