Proiect Practica BRD Botosani

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 2
Capitolul 1: Prezentarea societatii S.C. BDR. S.A 3
Capitolul 2: Sistemul informational bancar 12
2.1. Rolul sistemelor informationale in activitatea BRD 12
2.2. Clasificarea informatiilor bancare 16
2.3. Fluxul informational in reteaua informatica BRD 18
2.4. Securitatea informatiilor si protectia sistemului 19
2.5. Divizia IT 19
Capitolul 3: Deschiderea si functionarea conturilor bancare 21
3.1. Tipuri de conturi bancare 21
3.2. Contul curent 22
Capitolul 4: Operatiuni bancare cu numerar 25
4.1 Organizarea operatiunilor bancare cu numerar 25
4.2. Instrumente utilizate in derularea operatiunilor de incasari si plati 27
4.3. Operatiuni privind inter-relatia dintre Casa de Circulatie si Fondul de Rezerva 30
4.4. Incheierea zilnica a operatiunilor de casierie 31
Capitolul 5: Instrumente moderne de plata 33
5.1. Cardurile 33
5.2. BRD-Net 38
5.3. Mobilis 39
5.4. Vocalis 39
5.5. Sistemul de plata prin POS 40
5.6. ATM (Automated Teller Machine) 40
Concluzii 42
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Stagiul de practica l-am efectuat in unitatea BRD- Groupe Societe Generale S.A. Agentia Gheorghe Avramescu Botosani. Criteriile in baza carora am ales sa efectuez stagiul de practica la BRD au tinut de: BRD este una dintre cele mai mari banci din Romania, cu o larga retea teritoriala in tara, fiind astfel una dintre bancile la care orice student se gandeste ca poate lucra dupa terminarea studiilor, dorinta de a ma familiariza mai bine cu mediul managementului bancar, de a observa relatiile ce se stabilesc intre manageri si restul angajatilor, de asemenea am vazut cum se realizeaza circuitul de informatii si fluxuri financiare de la un nivel la altul.
Pe parcursul desfasurarii stagiului de practica nu am intalnit probleme, ba din contra mi-a placut mult sa vad cum se aplica multe din cunostintele teoretice invatate la curs in practica, inca de la inceput angajatii bancii au fost foarte prietenosi, intelegatori si rabdatori cu noi. Pentru a intelege mai bine cum se desfasoara lucrurile in acest mediu al afacerilor am incercat sa petrec cat mai mult timp in banca, punand mai multe intrebari in cazul in care ceva nu-mi era clar. 
Materialele de care am avut nevoie pentru realizarea proiectului de practica mi-au fost oferite cu usurinta, inafara de actele confidentiale, dar o parte din cerinte le-am luat din practica, deasemenea mi-a fost de folos site-ul bancii, de unde am gasit multe informatii necesare.
Acest stagiu mi-a oferit oportunitatea de a cunoaste cum se desfasoara in mod efectiv activitatea intr-un asemenea domeniu. Pe durata derularii practicii am realizat ca activitatea desfasurata de catre un operator bancar presupune o atentie si o responsabilitate sporita. Pe langa cunostintele legate de activitatea bancara un operator trebuie sa aiba capacitatea de comunica si de a se prezenta impecabil in fata clientilor.
Consider ca acest stagiu de practica a avut un efect benefic asupra mea deoarece m-a ajutat sa inteleg mai bine cele invatate anterior si sa imi completez cunostintele teoretice acumulate.
Capitolul 1
PREZENTAREA SOCIETATII S.C. BRD. S.A.
Una dintre cele mai competitive banci romanesti, BRD, ofera prin reteaua extinsa de sucursale proprii si prin diverse canale alternative de distributie, o gama extinsa de produse si servicii clientilor corporativi, de retail si persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania. BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, ca dimensiune, cu o cota medie de piata de 20%. 
Scurt istoric: 
In anul 1923 se infiinteaza Societatea Nationala de Credit Industrial, ca institutie publica. Statul detinea 20% din capitalul social, Banca Nationala a Romaniei 30%, iar restul era detinut de particulari, dintre care un grup de fosti directori ai Marmorosch Blank & Co., prima banca moderna din Romania. Scopul noii institutii era finantarea primelor etape ale dezvoltarii sectorului industrial din Romania. 
