Proiect Birotica - TECHEM Eenergy Services SRL

Extras din proiect Cum descarc?

I. Introducere
Organizatia "Techem Energy Services" SRL face parte din Divizia Internationala a Corporatiei "Techem" Germania, care are o vechime de peste 50 ani fiind cotata la bursa de marfuri din Frankfurt. Activitatea ei de baza este repartizarea costurilor de energie termica pentru incalzire in cadrul unui condominiu (bloc,scara,etc.). 
Pentru efectuarea acestui serviciu este necesar montajul unui set de echipamente , pe care firma "Techem" le ofera, compus din : repartitor electonic, produs al firmei "Techem", si ventil termostatic, procurat de la alti producatori. Montajul acestor echipamente , precum si o parte din servicii se fac de catre firme partenere ale " Techem". Serviciul de baza , care consta in prelucrarea electronica a datelor pe baza softului lui " Techem" Germania si tiparirea fiselor de repartizare, se efectueaza de catre "Techem". 
Potrivit datelor Techem Romania, cifra medie a gradului de contorizare pe incalzire in Romania nu depaseste 20 de procente. Aceasta cifra semnaleaza un ritm lent chiar si la nivelul Capitalei.
Utilizarea repartitoarelor de costuri pentru contorizarea consumurilor de energie termica este o solutie testata cu succes la nivel european, dovada fiind gradul de contorizare individuala in Europa si, mai ales, in statele vecine Romaniei. 
Un factor determinant in evolutia lenta a acestui proces in Romania este deopotriva scepticismul si lipsa de informare prezente la nivelul asociatiilor de proprietari fata de actorii de pe piata echipamentelor de contorizare individuala. 
Reprezentantii Techem sunt de opinie ca toate institutiile implicate si proprietarii de apartamente trebuie sa-si dea concursul pentru a se evita absorbtia de produse de tip second hand sau depasite moral, asa cum s-a mai intamplat pe piata de consum din Romania, cel mai recent exemplu fiind cel al centralelor termice. 
II. Relatia de schimb
Piata serviciului de repartizare, in Romania, este in formare, iar din estimarile noastre exista 7 mil. de radiatoare in Romania. In acest moment sunt montate ecchipamente si se efectueaza serviciul la aproximativ 1% (aprox. 70.000 buc) din potentialul pietei. 
Pentru informatie: clientul final (proprietarul de apartament) poate fi interesat de acest serviciu din doua puncte de vedere - plata exacta a energiei termice consumate pentru incalzire si posibilitatea micsorarii costurilor de incalzire (o economie )
In cadrul procesului de schimb, organizatia noastra ofera un produs (echipamentul) si un serviciu (repartizarea costurilor de energie termica pentru incalzire). Avand in vedere faptul ca este vorba de o piata in formare , incercam, in alcatuirea preturilor, sa tinem cont atat de concurenta cat si de politica impusa de firma "Techem" Germania, care este lider pe piata europeana,dar nici nu vrem sa evitam raportul "calitate-pret".
Clientii nu pot vedea, atinge sau simti un serviciu inainte de a-l cumpara. Din aceasta cauza noi oferim toate informatiile despre calitatea si valoarea lui, recomandandu-le clientii mai vechi si aratandu-le cum s-a desfasurat repartizarea costurilor in cazul lor. 
Servicul nostru este vandut si consumat in acelasi timp. La consumarea lui participa atat reprezentantul nostru cat si clientul nostru in momentul in care intra in posesia fiselor de repartizare, dar mai inainte de toate se face instructia personalului care participa la prestarea serviciului. 
In momentul de fata servciul oferit de noi este eterogen deoarece se realizeaza in functie de cerintele clientilor si anume lunar, de doua ori pe an sau annual. 
In general serviciul nostru se consuma in momentul producerii, dar pot exista si situatii cand poate trece o perioada de la cumpararea lui si pana la consumarea lui. Spre exemplu echipamentele se monteaza in perioada mai-octombrie, iar consumatorii beneficiaza de serviciu abia in luna octombrie. 
De asemenea cererea, in domeniul nostru, este foarte fluctuanta atingand un punct de maxim in perioada octombrie - aprilie, in lunile mai- iunie are loc o stagnare urmand ca in iulie- august cererea sa fie in descrestere.


Fisiere in arhiva (5):

 • Proiect Birotica - TECHEM Eenergy Services SRL
  • COPERTA PROIECT.doc
  • CUPRINS.HTML
  • Prezentare Produse si Servicii Techem.ppt
  • Prezentare societate.doc
  • SITUATIE VANZARI - IUNIE 2006 - TECHEM ENERGY SERVICES SRL.XLS

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!