Studiul Florei Cormofite din Zona Tampa Brasov in Functie de Utilizarea Lor in Medicina Naturista

Cuprins proiect Cum descarc?

I.Introducere 3
II. Scurta caracterizare fizico-geografica a zonei Timpa-Brasov- 4
1. Relief 4
2.Clima 4
3.Hidrografie 4
4.Soluri 5
5.Vegetatie si fauna 5
III.Studiul propriu-zis al plantelor medicinale existente in zona Timpa 6
1.Obiectivele studiului 6
2.Metoda de lucru 7
3.Rezultate si discutii 7-35 
IV.Bibliografie si site-ografie 36


Extras din proiect Cum descarc?

I. Introducere
Pentru inceput as vrea sa mentionez faptul ca Romania, fiind o tara ce are un relief cat se poate de armonios si bine proportionat, adaposteste numeroase specii de plante medicinale care s-au adaptat specific in functie de nevoile lor, multe dintre acestea nefiind inca studiate. 
Termenul planta medicinala se refera la acele plante folosite in scopuri terapeutice. Proprietatile binefacatoare ale plantelor sunt cunoscute de secole. Oamenii au depins intotdeauna de plantele medicinale. Proprietatile terapeutice ale plantelor nu s-au schimbat de-a lungul secolelor - o planta considerata medicinala acum cateva secole, la fel este vazuta si in zilele noastre. Multe din proprietatile plantelor medicinale nu sunt neaparat bazate pe cercetari stiintifice ci mai degraba pe observatii facute de specialisti de-a lungul secolelor.
In ceea ce ma priveste,unul dintre motivele care m-au determinat sa aleg acesta tema de aprofundare a fost faptul ca din vechile timpuri(triburile traco-geto-dacice pe teritoriul Romaniei)s-au folosit plante medicinale pentru prevenirea si chiar vindecarea bolilor. Astazi constatam oricum o tendinta de intoarcere la natura a oamenilor deoarece viata urbana cu tot ceea ce implica ea a determinat o serie de schimbari in organismele noastre si totodata aparitia de noi boli.Astfel o parte din oameni incearca sa caute tot ce este mai natural,mai "neatins" de mana omului pentru o viata mai buna ,mai sanatoasa.
Plantele medicinale vin in ajutorul nostru in aceasta faza si putem afirma ca indiferent de progresele inregistrate in chimia de sinteza,fitoterapia isi are locul ei bine stabilit si dupa pararea mea va deveni o ramura a terapeuticii mult cautata in viitor.
Pe langa acestea pot spune ca poporul romanesc tinde sa respecte inca vechile traditii (cel putin in mediu rural)cu privire la utilizarea plantelor medicinale in scop therapeutic.
Nu in ultimul rand pot spune ca toate aceste plante"miraculoase" m-au fermecat inca de mica avand langa mine persoane cunoscatoare in domeniu si vazand clar efectele plantelor asupra organismului.
Astfel am incercat sa fac un mic studiu asupra plantelor medicinale existente pe muntele Timpa la poalele caruia se afla orasul meu,Brasov.
II. Scurta caracterizare fizico-geografica a zonei Timpa-Brasov
1.Relieful
Timpa este un munte care apartine de masivul Postavaru, localizat in sudul Carpatilor Orientali (mai precis in Carpatii de Curbura) si inconjurat aproape in totalitate de municipiul Brasov(40%din judetul Brasov este reprezentat de relief muntos,60% relief depresionar si deluros). Inaltimea: 960m (dupa unele surse 995m), la aproape 400m deasupra orasului.
Muntele este alcatuit in principal din formatiuni calcaroase, formandu-se in urma procesului de incretire a scoartei terestre.( http://ro.wikipedia.org/wiki/T%C3%A2mpa)
2.Clima
Clima judetului Brasov are un specific temperat-continental, caracterizandu-se printr-o tranzitie intre clima temperata de tip oceanic si cea temperata de tip continental: mai umeda si racoroasa in zonele de munte, cu precipitatii relativ reduse si temperaturi usor scazute in zonele mai joase. Inversiunile de temperatura nu sunt numeroase, de aceea, temperaturile minime din timpul iernii nu se inscriu in valorile extreme. Cantitatea de precipitatii este relativ mai ridicata ca urmare a contrastelor diurne mici. Temperatura medie multianuala a aerului este de 7,6? C, temperatura maxima absoluta fiind de 37? C in luna august.
3.Hidrografia
Intreg teritoriul judetului se incadreaza in bazinul hidrografic de ordin superior al Oltului care strabate judetul pe o distanta de apromaximativ 210km de la confluenta cu Raul Negru pana la confluenta cu raul Ucea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul Florei Cormofite din Zona Tampa Brasov in Functie de Utilizarea Lor in Medicina Naturista.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!