Raportul Practicii de Productie Bancii de Economii SA

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere .3
Capitolul I. Caracteristica generala a Bancii de Economii SA.6
1.1. Forma organizatorico-juridica.6
1.2. Istoria fondarii.7
1.3. Structura organizatorica si administrativa.8
1.4. Personalul bancii - resurse umane.13
1.5. Operatiunile bancii.15
1.6. Operatiunile filialelor.17
1.7. Organizarea si tinerea evidentei contabile.18
Capitolul II. Situatia financiara a bancii.21
2.1. Resursele bancii.21
2.2. Evolutia bancii.23
2.3. Portofoliul de credite.28
2.4. Operatiunile valutare. Activitatea externa.30 
2.5. Atragerea depozitelor.31
2.6. Actiuni si obligatiuni.32
2.7. Cardurile bancare.33
Capitolul III. Managmentul financiar al bancii.36
3.1. Tehnologii informationale.36
3.2.Prevenirea spalarii banilor.37
3.3. Sponsorizari. Activitatea de filantropie . Proiecte sociale.38
3.4. Gestiunea riscurior.40
Concluzii si propuneri.43
Bibliografie.46
Anexe


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Cu inceputurile puse la finele anului 1940, trecuta prin transformari si reforme, Banca de Economii a reusit cu brio sa faca fata acestora devenind in prezent o institutie de baza a sistemului bancar si financiar din Republica Moldova.
Dezvoltarea inregistrata in ultimul deceniu a pozitionat banca la un nivel conceptual nou permitandu-i sa atinga noi standarde in evolutia corporativa. 
Banca de Economii S.A. este unul dintre liderii pietei financiare a Republicii Moldova, prezenta prin activitatea sa si serviciile oferite in majoritatea ramurilor economiei nationale. Reteaua unicala de subdiviziuni teritoriale ale bancii si implementarea celor mai inovatoare tehnologii asigura accesibilitatea bancii din orice colt al tarii.
Banca de Economii S.A. este o banca universala si stabila, angajindu-se in satisfacerea cerintelor clientilor si in perfectionarea continua a calitatii serviciilor si produselor oferite. 
Banca de Economii S.A. este o banca de importanta sociala, activ implicata in realizarea cu succes a programelor social-economice ale statului si este un participant activ al vietii civile din tara, fiind unul dintre sustinatorii importanti ai artei, stiintei si culturii.
Misiunea bancii este de a desfasura activitati financiare si de imprumut, oferind servicii de excelenta, insotite de un management prudent al resurselor populatiei si un angajament de implicare in sustinerea continua a dezvoltarii mediului de afaceri cu scopul de a contribui la cresterea economica a tarii.
Banca de Economii are acum peste 480 de unitati in intreaga tara, situindu-se pe locul intii intre bancile din Republica Moldova, raportat la marimea retelei teritoriale. Dispunind de cea mai larga retea de filiale si agentii, Banca de Economii a reusit sa fie prima banca din Moldova care a implementat aplicatiile "intranet" si "on-line", continuind procesul de modernizare si standardizare a infrastructurii sale la nivelul noilor tehnologii, tinind cont de evolutia pietei si conditiile apropierii de client.
Banca de Economii SA tinde sa contribuie la buna functionare a intregii societati. Pretuieste si se ghideaza necontenit dupa valorile ale caror baze au fost puse acum 65 de ani.
Universalitatea:
Incontinuu si consecvent urmareste scopul propus: de a mentine pozitia unei institutii financiare stabile si universale. Se dezvolta dinamic largind reteaua bancara, diversificind si modernizind spectrul de produse si servicii. 
Satisfacerea necesitatilor clientilor :
Satisfacerea nevoilor si asteptarilor clientilor reprezinta obiectivul principal al nostru. Suntem in permanenta cautare a cailor noi de perfectionare in scopurile optimizarii calitatii deservirii clientilor. 
Confidentialitatea si siguranta:
Pretuieste increderea pe care o acorda clientul. Pastreaza cu strictete confidentialitatea activitatii lui. Asigura protectia si integritatea mijloacelor banesti si a altor obiecte pretioase.
Lucrul in echipa:
Activitatea noastra se bazeaza pe relatii deschise si sincere. Participam activ in mentinerea acestor relatii, actionind ca o echipa profesionista si competenta, dezvoltind potentialul institutiei noastre si potentialul fiecaruia din noi.
Transparenta: 
Orice colaborare de succes se datoreaza increderii reciproce. Un factor decisiv in obtinerea increderii este transparenta activitatii. Vom continua sa asiguram transparenta institutiei noastre.
Contributia sociala:
Constient isi asuma responsabilitati fata de societate. Continua sa contribuie la dezvoltarea bunastarii societatii noastre prin diverse proiecte sociale.
Structura raportului si continutul pornind de la obiectivele de baza si sarcinile propuse spre realizare este urmatoarea : introducere, trei capitole care reflecta continutul de baza al cercetarilor efectuate in perioada 2006-2007, concluzii si recomandari, bibliografie si anexe.
In capitolul I "Caracteristica generala a Bancii de Economii SA" este prezentata forma organizatorico-juridica a bancii, istoria fondarii bancii si structura administrativa si organizatorica a bancii. De asemenea, este prezentat personalul, operatiunile bancii si a filialelor sale, organizarea si tinerea evidentei contabile.
In capitolul II " Situatia financiara a bancii" este efectuata o expunere a resurselor bancii, evolutia sa , portofoliul de credite , operatiunile valutare si activitatea sa externa. De asemenea, atragerea depozitelor, actiunile si obligatiunile bancii si cardurile bancare.
In capitolul III " Managmentul financiar al bancii" sunt idenificate tehnologiile informationale ale bancii, prevenirea spalarii banilor, sponsorizarile ,activitatea de filantropie si proiectele sociale. De asemenea, se va prezenta gestiunea riscurilor bancii. 
In concluzie sunt formulate recomandari privind activitate Bancii de Economii SA.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raportul Practicii de Productie Bancii de Economii SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!