Birotica si Telematica

Cuprins proiect Cum descarc?

CAP I. Procesorul de texte Word (Microsoft Office 2003)
Introducere 3
Aplicatii rezolvate cu ajutorul Office Word 2003 9
CAP II. Calcul Tabelar (Microsoft Office Excel 2003)
Introducere 13
Aplicatii rezolvate cu ajutorul Office Excel 2003 19
Cap III. Prezentari (Microsoft Office PoverPoint 2003)
Introducere 23
Prezentarea creata cu ajutorul Microsoft Office PowerPoint 2003 27


Extras din proiect Cum descarc?

CAP I. Procesorul de texte Word (Microsoft Office 2003)
Introducere
Lansarea in executie a programului Word se face din meniul Star-All Programs-Microsoft Office, executind un clic pe pictograma corespuzatoare cu numele produsului Word.
Structura ferestrei Microsoft Word se deosebesc urmatoarele zone principale:
- Bara de titlu,
- Bara de meniu,
- Bara pictigramelor,
- Bara de aspect,
- Bara riglei de masura,
- Aria de lucru in care se editeaza documentul,
- Barele de derulare,
- Bara informativa (bara de stare).
Crearea unui document nou.La fiecare lansare in execztie programul Word creeaza un nou document.Crearea unui document nou se realizeaza prin optiunea File>New.
Editarea unui document.Scrierea manuala a textului se face conform regulilor uzuale, folosind tastatura ca dispozitiv periferic de intrare. Tasta Enter va fi apasata numai la sfirsit de paragraf, programul Word va trece automat la rindul urmator. Pentru a scrie cu majuscule se pot folosi tastele CapsLock sau Shift.atergerea unui caracter sau mai multor caractere succesive se poate face prin pozitionarea cursorului imediat dupa ultimul caracter de sters si apasarea tastei Backspace pina se sterg toate caracterle dorite.Aceasi operatie poate fi efectuata si cu tasta Delete, care sterge din pozitia cursorului.
Salvarea unui document. Pentru salvarea documentului curent in editare se alege optiunea File>Save sau se executa clic pe butonul Save de pe bara de pictograme.La prima salvare a documentului nou, programul Word va deschide -caseta de dialog SaveAs, cerind informatii despre discul si catalogul in care sa salveze fisierul si sub ce nume(Drives, Directories, FileName).
Deplasare in documentul scris se poate face cu mouse-ul in zona de lucru, sau actionind cu mous-ul sagetile pe bara verticala sau orizontali de derulare.Pozitionind cursorul mouse-ului intr--anumita pozitie in cadrul textului si realizind un clic simplu, cursorul de editare ( punctul de insertie) se muta in punctul rspectiv.
Tiparirea unui document Tiparirea unui document la imprimanta se poate realiza direct din programul Microsoft Word .Pentru tiparire se pune imprimanta in functie (ON LINE), apoi se alege optiunea File/Print.
Iesirea din programul Word Iesirea din programul Word se face fie executand clic pe File in bara de meniu si apoi executand clic pe Exit (iesire), fie inchizand fereastra executand dublu clic pe butonul W din coltul din stanga sus al ferestrei Word, sau apasand tastele Alt + F4, sau executam clic pe butonul Xdin coltul din dreapta sus. Acum programul Word intreaba daca se doreste salvarea documentului. Se executa clic pe butonul Yes daca se doreste acest lucru.
Bazele tenhoredactarii .Tehnoredactarea computerizata se realizeaza pe trei nivele, dupa cum urmeaza:
- nivelul document. Aici se stabilesc caracteristicile globale ale documentului(File>PageSetup), cum sunt formatul paginii (A3, A4. A5, Letter etc.), marginile acestuia (dreapta, stanga, sus si jos), eventualele antete si subsoluri de pagina la nivel de document (numerele de pagina, titlul capitolului, paragrafului, afisat pe fiecare pagina etc );
- nivelul paragraf. La acest nivel se stabilesc caracteristicile fiecarui paragraf in parte. In cadrul editarii computerizate notiunea de paragraf are un alt sens fata de cea din literatura. Aici paragraful reprezinta portiunea de text aflata intre doua Enter, adica de la inceputul unui alineat si pana la urmatorul. La nivelul paragraf se stabilesc atributele paragrafelor, ca de exemplu: tipul de caractere folosit pentru intregul paragraf, dimensiunea acestora, eventualele deplasari inspre interior sau exterior, dimensiunea si tipul alineatului (prima linie mai interior sau exterior). modul de aliniere a paragrafuhii (la stanga, la dreapta, pe centru sau la ambele margini);Stabilirea a fiecarui parametru al paragrafelor in Word for Windows se face, dupa selectarea paragrafelor, prin alegerea optiunii Paragraf din submeniul Format.
- nivelul caracter. La ultimul nivel se lucreaza asupra grupurilor de caractere din interiorul paragrafelor, pentru obtinerea unor efecte de tipul: scoaterea in evidenta a unor nume proprii, cuvinte cheie, citate, prin subliniere, ingrosare, inclinare, schimbare a dimensiunii caracterelor etc.
Exista -serie de operatii care nu pot fi incadrate in nici unul dintre aceste trei nivele. cum ar fi: incarcarea imaginilor, realizarea indexului si a cuprinsului etc., operatii care se executa, de obicei, dupa trecerea prin toate cele trei nivele.
Tehnoredactarea la nivel de caractere
Dintre caracteristicele specifice nivelului caracter fac parte: 
- tipul de caractere (Fontul), care determina multimea de caractere si aspectul lor grafic;
- dimensiunea caracterului (Size) care se masoara de obicei in puncte;
- stilul pentru caracter (Font Style), adica modul in care va fi scris caracterul:
- scriere normala (Regular);
- stilul ingrosat (aldin) de afisare (Bold);
- stilul inclinat (Italic); .
- efectul pentru caractere (Effects), adica prelucrari, transformari si adaugari ale textului. Dintre ele, mai importante sunt:
-taierea printr--linie (Strike through). Ex: caracter ;
-scrierea ca exponent (Superscript). Ex: exponent;
-scrierea ca indice (Subscript). Ex: indice;
-scrierea cu caractere majuscule de dimensiunea minusculelor (Small Caps). Ex: CARACTER;
- spatieri intre caractere (Character Spacing), adica modul de scriere normala (Normal), scriere expandata (Expanded) sau scriere condensata (Condensed).
Tehnoredactarea la nivel de caracter in Word se efectueaza cu ajutorul meniului Format, optiunea Font. Alegerea fontului, a dimensiunii, a raodului de scriere: bold, italic sau subliniat, sau a pozitiei caracterului se pot face si cu ajutorul pictogramelor corespunzatoare din bara de aspect.


Fisiere in arhiva (1):

  • Birotica si Telematica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!