Importanța peștelui și a fructelor de mare

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere
2. Importanta nutritiva a pestelui 
3. Acizii omega-3
4. Fructele de mare si rolul lor in nutritie
5. Concluzii
6. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Omul secolului XXI a început să înţeleagă mai bine şi mai conştient că peştele şi produsele sau subprodusele obţinute de la acesta trebuie tratate cu mai multă atenţie, în condiţiile în care proteina de origine animală provenită din mediul acvatic are un rol deosebit de important pentru dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii organismului. 
- Carnea de peşte conţine atât de mulţi nutrienţi importanţi, inclusiv proteine, încât, aşa cum apreciază şi nutriţioniştii, ar trebui să constituie un segment major al hranei noastre zilnice.Trebuie să facem precizarea că o singură porţie de peşte de 100 g, furnizează între o treime şi jumătate din necesarul de proteină zilnic. 
Importanta nutritiva a pestelui 
Astăzi se cunoaşte că un consum ridicat de carne de peşte are un rol benefic asupra sănătăţii omului prin ajutorul pe care îl dă aceasta organismului în fortificarea lui pe de o parte, iar pe de altă parte, în minimalizarea apariţiei maladii lor cardiovasculare, prin scăderea nivelului total de colesterol, prin reducerea nivelului de trigliceride, prin faptul că moderează răspunsul inflamator şi îmbunătăţeşte metabolismul carbohidraţilor. 
De asemenea, consumul de carne 
de peşte are efecte benefice în 
tratamentul gutei, artritelor 
reumatoide, psoriazisului, 
în prevenirea diferitelor forme 
de cancer, alină migrena şi nu 
în ultimul rând, este destul de 
util diabeticilor. 
Peştele conține o mulțime de vitamine: A, B şi D. 
Retinalul (vitamina A) îndeplineşte o funcţie foarte importantă în corpul nostru, care este necesară pentru funcţionarea normală a sistemului imunitar şi pentru lupta împotriva infecţiilor, este pur şi simplu necesar pentru piele şi mucoase, este esenţial pentru dezvoltarea normală a fătului la femeile gravide, şi fiind un antioxidant puternic, este un mijloc de prevenire şi tratare a cancerului. 
Vitaminele B sunt esenţiale pentru omul modern ca aerul, toate împreună sunt implicate în procesul de respiraţie a ţesuturilor şi producerea energiei, şi în mod individual sunt implicate în aproape toate procesele organismului. 
Vitaminele D de asemenea au funcţii importante, ele asigură creşterea şi dezvoltarea normală a oaselor, previne apariţia rahitismului şi osteoporozei, reglementează metabolismul mineral, previne subţierea oaselor.- In afară de toate acestea, în peşte se conţin minerale: calciu, fosfor, fier, şi oligoelemente: seleniu şi iod. Lipsesc doar două substanţe vitale: carbohidrați şi vitamina C, dar acestea pot fi obţinute cu uşurinţă din alte surse, fapt care nu poate fi spus despre acizii graşi.
Acizii omega-3
Cercetările recente au demonstrat că acizii graşi nesaturaţi de tip Omega 3, derivaţi în special din peştii care trăiesc în apele reci, acţionează asupra sângelui în mai multe moduri, în sensul de a ajuta organismul uman în minimalizarea potenţialului maladiilor de orice fel. Iată de ce, dietele bogate în grăsimi provenite de la organismele acvatice, protejează şi previn organismul uman de o serie de maladii cardiovasculare. 
Mecanismul de actiune al acizilor grasi omega-3 se manifesta in primul rand la nivel celular. Este bine stiut faptul ca membrana celulara este alcatuita din acizi grasi si ea este cea care permite nutrientilor sa hraneasca celula si deseurilor celulare sa se elimine. In momentul in care membrana celulara este alterata, procesul fiziologic de comunicare dintre celule este intrerupt si astfel apar formatiunile celulare maligne. Atunci cand membrana celulara contine acizi grasi omega-3, acestia o protejeaza de atacul radicalilor liberi si deci de aparitia celulelor canceroase. Asadar, rolul de protector celular al acizilor grasi omega-3 este esential.


Fisiere în arhivă (1):

  • Importanta Pestelui si a Fructelor de Mare.pptx

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!