Proiect BRD

Extras din proiect Cum descarc?

Cap.1. Prezentarea societatii bancare.Istoric si evolutie
1.1. Momentul istoric al înfiintarii
BRD- Groupe Société Générale este a doua Banca din România dupa totalul bilantului fiind o banca globala. Prezenta printr-o retea de 206 de agentii, banca sta la dispozitia clientilor individuali cât si a clientilor corporativi. 
Pentru marii sai clienti corporativi, români sau straini, si pentru investitorii institutionali, BRD - Groupe Société Générale ofera de asemenea o gama de produse de piata si finantari complexe, precum si servicii de banca de investitii (privatizari, fuziuni - achizitii, emisiuni de actiuni, etc.) bazându-se pe echipe specializate si pe reteaua grupului Société Générale prezenta în lumea întreaga (75 tari).
BRD - Groupe Société Générale beneficiaza de doua atuuri unice în peisajul bancar românesc: este o institutie cu traditie, bine ancorata în economie si recunoscuta de catre populatie prin intermediul unei retele de 206 de sucursale; apartine Grupului Société Générale si are astfel acces la produsele si serviciile cele mai inovatoare si la cele mai eficiente metode de gestiune.
BRD - Groupe Société Générale îsi adapteaza în permanenta organizarea si metodele pentru ca ele sa poata raspunde mai bine asteptarilor clientilor actuali si potentiali. Într-adevar, modernizarea informaticii, a retelei, simplificarea procedurilor, investitiile importante dedicate pregatirii profesionale au ca scop marirea eficacitatii si a calitatii ofertei comerciale. 
În momentul de fata, BRD - Groupe Société Générale are peste 1.400.000 de clienti si mai mult de 900.000 de posesori de carduri; ea detine o treime din piata cardurilor si 20% din cea a creditelor. BRD - Groupe Société Générale este de asemenea prima banca a întreprinderilor private din Romania si s-a angajat, singura sau impreuna cu Société Générale, în finantarea unor proiecte importante. Rezultatele obtinute datorita încrederii clientilor confirma pozitia sa de banca de referinta în România.
Istoria B.R.D. a început în anul 1923, odata cu înfiintarea prin lege a Societatii Nationale pentru Credit Industrial ca institutie publica. Statul detinea 20 la suta din capitalul social si B.N.R. 30 la suta. Restul de 50 la suta era detinut de persoane particulare, printre care si un grup de fosti directori ai Mormorosch Bank & Co., prima banca moderna din România .
Pâna la cel de al doilea razboi mondial, Societatea Nationala pentru Credit Industrial a cunoscut o crestere puternica, consolidându-si prezenta în sectorul industrial si devenind apoi cea mai mare institutie financiara din România.
Dupa cel de al doilea razboi mondial, în baza Legii privind nationalizarea din 11 iunie 1948, Societatea Nationala pentru credit Industrial a fost nationalizata si redenumita Banca de Credit pentru Investitii. În 1957, dupa reorganizarea sistemului financiar, când s-a introdus o specializare rigida pe sectoare, Bancii de Credit pentru Investitii i s-a oferit o pozitie de monopol în România în domeniul asigurarii finantarii pe termen mediu si lung al investitiilor din toate sectoarele industriale, cu exceptia agriculturii si industriei alimentare, fiind redenumita Banca de Investitii.
Pe toata aceasta perioada, majoritatea finantarilor oferite de Banca Mondiala au fost derulate prin Banca pentru Investitii si în acest mod o parte din angajatii B.R.D. au capatat experienta în analiza proiectelor de investitii prin metode utilizate de organizatiile financiare internationale. 
În 1990, monopolul de care fiecare dintre bancile specializate urmatoare: Banca Româna de Comert Exterior, Banca de Investitii, Casa de Investitii, Casa de Economii si Consemnatiuni, Banca pentru Agricultura si Industria Alimentara s-au bucurat în domeniul propriu de activitate a fost desfiintat. Astfel, în decembrie 1990, prin Hotarâre de Guvern a fost înfiintata BANCA ROMÂNA pentru DEZVOLTARE , iar în februarie 1991, aceasta a fost înmatriculata ca societate pe actiuni, cu capital social detinut de statul român.


Fisiere în arhivă (1):

  • Broiect BRD.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!