Proiect de Practica OTP Bank

Cuprins proiect Cum descarc?

CAP.1 PREZENTAREA ORGANIZATIEI 1
1.1 SCURT ISTORIC 1
1.2 STRUCTURA CAPITALULUI SI A ACTIONARIATULUI 3
1.3 OTP BANK SUCURSALA BARLAD 4
1.4 FUNCTII, ACTIVITATI SI OPERATIUNI BANCARE 4
CAP.2 SISTEMUL INFORMATIONAL BANCAR 5
2.1 SPECIFICITATEA SISTEMULUI INFORMATIONAL BANCAR 5
2.2 SISTEMUL INFORMATIONAL AL OTP BANK 9
2.3 CIRCUITUL DOCUMENTELOR 12
2.3.1 Documentatia contabila bancara 12
2.3.2 Organizarea circuitului documentelor bancare 13
CAP.3 DESCHIDEREA SI FUNCTIONAREA CONTURILOR BANCARE 17
3.1 PROCEDURI PENTRU DESCHIDEREA CONTURILOR BANCARE 17
3.2 OPERATIUNI BANCARE PRIVIND CONTUL CURENT 19
3.3 CONTURILE DE DISPONIBILITATI BANESTI 21
3.3.1 Deschiderea conturilor de disponibilitati 21
3.3.2 Operatiuni in contul de disponibilitati 21
3.3.3 Inchiderea conturilor de disponibilitati 23
3.4 CONTURILE DE DEPOZIT 23
3.4.1 Deschiderea conturilor de depozit 23
3.4.2 Inchiderea conturilor de deposit 24
3.5 CONTURILE DESCHISE LA OTP BANK PERSOANELOR FIZICE 24
Contul CURENT 25
Contul de ECONOMII 25
Contul JUNIOR 26
Descoperit de CONT CURENT 27 
CAP.4 OPERATIUNI DE CREDITARE BANCARA 28
4.1 ACTIVITATEA DE CREDITARE 28
4.2 CLASIFICAREA CREDITELOR 28
4.3 PROCEDURI DE ACORDARE A CREDITELOR 29
4.4 CATEGORII DE CREDITE ACORDATE DE OTP BANK 30
4.4.1 Credite acordate persoanelor fizice 31
Credite de nevoi personale 31
Credite de nevoi personale cu garantie ipotecara 34
Credit ipotecar pentru constructii 36
Creditul AUTO 38
4.4.2 Credite acordate persoanelor juridice 40
Credit pentru investitii pentru municipalitati 40
Creditul agricol pentru productie 40
Linia de credit 41
Credit pentru IMM, din surse BERD si UE 41
CAP.5 INSTRUMENTE MODERNE DE PLATA 42
5.1 CARDURILE 42
5.1.1 Carduri acordate persoanleor fizice... 43
Cardul de CREDIT 43
Cardul de DEBIT 45
Cardul UNIVERSITATEA SAPIENTIA 46
Cardul AFFINITY HOCKEY 46
5.1.2 Carduri acordate persoanelor juridice 47
Cardul VISA BUSINESS 47
5.2 INSTRUMENTE DE PLATA LA DISTANTA 48
5.2.1 Internet Banking 48
5.2.2 Home Banking 49


Extras din proiect Cum descarc?

