Studiu monografic - BancPost Sucursala Iasi

Extras din proiect Cum descarc?

Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania. Cu o echipa puternica de specialisti, dispune de o retea teritoriala extinsa si ofera o gama larga de produse si servicii special concepute sa satisfaca cele mai exigente dorinte ale clientilor corporativi, de retail si ale persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania. 
Bancpost a fost infiintata in 1991, ca banca universala, comerciala si de economii, cu capital de stat, devenind in noiembrie 2002 prima banca privatizata integral din sistemul bancar romanesc. La 16 ani de la infiintare, Bancpost este una dintre cele mai importante banci din Romania, oferind o gama extinsa de produse si servicii clientilor corporativi, de retail si persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania. 
In prezent, actionarul majoritar al Bancpost este EFG Eurobank Ergasias S.A. (77.56%), una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Grecia din punctul de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group din Geneva.
Incepand din 2005, Bancpost a parcurs un proces de restructurare majora, care a vizat implementarea unui nou model de afaceri bazat pe principiile centralizarii, specializarii si automatizarii proceselor, sustinut in paralel de introducerea unui sistem informatic de ultima generatie, precum si de o ampla actiune de instruire a personalului. O alta componenta a procesului de restructurare este modernizarea retelei de unitati. Acest proiect are rolul de a asigura in toate unitatile Bancii un ambient de afaceri modern si prietenos, in conformitate cu noile standarde de identitate corporativa: vizibilitate, accesibilitate, spatii deschise, platforma larga, noi tehnici de promovare.
Bancpost a investit semnificativ si in extinderea retelei sale teritoriale, astfel ca la sfarsitul lui 2006 aceasta cuprindea aproape 200 de unitati. In paralel cu extinderea retelei de unitati se deruleaza si un proiect de optimizare a canalelor alternative de distributie. Astfel, in 2006 au fost instalate peste 50 de ATM-uri, iar numarul de POS-uri s-a dublat, ajungand la peste 5.200. Mai mult, au fost introduse pentru prima oara APS-urile (Automated Payment Systems), prin intermediul carora se pot efectua depuneri, plati, depozite. De asemenea, in 2006 a fost lansata o noua versiune a serviciului de Internet Banking - Fastbanking - si un nou site web, pentru a oferi mai multe informatii si instrumente clientilor care doresc sa lucreze cu Banca pe cale electronica.
In concordanta cu viziunea sa de a deveni un protagonist pe piata de retail, Banca a efectuat in ultimii doi ani schimbari importante in ceea ce priveste portofoliul sau de produse si servicii adresate populatiei. Astfel, Bancpost a lansat la sfarsitul lui 2005 cardurile de credit American Express(R) Gold si Green, ca partener exclusiv al American Express in Romania, produse pentru care a primit premiul "Cel mai bun produs bancar al anului 2005" din partea revistei "Piata Financiara". Prin acest parteneriat exclusiv, Bancpost si-a consolidat pozitia de top pe piata romaneasca a cardurilor. Banca a lansat in 2005 si un nou imprumut pentru locuinte, precum si un cont de economii flexibil. Bancpost a dezvoltat pentru companiile mici, asociatiile familiale si persoanele fizice autorizate programe de finantare specializate, care sa ofere rapid suportul necesar dezvoltarii afacerii lor, precum si diverse alte instrumente bancare menite sa simplifice activitatea de zi cu zi a acestora.
Anul 2006 a adus in portofoliul de retail al Bancpost mai multe produse noi: creditul "Imediat", depozitul ,,Prim", creditul "Extins", imprumutul pentru locuinta in franci elvetieni. Si activitatea cu cardurile a fost foarte dinamica in 2006, prin lansarea a 3 noi carduri de credit VISA - Gold, Electron si Classic - si a cardului TAROM American Express, primul card de credit pe piata romaneasca emis in parteneriat cu o companie de transport aerian. De asemenea, un succes deosebit l-a avut lansarea programului "Favorit", care ofera posesorilor de card Bancpost de salariu conditii preferentiale pentru produsele de baza ale Bancii: credite ipotecare, de consum, carduri de credit si altele.
Tot din 2006 clientii Bancii au posibilitatea de a investi in unitati de fond pentru Fondurile deschise de investitii Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced, entitati administrate de EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI S.A. si pentru care Bancpost este depozitar si distribuitor. Mai mult, in vara lui 2006, Bancpost a lansat in premiera pe piata romaneasca "Ronsmart" - Depozitul cu 10% Inteligenta Adaugata, produs pentru care a castigat premiul "Cel mai bun produs bancar al anului 2006" din partea publicatiei "Piata Financiara". Acest produs inovator combina siguranta si stabilitatea unui depozit la termen cu posibilitatea unor randamente superioare oferite de investitiile in Fondul deschis de investitii Bancpost Active Balanced. 
Pentru a deservi mai bine segmentul de retail (persoane fizice, companii mici, asociatii familiale si liber-profesionisti) a fost implementata o noua infrastructura, formata din 8 centre de coordonare regionale. Noua organizare este sustinuta de centralizarea proceselor, fapt care permite o mai mare flexibilitate, rapiditate si eficienta.
Bancpost este de asemenea un sustinator activ al sectorului corporativ, oferind solutii financiare variate, atat din fonduri proprii cat si din fonduri provenite din acorduri si linii de finantare internationale. In 2006 s-au creat premisele unei dezvoltari accelerate a activitatii Bancii in relatia cu companiile mijlocii si mari, prin implementarea unui model unic de business. Astfel, o retea formata din 10 Centre de Afaceri si 12 birouri-satelit pozitionate in orase cu potential economic ridicat ofera solutii financiare flexibile companiilor mijlocii, in timp ce Directia Companii Mari din cadrul Centralei Bancii gestioneaza relatia cu companiile mari. Noua structura este orientata cu precadere spre latura comerciala a relatiilor cu companiile, oferind acestora un interlocutor dedicat, in masura sa identifice cele mai potrivite solutii de creditare, investitii, leasing si evaluare adaptate fiecarei afaceri, in timp ce reteaua extinsa de unitati bancare va continua sa deruleze latura operationala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu monografic - BancPost Sucursala Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!