OMV - Petrom

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS
1.CORPORATIA OMV 4
2. ISTORIC PETROM 5
3. STRATEGIA PETROM 12
4.STRUCTURA ACTIONARIAT 14
5.DIRECTORATUL 17
Mariana Gheorghe 17
Daniel Turnheim 18
Johann Pleininger 19
Neil Anthony Morgan 20
Hilmar Kroat-Reder 21
6.APLICATII IN EXCEL 22
7.APLICATII IN ACCESS 25
8. CONCLUZII 28


Extras din proiect Cum descarc?

Corporatia OMV
OMV Aktiengesellschaft este cea mai mare companie industriala listata din Austria, lucru dovedit de vanzarile in valoare de 18,97 miliarde de euro si un numar de 40.993 angajati in 2006 si o capitalizare a pietei de aproximativ 14 miliarde de euro. Lider in industria de petrol si gaze din Europa Centrala, OMV desfasoara activitati de rafinare si marketing in 13 tari.
Cu OMV in calitate de actionar majoritar, Petrom face parte din cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala, care are rezerve dovedite de petrol si gaze de circa 1,3 miliarde de barili echivalent petrol (bep), o productie zilnica de aproximativ 324.000 bep si o capacitate de rafinare de 26,4 milioane tone pe an. In prezent, OMV detine peste 2.540 de statii de distributie in 13 tari. Cota de piata a grupului in segmentul de Rafinare si Marketing in regiunea Dunarii este acum de aproximativ 20%.
In ceea ce priveste activitatile de Explorare si Productie, OMV este prezent in 20 tari de pe cinci continente. In domeniul gazelor naturale, OMV detine depozite si un sistem de conducte de 2.000 de km prin care se transporta 47 de miliarde m3 de gaze naturale pe an in tari precum Germania si Italia. OMV detine actiuni in combinate de produse chimice si petrochimice integrate - 50% in AMI Agrolinz International GmbH si 35% din actiunile Borealis A/S, unul dintre cei mai mari producatori de poliolefina din lume. OMV mai detine actiuni si la alte companii importante precum: Petrom SA - 51%, EconGas GmbH - 50%, reteaua de rafinarii BAYERNOIL - 45% si la compania ungara MOL - 10%.
OMV a continuat sa isi consolideze pozitia de lider in cadrul centurii de dezvoltare europeana prin achizitia a 34% din Petrol Ofisi, cea mai mare companie de distributie din Turcia in domeniul vanzarilor cu amanuntul si comerciale.In iunie 2006, OMV a infiintat OMV Future Energy Fund, o companie detinuta in intregime, cu scopul de a sprijini proiecte de energie alternativa, beneficiind de un capital de 100 de milioane de euro. OMV initiaza astfel trecerea de la un grup exclusiv de petrol si gaze la un grup producator de energie ce include in portofoliul sau energia regenerabila.Responsabilitatea sociala corporatista (CSR) .OMV se implica activ in respectarea valorilor stabilite in Codul de Conduita. Acestea presupun un puternic simt al responsabilitatii catre mediul social si natural al regiunilor slab dezvoltate din punct de vedere economic. OMV desfasoara activitati intense in ceea ce priveste aspectele de ordin economic, social sau care tin de protectia mediului legate de operatiunile sale. Toate activitatile de CSR sunt prezentate in rapoarte bianuale de performanta realizate conform prevederilor Initiativei de Raportare Globala.
2. Istoric Petrom
An Istoric
2010 Ianuarie Denumirea companiei este OMV PETROM S.A., ca urmare a hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din data de 20 octombrie 2009. Denumirea marcii comerciale si sigla companiei raman neschimbate.
Aprilie Ne-am extins portofoliul de proiecte de generare electricitate, prin achizitia S.C. Wind Power Park S.R.L. Aceasta detine in Dobrogea un proiect de generare electricitate din surse eoliene, pentru care au fost obtinute toate autorizatiile, cu o capacitate proiectata de 45 MW, ce poate fi extinsa la 54 MW. Petrom va construi si opera centrala electrica eoliana, care se estimeaza ca va intra in productie in a doua jumatate a anului 2011.
Septembrie S-a anuntat vanzarea participatiei de 74,9% la compania Ring Oil (Rusia) catre partenerul minoritar Mineral and Bio Oil Fuels Limited (MBO).
Petrom a anuntat incheierea unui parteneriat pentru explorare onshore cu Hunt Oil Company Romania, o filiala a companiei americane Hunt Oil, una dintre cele mai mari companii petroliere private din lume. Parteneriatul vizeaza explorarea in comun a blocurilor onshore Adjud si Urziceni Est, situate in partea de est a Romaniei.
