Hormonii Sexuali

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
1. Generalitati 5
1.1. Clasificarea hormonilor dupa locul (organul) de producere 6
1.2. Rolul hormonilor 7
2. Hormonii sexuali .8
2.1. Substratul genetic si hormonal al sexualizarii 8
2.2. Clasificarea hormonilor sexuali dupa actiunea lor asupra metabolismului animal 9
3. Hormonii sexuali feminini 10
3.1. Hormonii estrogeni 10
3.1.1. Hormonii estrogeni-foliculari-fenolsteroizii 10
3.1.1.1. Biosinteza hormonilor estrogeni 12
3.1.1.2. Metabolismul estrogenilor 13
3.1.1.3. Rolul hormonilor estrogeni 13
3.1.1.4. Receptorii estrogeni 14
3.1.2. Estrogeni de sinteza 15
3.2. Hormonii gestageni - Progesteronul 16
3.2.1. Biosinteza progesteronului .16
3.2.2. Metabolismul progesteronului 17
3.2.3. Rolul fiziologic al hormonilor gestageni .17
3.2.4. Gestageni de sinteza 17
4. Hormonii sexuali masculini 19
4.1. Biosinteza hormonilor androgeni 20
4.2. Metabolismul hormonilor androgeni 22
4.3. Testosteronul 24
4.4. Androgeni de sinteza 25
4.5. Receptorii androgeni 26
5. Dereglari hormonale .27
5.1. Hipersecretia hormonilor gonadali 27
5.2. Hiposecretia hormonilor gonadali .28
Concluzii 30
Bibliografie 32


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Calitatea esentiala a materiei vii este schimbul permanent si activ cu mediul inconjurator. De-a lungul intregii existente, fiecare organism preia diferite substante din mediu, le asimileaza si le transforma inauntrul sau, dupa necesitattile sale specifice. Paralel cu aceasta incorporare se desfasoara si un process invers; organismal elimina continuu o parte din substantele ce rezulta din activitatea sa vitala. Viata exista numai atata timp cat se mentine acest circuit in dublu sens intre organism si mediu. Echilibrul dintre asimilatie si dezasimilatie se afla la baza oricarei activitati biologice, de la organismele unicelulare la om. Ansamblul proceselor care asigura schimbul neintrerupt de materie dintre organismele vii si mediul extern, incluzand transformarile tuturor substantelor din interiorul organismelor, constituie metabolismul. In fiecare moment, in raport cu aportul nutritive, cu repaosul sau miscarea, cu modificarile fizico-chimie ale mediului, balanta metabolica isi schimba insa pozitia, inclinand fie spre asimilatie, fie spre dezasimilatie.
Examinand mai indeaproape metabolismul oricarui organism, este usor de constatat ca substantele pe care acesta le elimina se deosebesc calitativ de substantele incorporate din mediu. O parte din produsele rezultate din transformarile metabolice, o data eliminate din organism, nu manifesta in mod normal nici o actiune asupra acestuia. Ele reprezinta deseuri metabolice, substante de degradare, inactive sau toxice, a caror indepartare constituie o conditie necesara pentru viata organismului. Legate de desimilatie sau catabolism, asemenea substante-deseuri se numesc produse de excretie. Excretia este, asadar, o functie de baza a oricarui organism, datorita careia se realizeaza eliminarea substantelor inutile sau nocive.
In afara produselor de excretie, organismele, chiar si cele mai simple, elibereaza in mediu si substante care poseda capacitatea de a stimula sau frana diferitele aturi ale activitatii celulelor din care provin sau a celulelor vecine. Asemenea substtante active din punct de vedere biologic, elaborate in celulele vii si actionand dupa iesirea lor in interiorul celulelor producatoare, poarta denumirea de produse de secretie sau produse secretorii. Fiind, ca o excretie, o functie fundamental, secretia poate fi regasita, sub forme diferite de dezvoltare si complexitate, de-a lungul intregii scari animale. Spre deosebire de procesele excretorii, functia de secretie are la baza in mod obligatoriu procese de sinteza intracelulara. Excretia este, prin excelenta, un rezultat al dezasimilarii, al catabolismului, in timp ce secretia presupune existenta unor reactii asimilatorii, anabolice. Cele doua functii nu sunt insa despartite, in realitate, de o granite foarte neta, nici chiar la organismele superioare.
Procesele de secretie, evident intr-o forma foarte simpla, pot fi identificate incepand de la organismele unicelulare. Pe parcursul evolutiei vietuitoarelor, functia de secretie, ca raspuns la noile forme si conditii de existent a materiei vii, se dezvolta continuu si dobandeste un rol din ce in ce mai important. La organismele pluricelulare incepe sa apara diferentierea specializata a celulelor. Ulterior, dupa cum se stie, in vederea indeplinirii cat mai eficace a anumitor functii, se ajunge la aparitia unor tesuturi, organe si sisteme de organse specializate. Un drum asemanator, marcat de legile generale ale evolutiei si dezvoltarii materiei vii, este parcurs, in cursul vietii speciilor, ca si in cursul vietii individuale a fiecarui organism superior, de cele doua functii de eliminare: excretie si secretie.


Fisiere in arhiva (2):

  • Hormonii Sexuali
    • CUPRINS.doc
    • hormonii sexuali.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!