Studiu Monografic in Cadrul BRD

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap.1 Prezentarea Societatii Bancare. Istoric si evolutie
1.1 Prezentarea Societatii bancare 
1.2 Momentul istoric
1.3 Principalele etape si evolutie
1.4 Forma si structura capitalului si actionariatului
1.5 Principalele functii, activitati si operatiunile bancare desfasurate de BRD
1.6 Cadrul legislativ general si specific
1.7 Organismele de control
Cap. 2 Organizarea societatii bancare. Sistemul informational bancar
2.1 Organizarea interna - Organigrama la nivel de sucursala
2.2 Structurile BRD
2.3 Organigrama la nivel de agentie
2.4 Sistemul informational bancar si automatizarea operatiunilor bancare
2.5 Circuitul documentelor
Cap. 3 Conturile bancare
3.1 Titularii de cont ai bancii BRD
3.2 Tipurile de conturi pe care BRD le pune la dispozitia clientilor sai 
3.3 Termene de deschiderea a conturilor
3.4 Proceduri de deschidere, functionare si inchidere a conturilor clientilor
3.5 Operatiuni prin conturi
3.6 Operatiuni de casa
3.7 Incidente in functionarea conturilor bancare
Cap 4 Plasamentele bancare si non-bancare
4.1. Plasamente bancare: la vedere, la termen, alte forme particulare de plasamente
4.2 Plasamente monetare non-bancare: produsele de asigurari de viata, produsele imobiliare
4.3. Plasamentele financiare
Cap. 5 Decontarea Intra si Interbancara.Operatiuni cu Numerar
5.1. Instrumente de plata 
5.2 Sisteme de plata electronice 
5.3 Banca la domiciliu 
5.4 Compensarea multilaterala a platilor interbancare fara numerar
5.5 Operatiuni cu numerar
5.6 Moneda electronica
Cap.6 Marketingul bancar
6.1 Specificul marketingului bancar
6.2. Politica de marketing la nivel de produs
6.3. Politica de marketing la nivel instututional
Cap. 7 Creditarea bancara. Persoane fizice si agenti economici
7.1 Principii generale
7.2 Creditarea pe tipuri de clienti
7.3 Circuitul si pastrarea documentelor


Extras din proiect Cum descarc?

