Riscul de Credit in Banca Comerciala

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Banca Comerciala ,,Moldova Agroindbank" S.A. (MAIB) este lider al sectorului bancar din Moldova.
MAIB dispune de licenta ( Hotarirea BNM cu privire la modificarea unor acte normative nr.145 din 31.07.08, MO nr.174/502 din 16.09.08) Bancii Nationale a Moldovei (BNM) pentru efectuarea tuturor tipurilor de operatiuni in valuta nationala si straina pe tot teritoriul Republicii Moldova si pe pietele internationale.
Moldova Agroindbank este o banca privata universala, care a reusit in 18 ani de activitate sa cucereasca si sa-si mentina pozitia de lider recunoscut pe piata financiara a Moldovei. Banca este caracterizata prin stabilitate si ascensiune permanenta, fapt confirmat prin rezultatele obtinute pe parcursul activitatii sale si prin increderea de care se bucura atat pe plan intern, cat si pe piata financiara internationala.
Moldova Agroindbank - joaca un rol important in viata social-economica a tarii, contribuind la dezvoltarea economiei nationale in ansamblu si la imbunatatirea businessului fiecarui client al sau in parte. Este recunoscut rolul ei in dezvoltarea procesului investitional, contributia ei convingatoare si activa la atragerea eficienta a investitiilor straine in sectorul privat al tarii. 
Oferind o gama larga de servicii financiare specializate pentru companii, investitori institutionali si privati, servicii care sunt integrate cu celelalte operatiuni bancare si care reprezinta un avantaj unic - de a beneficia de solutii individualizate ce satisfac cele mai diverse cerinte, oricat de ambitioase ar fi MAIB reuseste sa-si parcurga calea fireasca a unei banci lider intr-o economie care se afla nu tocmai printre economiile demne de urmat.
Lasand in urma o mostenire istorica impunatoare, MAIB nu se consoleaza numai cu realizarile din trecut, ci in fiecare an isi pune drept scop noi schimbari importante, obtinerea noilor performante, pentru a demonstra actionarilor, partenerilor, clientilor ca intentia de a deveni o banca privata moderna este una realizabila. Si calea parcursa pana in acest moment - una de dezvoltare dinamica sustinuta - insufla increderea ca banca va reusi sa atinga cele mai inalte culmi.
CAPITOLUL I
Statutul si structura bancii
In Republica Moldova bancile comerciale sunt organizate cu statut de societati pe actiuni conform legislatiei referitoare la societatile pe actiuni. Prevederile Legii cu privire la Societatile pe Actiuni care vin in contradictie cu Legea Institutiilor Financiare nu exercita putere juridica asupra societatilor bancare. Banca comerciala dispune de independenta juridica, operationala, financiara si administrativa fata de orice persoana, inclusiv fata de BNM, guvern si alte autoritati ale administratiei publice. 
Orice banca are o structura organizatorica bine determinata. Din punct de vedere functional, bancile isi desfasoara activitatea in conditii similare societatilor pe actiuni, cu unele trasaturi specifice. 
Structura organizatorica a MAIB este constituita in baza orientarii cat mai clare spre doua mari categorii de clienti: Comerciali si Retail.
MAIB dispune de o retea extinsa de puncte de vanzare constituita din 73 de filiale (vezi Anexa ) si 22 de reprezentante amplasate pe intreg teritoriul tarii si 1092 puncte de vinzare.
Filialele sunt unitati cu sarcini operative, neavand personalitate juridica. Ele sunt unitati distincte, juridic dependente de banca, ce desfasoara toate tipurile de activitati financiare sau unele din ele, in functie de categoria autorizatiei eliberata bancii. Bilantul filialei este o parte componenta a bilantului bancii comerciale. Filialele au autonomie gestionara si operativa in limita competentelor atribuite de centrala bancii. Filialele, ca si centrala bancii, isi desfasoara activitatea pe anumite compartimente si au urmatoarele atributii:
o raspund, prin conducerea numita de Consiliul bancii, in fata centralei, de activitatea desfasurata in unitatile din subordine;
o indeplinesc toate cerintele si ordinele inaintate de centrala bancii si primesc ordonante de la centrala bancii;
o emit ordine si dispozitii privind problemele ce tin de activitatea filialei si a agentiilor ei in limitele competentei lor;
o indeplinesc atributiile stabilite de centrala pe linie de personal, salarizare si organizare;
o stabilesc relatii cu clientii: acorda credite persoanelor fizice si juridice in limitele plafoanelor fixate de Consiliul bancii, folosesc in calitate de resurse creditare mijloacele proprii, precum si mijloacele atrase, deschid conturi tuturor clientilor si le gestioneaza, efectueaza operatiuni de schimb valutar, acorda consultanta si au alte imputerniciri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscul de Credit in Banca Comerciala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!