Unicredit Țiriac Bank

Cuprins proiect

1. Prezentare Unicredit Ţiriac Bank 3
1.1. Semnificația simbolului 3
1.2. Principalele etape şi evoluţia sa
în cadrul sistemului bancar românesc 3
2. Organizare UniCredit Ţiriac Bank 5
2.1. Un nou model de organizare a retelei de sucursale 5
3. Misiunea UniCredit Ţiriac Bank 5
3.1. Carta de indentitate 8
4. Valori 9
5. Concluzii 10
6. Bibliografie 11


Extras din proiect

1. Prezentare UniCredit Ţiriac Bank
UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua central şi est europeană a UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est (ECE). UniCredit Group este liderul incontestabil pe piaţa bancară din ECE cu cea mai mare reţea din regiune. În ce priveşte veniturile şi activele totale, Grupul este de două ori mai puternic decât cel mai apropiat competitor regional.
UniCredit Group este o instituţie financiară internațională majoră cu rădăcini puternice în 22 de ţări europene, precum şi reprezentanţe în alte 27 de pieţe, aproximativ 9.600 de sucursale şi peste 161.000 de angajaţi în 2011. 
UniCredit Group este lider de piaţă în Europa Centrală şi de Est, unde este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa bancară, cu o reţea extinsă de aproximativ 4.000 de sucursale.
Grupul operează în următoarele ţări ECE: Azerbaijan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kazahstan, Kyrgyzstan, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia şi Ucraina.
UniCredit Ţiriac Bank este una dintre cele mai importante instituţii financiar – bancare din România şi una dintre cele mai atractive companii listate la Bursa de Valori Bucureşti. O prioritate a activităţii sale este perfecţionarea continuă a serviciilor şi a angajaţilor, aşa încât calitatea să fie cea care face diferenţa. Cu o cotă de piaţă de aproximativ 5,5%, UniCredit Ţiriac Bank este un jucător activ pe piaţă, devenind, datorită accelerării implementării stategiei de creştere, o bancă recunoscută la nivel naţional. 
Aflată în top 5 jucători pe piața romanească, UniCredit Țiriac Bank oferă clienților săi, prin intermediul celor peste 240 sucursale și peste 3.000 angajați, soluții financiare pentru necesitățile persoanelor fizice, I.M.M., marilor companii, persoanelor fizice autorizate. 
Este singura bancă din România cu o rețea națională de sucursale (19) specializată pe servicii și produse dedicate exclusiv clienților companii. Sunt recunoscuți ca cea mai bună bancă specializată pe real estate și, practic, sunt singura bancă cu o divizie dedicată acestui tip de proiect. În plus, au cross border solutions, prin intermediul cărora organizăm relațiile bancare ale clienților în multiple tări astfel încât să beneficieze de aceeași calitate a serviciilor ca și în țara de origine.
În principal, UniCredit ŢiriacBank activează pe piaţă ca o bancă de retail, oferind o gamă variată de produse şi servicii bancare entităţilor juridice şi populaţiei. Portofoliul de clienţi al băncii este alcătuit din persoane fizice, companii private cu cifră de afaceri medie şi mare, IMM-uri, companii din sectorul de stat şi alte instituţii financiare.
UniCredit Ţiriac Bank doreşte să se implice activ pe piaţa bancară din România prin oferirea de produse şi servicii de calitate care să întrunească cerinţele clienţilor. Introducerea de produse noi şi inovatoare adresate unor segmente de piaţă bine determinate şi utilizând canale de distribuţie moderne, constituie o permanentă preocupare, a stabilit obiective clare, care să asigure o creştere echilibrată şi o profitabilitate stabilă, un standard ridicat de performanţă şi integritate în toate operaţiunile pe care le derulează.
UniCredit Group desfăşoară activităţi în 23 de ţări, are 9000 sucursale, 142.000 de angajaţi şi 40 milioane clienţi, aceasta reprezentând doar prezenţa europeană a grupului UniCredit. În total reţeaua internaţionala cuprinde 50 de state în toată lumea.
UniCredit Ţiriac a luat fiinţă în luna iunie a anului 2007, în urma fuziunii dintre UniCredit România şi HVB Ţiriac. 
1.1. Semnificația simbolului
Sigla păstrează elemente semnificative din identitatea băncilor care contribuie la formarea celei noi:
• culoarea roşie și sfera conţinând cifra 1 simbolizează: dinamism, energie, inovaţie, putere şi încredere, dorinţă de perfecţiune;
• sfera împreună cu numele UniCredit subliniază apartenenţa la Grupul UniCredit, unul din grupurile financiare de top din Europa; 
• numele Ţiriac aduce recunoaşterea unui nume puternic pe piaţa bancară românească, în special de către persoanele fizice; 
Iar alăturarea celor 2 nume subliniază un echilibru stabil dat de cunoaşterea pieţei locale completată de experienţa internaţională.
Banca furnizează în România o gamă largă de produse şi servicii specializate prin partenerii săi:
- UniCredit Leasing Corporation 
- Pioneer Asset Management 
- UniCredit Markets and Investment Banking 
- Unicredit Consumer Financing 
- Unicredit Fleet Management 
- HVB Banca Pentru Locuințe.
Date identificare banca:
UniCredit Tiriac Bank SA, societate administrata in sistem dualist, cu sediul in Romania,
Bucuresti, strada Ghetarilor nr.23-25, sector 1, inregistrata in Registrul Comertului sub
nr.J40/7706/1991, in Registrul Bancar sub nr.RB-PJR-40-011/18.02.1999 si inregistrata la
ANSPDCP cu notificarea nr.10964, cod unic de inregistrare 361536, atribut fiscal RO, capital
social subscris si varsat 379.075.291,20 RON.
1.2. Principalele etape şi evoluţia sa
în cadrul sistemului bancar românesc
Într-o primă etapă a existat Banca Ţiriac ce a devenit operaţională în aprilie 1991. Capitalul social iniţial de 3 miliarde de lei, a fost majorat succesiv, atingând peste 664 miliarde de lei.
Încă de la începutul activităţii sale, Banca Ţiriac s-a bucurat de o reputaţie internaţională excelentă, care a fost evidenţiată în aprilie 1993 când Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a devenit unul dintre acţionarii principali ai băncii - prima participare a BERD la capitalul social al unei bănci din Europa Centrală şi de Est.


Fisiere în arhivă (1):

  • UniCredit Tiriac Bank.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!