Scandalul Parmalat

Extras din proiect Cum descarc?

In 1961, in urma decesului tatalui sau,
Calisto Tanzi, a renuntat la universitate pentru a
se dedica lumii afacerii. Afacerea mostenita, se ocupa cu producerea si vanzarea produselor din carne, a salamurilor si a conservelor de rosii.
Deoarece nu era multumit de cum functiona firma a decis sa ii diversifice activitatea. Astfel in urma unei vizite in Elvetia a decis ca industria lactatelor ii va aduce succesul. La varsta de 23 de ani a construit o fabrica de procesare a laptelui. Laptele era vandut in Parma si in orasele din apropiere in special prin metoda door-to-door.
Parmalat-ul a fost printre primele companii care au adoptat tehnologia UHT si a ambalajui din carton Tetra Pak.
Laptele Parmalat a devenit rapid foarte popular si curand a cucerit si alte regiuni din Italia.
In anii 70' firma Parmalat si-a diversificat activitatea producand smantana, iaurt, unt, suc de fructe si sos tomate. Firma si-a extins in Europa, in America Latina (Brazilia, Argentina, Venezuela, Columbia, China, Canada si Australia).
In perioada 1975-1986 Parmalat-ul a devenit foarte cunoscut in Italia si in lume datorita sponsorizarilor facute in sport. Veniturile firmei au inregistrat o crestere spectaculoasa de la 23 milioane de euro in 1975, la 460 milioane in 1986.
In anii 80' firma si-a diversificat din nou activitatea producand sosuri, biscuiti si produse de panificatie. Ca urmare a dezvoltarii firmei pe plan international, aceasta a devenit lider pe piata lactatelor si a produselor de panificatie. 
In anii 90' Parmalat opera in 31 de tari din 6 continente, avand peste 36.000 de angajati in lume. 
Intre 1998 si 2000, Parmalat-ul a cumparat 25 de companii din toata lumea. Majoritatea firmelor au fost cumparate cu ajutorul creditelor. In 1999, Parmalat a cumparat Eurolat, firma italiana care isi desfasura activitatea in toata lumea, in special in Argentina si in Statele Unite ale Americii. Prin achizitionare, Parmalatul a patruns pe piata americana, unde isi dorea de mult sa ajunga.


Fisiere in arhiva (1):

  • Scandalul Parmalat.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!