Proiect BRD

Extras din proiect Cum descarc?

Cap.1. Prezentarea societatii bancare.Istoric si evolutie
1.1. Momentul istoric al infiintarii
BRD- Groupe Societe Generale este a doua Banca din Romania dupa totalul bilantului fiind o banca globala. Prezenta printr-o retea de 206 de agentii, banca sta la dispozitia clientilor individuali cat si a clientilor corporativi. 
Pentru marii sai clienti corporativi, romani sau straini, si pentru investitorii institutionali, BRD - Groupe Societe Generale ofera de asemenea o gama de produse de piata si finantari complexe, precum si servicii de banca de investitii (privatizari, fuziuni - achizitii, emisiuni de actiuni, etc.) bazandu-se pe echipe specializate si pe reteaua grupului Societe Generale prezenta in lumea intreaga (75 tari).
BRD - Groupe Societe Generale beneficiaza de doua atuuri unice in peisajul bancar romanesc: este o institutie cu traditie, bine ancorata in economie si recunoscuta de catre populatie prin intermediul unei retele de 206 de sucursale; apartine Grupului Societe Generale si are astfel acces la produsele si serviciile cele mai inovatoare si la cele mai eficiente metode de gestiune.
BRD - Groupe Societe Generale isi adapteaza in permanenta organizarea si metodele pentru ca ele sa poata raspunde mai bine asteptarilor clientilor actuali si potentiali. Intr-adevar, modernizarea informaticii, a retelei, simplificarea procedurilor, investitiile importante dedicate pregatirii profesionale au ca scop marirea eficacitatii si a calitatii ofertei comerciale. 
In momentul de fata, BRD - Groupe Societe Generale are peste 1.400.000 de clienti si mai mult de 900.000 de posesori de carduri; ea detine o treime din piata cardurilor si 20% din cea a creditelor. BRD - Groupe Societe Generale este de asemenea prima banca a intreprinderilor private din Romania si s-a angajat, singura sau impreuna cu Societe Generale, in finantarea unor proiecte importante. Rezultatele obtinute datorita increderii clientilor confirma pozitia sa de banca de referinta in Romania.
Istoria B.R.D. a inceput in anul 1923, odata cu infiintarea prin lege a Societatii Nationale pentru Credit Industrial ca institutie publica. Statul detinea 20 la suta din capitalul social si B.N.R. 30 la suta. Restul de 50 la suta era detinut de persoane particulare, printre care si un grup de fosti directori ai Mormorosch Bank & Co., prima banca moderna din Romania .
Pana la cel de al doilea razboi mondial, Societatea Nationala pentru Credit Industrial a cunoscut o crestere puternica, consolidandu-si prezenta in sectorul industrial si devenind apoi cea mai mare institutie financiara din Romania.
Dupa cel de al doilea razboi mondial, in baza Legii privind nationalizarea din 11 iunie 1948, Societatea Nationala pentru credit Industrial a fost nationalizata si redenumita Banca de Credit pentru Investitii. In 1957, dupa reorganizarea sistemului financiar, cand s-a introdus o specializare rigida pe sectoare, Bancii de Credit pentru Investitii i s-a oferit o pozitie de monopol in Romania in domeniul asigurarii finantarii pe termen mediu si lung al investitiilor din toate sectoarele industriale, cu exceptia agriculturii si industriei alimentare, fiind redenumita Banca de Investitii.
Pe toata aceasta perioada, majoritatea finantarilor oferite de Banca Mondiala au fost derulate prin Banca pentru Investitii si in acest mod o parte din angajatii B.R.D. au capatat experienta in analiza proiectelor de investitii prin metode utilizate de organizatiile financiare internationale. 
In 1990, monopolul de care fiecare dintre bancile specializate urmatoare: Banca Romana de Comert Exterior, Banca de Investitii, Casa de Investitii, Casa de Economii si Consemnatiuni, Banca pentru Agricultura si Industria Alimentara s-au bucurat in domeniul propriu de activitate a fost desfiintat. Astfel, in decembrie 1990, prin Hotarare de Guvern a fost infiintata BANCA ROMANA pentru DEZVOLTARE , iar in februarie 1991, aceasta a fost inmatriculata ca societate pe actiuni, cu capital social detinut de statul roman.


Fisiere in arhiva (1):

  • Broiect BRD.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!