Recapitalizari Bancare in SUA - Studiu de Caz - Citigroup

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Cadrul Macroeconomic din SUA 3
Capitolul 2: CITIGROUP
2.1. Evolutii ale Citigroup
2.2. Ajutoare primite de catre Citigroup
2.3. Iesirea din programul TARP


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Cadrul Macroeconomic din SUA
Criza financiara actuala, avand ca radacini piata imobiliara americana, a afectat sistemul financiar al Statelor Unite prin lipsa de lichiditati si deteriorarea calitatii activelor din portofoliu, fapt ce a dus la o prabusire a creditarii.
Graficul nr.1: Evolutia creditarii bancare a sectorului privat in SUA (%)
Autoritatile din SUA au facut primii pasi catre sprijinirea sistemului financiar incepand cu luna august 2007 prin reducerea ratei dobanzii cu 225 de puncte de baza in cursul urmatoarelor 7 luni.
Pe masura trecerii timpului, in special dupa falimentul Lehman Brothers din Septembrie 2008, atentia Rezervei Federale s-a mutat dinspre aprovizionarea bancilor cu lichiditati spre ajutoare sub forma recapitalizarilor.
Astfel incepand cu data de 3 octombrie 2008 a intrat in vigoare Legea Stabilizarii economice de urgenta (EESA), in vederea stabilizarii sistemului financiar si depasirii perioadei de incertitudine. Programul TARP prevazut de aceasta lege avea scopul specific de a stabiliza sistemul financiar al SUA si de a preveni o prabusire datorata riscului sistemic prin injectarea de lichiditati, acordarea de garantii si recapitalizarea bancilor aflate in dificultate.
Pentru a-si atinge obiectivele, programul TARP prevedea initial achizitia si garantarea de catre Trezorerie a unor active "cu probleme" in valoare de 700 mld $, pentru a reda lichiditatea in sistem si pentru a influenta reinceperea creditarii.
La data de 9 feb 2009 erau alocate fonduri in valoare de 388 mld $, insa au fost cheltuiti doar 296 mld $, destinatiile acestor fonduri fiind urmatoarele:
- 250 mld $ pentru achizitionarea de actiuni ale bancilor prin programul Capital Purchase Program (CPP);
- 40 mld $ pentru a achizitiona actiuni preferentiale ale AIG, prin programul Systemically Significant Failing Institutions;
- 20 mld $ pentru a sustine eventuale pierderi ale Rezervei Federale din New York din urma programului Term Asset Backed Securities Loan Facility;
- 40 mld $ pentru achizitii de actiuni ale Citigroup si Bank of America (20 fiecare), prin intermediul Targeted Investment Program
- 12,5 mld $ pentru garantii acordate Citigroup (5 mld $) si Bank of America (7,5 mld $);
- 25 mld $ pentru imprumuturi acordate industriei auto prin programul Automotive Industry Financing Program.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recapitalizari Bancare in SUA - Studiu de Caz - Citigroup.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!