Produse si Servicii Bancare - Prezentare Leumi Bank

Cuprins proiect Cum descarc?

I.Despre banca
A.Introducere
B.Diviziile de business
C.Actionariat
D.Sucursale
E.Viziune,misiune si strategie
F.Leumi online(online banking)
II.Persoane fizice
A.Produse de economisire
B.Conturi curente si servicii atasate
C.Produse de creditare
D.Carduri
III.Persoane juridice
A.Produse de economisire
B.Trade finance
C. Produse de creditare
D.Conturi curente si servicii atasate
E.Carduri
IV.Fonduri de investitii(pentru persoane fizice si juridice)
V.Anexe
Bibiliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Bank Leumi Romania
I.Despre banca
A.Introducere
Bank Leumi Romania S.A este singura banca cu capital israelian din tara noastra ,care opereaza la standarde inalte de punere in aplicare a solutiilor financiare.Intarea pe piata din Romania a grupului Bank Leumi a avut loc in anul 2006 datorita increderii in potentialul economiei romanesti si a posibilitatilor care i s-au deschis prin intrarea pe Piata Comuna Europeana.
Semnificatiile simbolurilor Bank Leumi Romania sunt strans legate de simbolurile religioase ale poporului evreu.
Sloganul bancii este "Opening a new future",iar logo-ul lor este o ilustare a unui rasarit de soare dinspre mare. Acest logo simbolizeaza dorinta bancii de a se extinde cat mai mult in afara lumii evreiesti si a reprezentat intentia de a traversa Marea Mediterana si a ajunge in America,Europa si Africa.
Bank Leumi este soarele israelian care rasare dincolo de Marea Mediterana si doreste sa incalzeasca tot globul.Asa s-ar traduce rasaritul dinspre soare ce reprezinta logo-ul bancii
israeliene.Culorile folosite in sigla sunt aceleasi cu ale steagului israelian alb-albastru care inseamna de la Nill pana la Eufrat,albastrul sugerand cele doua fluvii iar albul poporul israelian.
Vechii evrei ajung la a identifica culoarea albastra cu puterea infinita care,pentru acestia este reprezentata de nemurire.
Partea de jos a logo-ului este de o culoare albastru inchis,simbolizand marea,iar in partea de sus este un albastru deschis,culoarea cereasca.In punctul in care se uneste marea cu cerul se observa linia orizontului si soarele,de culoare alba,linia orizontului reprezentand poporul alb ,iar soarele banca israeliana.
Deci si logo-ul pe care il promoveaza Bank Leumi ca si sloganul acesteia sugereaza tot extinderea continua si puterea infinita.
Bank Leumi Romania a fost autorizata sa functioneze in 10.04.1991 si a fost inregistrata la
Registrul Comertului in data de 19. 03. 1991. Pina la 17.07.2001 a functionat sub denumirea Banca Dacia Felix SA si de atunci pana la data de 24. 08. 2006 a functionat sub denumirea Eurom Bank. Din 24. 08. 2006 functioneaza sub numele de BANK LEUMI ROMANIA.
Incepandu-si activitatea in prima parte a anilor '90, Banca Dacia Felix (BDF) a fost prima banca privata infiintata in Romania. Banca a beneficiat de promovare, o imagine buna, servicii peste nivelul oferit de celalte banci (de stat) in acea perioada si in consecinta de un nivel in crestere al activitatii.
Datorita administrarii necorespunzatoare si a unor probleme aparute, BDF a intrat in reorganizare judiciara in iulie 1996. In iulie 2001 situatia a fost reglementata prin preluarea infrastructurii bancii si plata creantelor BNR si CEC asupra acesteia de catre Kolal BV Amsterdam (Ordonanta de Urgenta a Guvernului 68/2001 publicata in Monitorul Oficial nr. 256/2001).
Eurom Bank SA si-a inceput activitatea in iulie 2001, ca banca comerciala privata cu capital strain, facand parte din Grupul Robinson, holding ce cuprindea institutii financiare, comerciale si industriale internationale. Noii actionari au capitalizat Eurom Bank cu 35 mil. USD in 2001 si au implementat un program de restrucutrare a bancii ce a inclus: schimbarea conducerii (atat la nivel central cat si la nivel de sucursale) si a unei parti insemnate din angajati; schimbarea imaginii si pozitionarii bancii pe piata; mutarea sediului central de la Cluj la Bucuresti; reorganizarea interna ce a vizat transformarea sucursalelor in centre de profit, si inchiderea sau mutarea unor sucursale cu eficienta redusa; investitii intr-un nou sistem informatic, infrastructura, marketing si resurse umane. Desi s-a bazat pe o parte din infrastructura si a utilizat licenta bancara initiala a fostei Banci Dacia Felix, Eurom Bank a fost din cele mai multe puncte de vedere o banca noua pe piata.