Decembrie Petrom a inaugurat Petrom City, sediul care va gazdui activitatile centrale ale companiei. Amplasat in zona de nord a Bucurestiului, acesta va reuni circa 2.500 de angajati din sapte sedii ale companiei aflate in Bucuresti si Ploiesti. Procesul de mutare a angajatilor in noul sediu a inceput in trimestrul al patrulea din 2010 si este estimat sa se finalizeze in prima jumatate a anului 2011.
2009 Martie Petrom a contractat prin intermediul BERD un imprumut corporativ nesecurizat in valoare de pana la 300 de milioane de Euro. Creditul va sustine investitiile de mediu si pentru eficienta energetica ale companiei
Mai Petrom a obtinut finantarea pentru primul proiect privat de generare de electricitate, centrala de la Brazi. Valoarea totala a proiectului se ridica la peste 500 milioane de euro. Primul imprumut BEI acordat companiei Petrom, in valoare de 200 milioane de euro, in timp ce BERD contribuie cu un nou imprumut in valoare de 200 de milioane de euro. Constructia centralei a inceput in iunie.
Iunie Petrom a inceput productia pe zacamantul Komsomolskoe din Kazahstan. Productie initiala de 1.000 bbl/zi; nivelul maxim de productie de 10.000 bbl/zi va fi atins in 2010. Aproximativ 180 milioane Euro au fost investiti in acest proiect
August Petrom a inregistrat primul succes de explorare in Rusia. Testele sondei Lugovaya-1 confirma descoperiri atat de gaze cat si de titei
Octombrie Petrom a inaugurat o unitate noua de procesare a gazelor in cadrul terminalului petrolier de la Midia. Investitiile totale in acest proiect s-au ridicat la aproximativ 90 milioane euro
Decembrie Petrom a finalizat negocierile cu Oltchim pentru transferul activitatilor petrochimice din cadrul Arpechim. Tranzactia include plata activelor fixe, a stocurilor de hidrocarburi si a celorlalte active circulante aferente acestei activitati. Salariatii implicati in activitatea de petrochimie din Arpechim vor fi preluati de catre Oltchim.
Petrom isi mentine pozitia financiara solida asigurand o noua linie de credit de 500 milioane Euro. Creditul va fi utilizat pentru continuarea investitiilor destinate modernizarii companiei si pentru acoperirea nevoilor financiare ale companiei
2008 Martie Petrom si Romgaz au semnat cu Guvernul Romaniei un protocol prin care se reglementeaza participarea la Fondul Social. In 2008, Petrom a contribuit cu 80 de milioane RON la Fondul Social.
Iunie Petrom a revizuit strategia pentru 2010 si si-a reconfirmat obiectivele in noul context international.
Iulie Petrom si-a prezentat planurile de promovare a proiectelor sale in domeniul energiilor alternative si a eficientei energetice.
Octombrie Petrom a incheiat o tranzactie cu Asociatia Salariatilor Petrom pentru achizitionarea unui pachet suplimentar de 20,87% din actiunile Petrom Aviation, majorandu-si astfel participatia in aceasta companie la 69,37%.
Octombrie Petrom a obtinut o linie de credit de 375 mil EUR pentru o perioada de 3 ani.
Decembrie Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited au semnat o intelegere referitoare la explorarea potentialului de hidrocarburi a zonei de mare adanca din perimetrul Neptun, de pe platforma continentala romaneasca a Marii Negre.
2007 Petrom semneaza contractul de vanzare a participatiei de 95% detinute in compania Oztyurk Munai LLP din Kazahstan catre En-Gin LLP, o companie kazaha integrata de titei si gaze.
Petrom semneaza contractul de constructie pentru Petrom City, noul sediu central al companiei, care va gazdui aproximativ 2.500 de angajati.
Petrom decide sa isi exercite dreptul de pre-emptiune privind achizitionarea a 55,53% din actiunile Shell Gas Romania SA si a 60% din actiunile Trans Gas Services SRL.
Petrom anunta prima descoperire din Romania pe baza aplicarii de tehnologii moderne de explorare - sonda de explorare 570 Torcesti.
Petrom infiinteaza o noua companie petrochimica - Petrochemicals Arges, in scopul preluarii activitatilor petrochimice de la rafinaria Arpechim.
Consiliul de Supraveghere al Petrom aproba proiectul de construire a unei centrale electrice pe baza de gaze cu o capacitate de circa 860 MW la Petrobrazi.
Petrom incepe sa livreze pe piata din Romania combustibil cu continut de 2% biodiesel.
Petrom semneaza un contract in valoare de 328,5 mil euro pentru achizitia activitatii de servicii petroliere a Petromservice.
Petrom anunta infiintarea unei noi companii, Petrom Distributie Gaze SRL, detinute in proportie de 99,99% de Petrom SA si subordonata Diviziei de Gaze.


Fisiere in arhiva (3):

  • OMV - Petrom
    • OMV - Petrom.accdb
    • OMV - Petrom.docx
    • OMV - Petrom.xlsx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!