CAP.1 PREZENTAREA ORGANIZATIEI
1.1 SCURT ISTORIC
OTP Bank Romania este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in tari precum Ungaria, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Serbia si Romania. Prezenta din 2005 pe piata bancara din Romania, OTP Bank si-a propus sa devina o banca universala puternica, care sa ofere servicii complete pentru clienti persoane fizice si companii. Obiectivul declarat, inca de la cumpararea in 2004 a RoBank, a fost acela de a atinge pe termen mediu o cota de piata de 4-5%. In toate actiunile pe care le-a intreprins de-a lungul celor peste trei ani de cand este prezenta pe piata locala, OTP Bank Romania si-a construit, prin inovatie si competenta, drumul catre acest obiectiv, oferind servicii bancare atat persoanelor fizice cat si companiilor.
OTP Bank Romania se pozitioneaza ca o banca ce ofera servicii financiare competitive si este mereu atenta sa isi imbunatateasca produsele si serviciile, astfel incat sa devina un etalon de calitate atat din punctul de vedere al produselor si serviciilor, cat si din punctul de vedere al atitudinii angajatilor. OTP Bank Romania nu intentioneaza sa lupte pe paliere de servicii cat mai accesibile ca pret, ci sa convinga potentialii clienti ca este important sa beneficieze de oferte corecte, dar si de servicii la cele mai inalte standarde.
OTP Bank Romania ofera canale alternative si pachete de servicii asociate produselor, un domeniu in care OTP Bank este lider incontestabil in Ungaria - avand o cota de piata de 50% pe servicii de Call Center, 70% pe Internet Banking si 70% pe Mobile Banking. De cand a patruns pe piata din Romania, OTP Bank a analizat cu atentie piata locala si a identificat in permanenta noi oportunitati de investitie si dezvoltare, castigandu-si astfel dreptul de a fi considerata o banca inovativa.
In prezent, OTP Bank Romania, prin activitatile financiar-bancar-asigurari-leasing-pensii, poate sa ofere clientilor sai o gama completa de produse si servicii: credite cu sau fara garantie ipotecara, produse de economisire, carduri de debit/ credit, carduri pentru tineri, OTP direkt, OTP express, Money Gram.
Parte dintr-un grup inovativ, OTP Bank a lansat pentru prima data pe piata din Romania cardul cu design unic - VISA Clasic Transparent si a introdus creditul in franci elvetieni, produs ce s-a dovedit de succes pe piata romaneasca.
OTP Bank Romania ofera solutii financiare integrate pentru companiile mici si solutii financiare adaptate fiecarei companii. Segmentul persoane fizice joaca un rol important in dezvoltarea bancii. Evolutia segmentului va fi sustinuta de abordarea bazata pe pachete de servicii, crearea unor canalele alternative si de produsele performante si calitative. 
Companii membre OTP Group in Romania 
OTP Bank Group a achizitionat, in luna noiembrie a anului 2005, compania de asigurari non-viata, Ceccar Romas, care a devenit OTP Garancia Asigurari. Achizitia a fost facuta de catre OTP Garancia Insurance, companie detinuta in proportie de 100% de OTP Bank Group. OTP Bank Romania S.A. a devenit, la randul sau, actionar, in ianuarie 2006.
In februarie 2008, Groupama a achizitionat de la OTP Bank Group, in procent de 100%, OTP Garancia, una dintre companiile de asigurari de top din Ungaria, impreuna cu subsidiarele sale din Bulgaria, Romania si Slovacia, pe care le detine in totalitate.
Urmatoarea companie membra OTP Bank Group, in Romania, este OTP Leasing Romania. OTP Leasing Romania a intrat pe piata de profil din Romania in luna august din 2007, avand ca obiect de activitate prestarea serviciilor de leasing financiar, printr-un spectru variat de produse: leasing auto si de echipamente. Astazi, 7 sucursale din toata tara asteapta clientii cu produse avantajoase, beneficiind de aprobarea rapida a cererilor de leasing si de serviciile excelente post-vanzare, oferite printr-un concept bine definit de " customer care".
Actionarii majoritari ai OTP Leasing Romania IFN S.A. sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care detine 70% si OTP Bank Romania S.A., care detine 30% din actiuni. Merkantil Group este unul dintre liderii pietei de finantare auto din Ungaria.
OTP Group in Romania a infiintat OTP Consulting Romania SRL la 11 septembrie 2007. Compania ofera servicii pentru sprijinirea investitiilor straine in Romania, precum si consultanta pentru autoritatile locale si IMM-uri in accesarea fondurilor UE si implementarea proiectelor finantate. Principalii actionari ai OTP Consulting Romania sunt OTP Bank Romania, care detine 74,9 % din actiuni si OTP Hungaro Projekt, una dintre cele mai bune companii in domeniu de consultanta si de proiectare din Ungaria, cu 25,1% din actiuni.
OTP Consulting Romania asigura clientilor solutii complexe, create pe nevoi specifice, care pot constitui un argument important in alegerea serviciilor sale. OTP Consulting Romania functioneaza sub coordonarea Departamentului Investitii si Coordonare UE din cadrul Diviziei Retail a OTP Bank Romania.
Tot in luna septembrie 2007, a fost creata si compania OTP Fond de Pensii, parte a OTP Group, cu scopul de a administra fonduri de pensii private obligatorii. Actionarii companiei sunt OTP Penztarszolgaltato ZRT, cu 51% din actiuni si OTP Garancia Biztosito ZRT cu 49%. Fondul OTP Strateg Fond de Pensii Facultative si OTP Fond de Pensii Administrate Privat au fost autorizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si ofera investitii cu grad de risc mediu pentru fiecare pilon.
OTP Fond de Pensii are un capital social de 8 milioane euro, iar depozitarul sau este Banca Comerciala Romana (BCR). Compania OTP Fond de Pensii Administrat Privat, care administreaza fondul OTP Fond de Pensii, va investi doua treimi din fonduri (66%) in instrumente cu grad de risc scazut, respectiv in titluri de stat, obligatiuni municipale si corporative.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect de Practica OTP Bank.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!