In anul 1948, dupa al doilea razboi mondial, conform Legii nationalizarii din iunie 1948, Societatea Nationala de Credit Industrial este nationalizata, devenind Banca de Credit pentru Investitii.
In anul 1957, dupa reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investitii obtine monopolul in Romania pentru finantarea pe termen mediu si lung a tuturor sectoarelor industriale, cu exceptia agriculturii si industriei alimentare, si ia numele de Banca de Investitii. In toata aceasta perioada, cea mai mare parte a finantarilor provenind de la Banca Mondiala sunt derulate prin Banca de Investitii.
In anul 1990 monopolul de care beneficiau bancile specializate in domeniul lor de activitate este suprimat. Banca Romana pentru Dezvoltare se constituie ca banca comerciala, sub forma de societate pe actiuni, si preia activele si pasivele Bancii de Investitii, primind o autorizatie de functionare generala.
In decembrie 1998 se semneaza contractul de vanzare - cumparare de actiuni intre Societe Generale si Fondul Proprietatii de Stat, autoritea romaneasca care se ocupa de participatiile statului, contract prin care SG subscrie o majorare de capital de 20% si cumpara un pachet de actiuni care-i permite sa devina proprietara a 51% din capitalul majorat al BRD. 
Fondul Proprietatii de Stat vinde Bancii Europene de Dezvoltare (BERD) 4,99% din capitalul social al BRD. 
In anul 2001 BRD este listata la Bursa de Valori Bucuresti, in prima categorie, devenind in scurt timp una din cele mai tranzactionate societati.
In anul 2003, in urma unei campanii de rebranding, Banca Romana pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Societe Generale. Noua identitate a bancii consolideaza astfel pozitia sa, facand mai vizibila identitatea Grupului - mama.
In anul 2004, Societe Generale cumpara pachetul rezidual de actiuni detinut de statul roman in capitalul BRD, participatia sa crescand astfel de la 51% la 58,32%.
Acestea sunt cateva din cele mai importante momente din istoria B.R.D. momente care au definit personalitatea ca institutie si care au ajutat la crearea unui bun renume si o pozitie de varf pe piata bancara romaneasca. 
B.R.D. beneficiaza de noi atu-uri, esentiale intr-un mediu intens concurential: sisteme informatice si de telecomunicatii moderne, procese si operatiuni optimizate, produse si servicii competitive, complet reproiectate si orientate catre client, personal bine instruit, precum si o forta de vanzari dinamica si pro-activa. 
-BANCA DE RETAIL 
Banca numara peste 2,6 milioane clienti persoane fizice si peste 2,3 milioane de carduri.
Cota sa de piata variaza intre 15% si 20%, in functie de produse.
Se numara printre liderii pietei cardurilor bancare si a creditelor pentru consum.
Activitatea de credite de consum la locul de vanzare se deruleaza prin intermediul filialei specializate BRD Finance.
-BANCA DE REFERINTA A INTREPRINDERILOR ROMANESTI SI INTERNATIONALE 
BRD este banca de referinta in sectorul privat din Romania, peste 65 % din totalul creditelor fiind acordate acestui sector atat pentru intreprinderile mici si mijlocii si microintreprinderi, cat si pentru marile corporatii.
Este implicata in toate ramurile economiei si in cadrul colectivitatilor locale.
In afara finantarilor clasice, gama de produse si servicii acopera in totalitate gestiunea fluxurilor de numerar, serviciile de leasing, prin intermediul filialei BRD Sogelease, factoring-ul intern si extern cat si solutii complete de externalizare a flotelor de vehicule prin filiala ALD Automotive


Fisiere in arhiva (2):

  • BIBLIOGRAFIE.doc
  • Proiect Practica BRD Botosani.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!