La data de 31.08.2004, 89,58% din actiunile Eurom Bank erau detinute de Kolal BV Amsterdam, 4% de BNS si 6,42% de alti actionari (aprox. 10.000 actionari). Actiunile Eurom Bank s-au tranzactionat la Bursa Electronica Rasdaq (BER) cu simbolul EURB incepand cu data de 14 aprilie 2004.
Grupul Leumi a intrat pe piata romaneasca in august 2006,prin preluarea pachetului majoritar,de 99,27% din actiuni,al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, detinuta de omul de afaceri israelian Freddi Robinson pentru care a platit 34 de milioane de euro(aproximativ 41 de milioane de dolari).Acordul prin care Bank Leumi le-Israel urma sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni a fost semnat in 31.10.2005,acest proces de preluare fiind finalizat la 4 august 2006,ca un rezultat al indeplinirii tuturor conditiilor stabilite anterior,si anume primirea aprobarilor din partea autoritatilor romane si israeliene si delistarea actiunilor Eurom Bank de pe piata de capital din Romania.
Bank Leumi Romania face parte din grupul bancar israelian Leumi, unul dintre cele mai
importante grupuri financiar-bancare la nivel international si liderul pietei in Israel.
Cu mai mult de 100 de ani in urma s-a stabilit in Londra, la 27 februarie 1902, Compania Anglo-Palestiniana care a devenit in timp Bank Leumi le-Israel cu prima sucursala deschisa in Jaffa in anul 1903.
Astazi, Bank Leumi le-Israel are o retea internationala cu sucursale in cele mai importante centre economico-financiare ale lumii: Statele Unite ale Americii, Canada, Anglia, Franta, Germania, Elvetia, Luxemburg, Hong-Kong, Australia, America de Nord si de Sud, Mexic, Panama, Venezuela, Brazilia, Uruguay, Argentina si Chile.
Reteaua internationala este formata din 242 de sucursale in Israel si 86 in alte 21 de tari din
intreaga lume, aceasta dovedind odata in plus ca prezenta Bank Leumi le-Israel in Romania reprezinta o oportunitate pentru a garanta clientilor o valoare corecta a banilor lor.
B.Diviziile de business dezvoltate sunt: comercial, retail&private banking si Israeli&real estate.
Comercial
Divizia Comercial ofera companiilor produse personalizate, accesibilitate si rapiditate in acordarea facilitatilor de credit, acestea reprezentand un segment strategic pentru dezvoltarea Bank Leumi Romania. In vederea sprijinirii IMM-urilor, Bank Leumi Romania a semnat protocoale de colaborare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). In ceea ce priveste segmentul de Corporate, Bank Leumi Romania pune la dispozitia clientilor sai solutii personalizate. Oferta pe care o adresam clientilor include o larga varietate de produse de creditare: credite pe termen mediu si lung pentru finantarea diferitelor proiecte, factoring, servicii de trade finance (acreditive, scrisori de garantie), produse atractive de economisire, solutii pentru structurarea tranzactiilor internationale complexe, totul in scopul minimalizarii riscurilor.
Retail & Private banking
Divizia Retail este raspunsul Bank Leumi Romania la cerintele tot mai diversificate ale clientului bancar modern, cu un stil de viata dinamic. Ne-am concentrat atentia asupra dezvoltarii portofoliului de produse si servicii aferent persoanelor fizice, care a fost permanent modificat si adaptat in conformitate cu evolutia pietei si nevoile clientilor sai.
Produsele cu care ne adresam clientilor nostri acopera toata gama de servicii bancare: depozite si conturi curente, imprumuturi ipotecare, carduri de credit sau de debit cu overdraft, internet banking etc. Toate acestea au fost create dupa o reteta unica, aplicata fiecarui produs in parte: flexibilitate, inovatie si usurinta in accesare.
In departamentul de Private Banking ne bazam pe experienta de peste un secol a grupului Leumi si oferim clientilor o gama diversificata de produse si servicii, precum si bancheri personali care acorda sprijin in alegerea celor mai potrivite solutii financiare, pornind de la profilul investitional al fiecaruia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Produse si Servicii Bancare - Prezentare Leumi Bank.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!