Cap1.Prezentarea Societatii Bancare.Istoric si evolutie
1.1Prezentarea Socitatii bancare
Banca Romana pentru Dezvoltare a fost infiintata ca banca comerciala in anul 1990, in baza Hotararii Guvernului nr. 1178/2.11.1990, prin preluarea activelor si pasivelor Bancii de Investitii, banca ce detinea la acea vreme monopolul in domeniul finantarii pe termen mediu si lung in sectorul industrial.
Banca Romana pentru Dezvoltare este societate deschisa pe actiuni si functioneaza ca persoana juridica romana in conformitate cu legislatia privind societatile comerciale. Banca are sediul central in Municipiul Bucuresti,bd.Ion Mihalache nr 1-7,sect.1 si isi desfasoara activitatea prin sucursale, agentii si reprezentante, in tara si in strainatate.
Sigla BRD-Groupe Societe Generale era compusa din trei elemente: partea figurativa, reprezentata grafic printr-un triunghi isoscel, deasupra caruia sunt figurate 2 unghiuri, ambele orientate in sus si un semicerc; denumirea, "Banca Romana pentru Dezvoltare", in culoare bleumarin; mentiunea, " Groupe Societe Generale ", in culoare rosie, astfel ca in figura urmatoare :
In septembrie 2003 BRD-Groupe Societe Generale a dezvaluit elementele noii sale identitati de marca. Procesul de rebranding a fost determinat de dezvoltarea dinamica a activitatii bancii; in egala masura, el subliniaza apartenenta bancii la puternicul grup bancar international Societe Generale. Adoptarea unui nou simbol grafic constituie o parte integranta din procesul schimbarii identitatii de marca. 
BRD va folosi simbolul binecunoscut, in intreaga lume, al Grupului Societe Generale, patratul rosu - negru:
Cuvantul-cheie al campaniei de imagine este " impreuna ", un motto pe care banca isi propune sa il aplice in relatia cu clientii, partenerii si colaboratorii sai. " Puterea de a reusi " este noul slogan al BRD - Groupe Societe Generale, un slogan care ilustreaza principalul obiectiv strategic pe care BRD si l-a fixat: plasarea clientilor in centrul preocuparilor sale, parteneriatul cu acestia fiind una dintre coordonatele pe care BRD doreste sa-si intemeieze evolutia.
BRD a fost aleasa de guvern pentru a deveni prima banca comerciala privatizata. Aceasta alegere consacra calitatea activelor si a gestiunii BRD. Achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al BRD de catre grupul Societe Generale a fost finalizata in martie 1999. 
BRD - Groupe Societe Generale beneficiaza de doua atuuri unice in peisajul bancar romanesc: 
- este o institutie cu traditie, bine ancorata in economie si recunoscuta de catre populatie prin intermediul unei retele de 173 de sucursale; 
- apartine Grupului Societe Generale si are astfel acces la produsele si serviciile cele mai inovatoare si la cele mai eficiente metode de gestiune;
BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca romaneasca, dupa activele bancare si detine a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucuresti, este prezenta in toate judetele Romaniei printr-o retea de 930 de agentii . In iunie 2009, BRD numara 2,6 milioane clienti activi individuali si corporativi si peste 2,3 millioane de carduri,1100 ATM-uri. Calitatea servicilor acesteii banci este garantata de cei peste 9500 de profesionisti care formeaza echipa BRD. La finele anului trecut, Grupul, care numara peste 151.000 de angajati, a realizat un venit net bancar de 21,8 miliarde euro si un profit net de 2 miliarde de euro..
Portofoliul sau de activitati se axeaza pe trei mari domenii:
Reteaua de retail si servicii financiare
o Prima banca de retail nemutualizata din Franta, dupa cifra de afaceri si numarul de agentii. 
o 27 milioane de clienti persoane fizice in Franta si in strainatate 
o Pe plan international Banca de retail are 8,8 milioane de clienti, in 37 de filiale. Modelul sau este cel al unei banci universale, care ofera o gama completa de servicii clientilor particulari si societatilor.
In ultimii ani, Grupul si-a construit, prin crestere externa sau interna, o retea de banca de retail in Europa Centrala si de Sud-Est: in Romania, Bulgaria, Grecia, Slovenia, Slovacia, Cehia, Serbia, Rusia, Muntenegru, Moldova si Albania
Administrarea de active si servicii pentru investitori
o Grupul Societe Generale este al patrulea administrator de active din zona euro, cu 435 miliarde de euro in gestiune si peste 2.733 miliarde de euro in custodie. 
o Administrarea de active si servicii pentru investitori cuprinde urmatoarele activitati:
-Gestiunea mobiliara, prin SG Asset Management
- Gestiunea privata, prin SG Private Banking
- Intermedierea tranzactiilor cu valori mobiliare, prin SG Global Securities Services for Investors
- Boursorama - tranzactii directe pe piata de capital 
o SG Corporate & Investment Banking (SG CIB) cuprinde activitatile bancare de finantare si de banca de investitii. Este in serviciul companiilor, institutiilor financiare si a investitorilor in 45 de tari din Europa, Asia si continentul american. 
o a 3-a banca de finantare din zona euro, dupa Produsul Net Bancar 
o Banca de referinta in cele 3 domenii tinta: piata de capital din zona euro, produsele derivative si finantarile structurate 
Banca de finantare si investitii
o SG Corporate & Investment Banking (SG CIB) cuprinde activitatile bancare de finantare si de banca de investitii. Este in serviciul companiilor, institutiilor financiare si a investitorilor in 45 de tari din Europa, Asia si continentul american. 
o a 3-a banca de finantare din zona euro, dupa Produsul Net Bancar 
o Banca de referinta in cele 3 domenii tinta: piata de capital din zona euro, produsele derivative si finantarile structurate 
1.2. Momentul istoric
B.R.D. s-a infiintat in anul 1923, prin legea Societatii Nationale pentru Credit Industrial ca institutie publica. Potrivit acelui an, 20% din capitalul social era detinut de stat, 30% de BNR, iar restul de 50% revenea unui grup de persoane particulare, printre care si un grup de fosti directori ai Mormorosch Bank & Co, prima banca moderna din Romania.
Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, in baza Legii privind nationalizarea din 11 iunie 1948, Societatea Nationala pentru Credit Industrial a fost nationalizata si redenumita Banca de Credit pentru Investitii. In 1957, dupa reorganizarea sistemului financiar, cand s-a introdus o specializare rigida pe sectoare, Bancii de Credit pentru Investitii i s-a oferit o pozitie de monopol in Romania in domeniul asigurarii finantarii pe termen mediu si lung al investitiilor din toate sectoarele industriale, cu exceptia agriculturii si industriei alimentare, fiind redenumita Banca de Investitii.
In mediul bancar romanesc, datorita schimbarilor survenite, in cadrul sistemului financiar din Romania au aparut banci moderne, capabile sa raspunda exigentelor in crestere ale clientilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Monografic in Cadrul BRD.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!