Biodiversitatea

Extras din proiect Cum descarc?

Diversitate specifica (numarul de specii diferite dintr-o anumita arie si numarul de indivizi din fiecare specie)
Diversitate genetica (ansamblul de gene detinute de o specie dintr-o anumita arie) 
Diversitate sistemica (varietatea habitatelor, comunitatilor ecologice ce alcatuiesc ecosfera) 
Ca o consecinta a pozitionarii sale geografice, tara noastra se bucura de existenta unei biodiversitati unice atat la nivelul ecosistemelor si speciilor, cat si la nivel genetic.
Pe teritoriul Romaniei se reunesc nu mai putin de cinci regiuni biogeografice, dintre care doua, cea stepica si cea pontica, reprezinta elemente naturale noi adaugate la zestrea Uniunii Europene, marcand introducerea a numeroase noi tipuri de habitate si specii.
Cele cinci regiuni biogeografice sunt: continentala (53%), alpina (23%), stepica (17%), panonica (6%) si pontica (1%), asa cum se poate observa in figura de mai jos.
Notiunea de "habitat natural", asa cum este definita in Directiva Habitate nr.92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, se refera la zone terestre sau acvatice ce se disting prin caracteristici geografice, abiotice si biotice, in intregime naturale sau seminaturale.
Tara noastra este gazda unor tipuri unice si extinse de habitate, de la paduri mature aproape virgine, pajisti si stepe bogate in specii floristice, la mlastini intinse, posibil, fara echivalent in Uniunea Europeana.
De asemenea, lantul carpatic reprezinta un bastion vital al carnivorelor mari. 
Romania detine 5500 exemplare de urs brun, 3500 exemplare de lup si 1600 exemplare de ras eurasiatic, reprezentand procente ridicate din efectivele acestor specii de carnivore mari, la nivelul continentului european.
Aceasta situeaza in mod ferm tara noastra pe harta Uniunii Europene, ca o importanta zona naturala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Biodiversitatea.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!