Corelația dintre indicele BET și cursul de schimb valutar

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Rezumat 
2. Obiectiv 
3. Teorie 
4. Literatura de specialitate
5. Metodologie 
6. Studiu de caz 
7. Concluzii 
8. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Indicele bursier BET si cursul de schimb valurar
1. Rezumat 
Lucrarea cuprinde un cuantum de 250 de observatii cu privire la valorile zilnice ale indicelui bursier BET si ale cursului de schimb valutar. In prima parte a lucrarii este prezentata teoria cu privire la cei doi indici, fiind explicata semnificatia fiecaruia. Teoria este urmata de studiul de caz ce cuprinde observarea cresterii si scaderii celor 2 indici si totodata ponderea cu care acestia au crescut. Lucrarea este organizata in patru domenii principale: revizuirea literaturii stiintifice (care include studii anterioare asupra acestei teme), datele si metodologia cercetarii (inclusiv descrierile datelor si metodologiei aplicate), interpretarile si concluziile studiului.
2. Obiectivul
Obiectivul acestei lucrari este de a demonstra corelatia dintre indicele bursier BET si cursul de schimb valutar. 
Introducere 
De-a lungul timpului s-au facut numeroase studii cu privire atat la indicii burisieri, cat si la cursul de schimb valutar. Atentia cercetatorilor s-a concentrat mai mult pe legatura care exista intre diferentialul de rata dobanda si rata de schimb valutar si mai putin pe legatura dintre randamentele obtinute pe piata de capital si ratele de schimb valutar. 
Se cauta raspunsul la urmatoarea intrebare: putem vorbi despre existenta unei relatii de cauzalitate intre piata de capital si piata valutara? Mai precis, daca indicele bursier BET prezinta o crestere neobisnuita, cursul de schimb valutar va prezenta aceeasi crestere ? In general este 
acceptata ideea ca un randament ridicat inregistrat de o piata locala in raport cu alte piete 
externe este asociat cu o scadere a cursului de schimb valutar. 
In aceasta lucrare dorim sa evidentiem si in ce masura cursul de schimb valutar este unul dintre factorii care influenteaza indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti si daca cresterea acestui indice are un impact asupra cresterii cursului de schimb valutar. 
Informatii teoretice generale 
BET este primul indice dezvoltat de Bursa de Valori Bucuresti si reprezinta indicele de referinta al pietei locale de capital. BET reflecta evolutia celor mai tranzactionate 13 companii de pe Piata Reglementata a BVB, exclusiv societatile de investitii financiare. Este un indice de pret ponderat cu capitalizarea free floatului, ponderea maxima a unui simbol fiind de 20%.Criteriul principal de selectie al societatilor in indice este lichiditatea. Incepand cu anul 2015, pentru selectie se aplica si criterii legate de transparenta emitentilor si calitatea raportarilor si a comunicarii acestora cu investitorii. 
Actiuni componente ale indicelui BET 
Sursa www.wikipedia.ro (Actualizat in anul 2017)
Cursul de schimb valutar 
Cursul de schimb valutar reprezinta pretul unei unitati monetare din moneda unei tari, exprimat in unitati monetare ale altei tari. O definitie mai exacta a cursului de schimb ia in considerare tipul de cotatie care leaga cele doua monede participante la raportul de schimb. Poate fi fix sau flexibil. Un curs de schimb este fix atunci cand doua tari cad de acord sa-l mentina astfel, prin intermediul politicii monetare. Practic, cursul valutar este pretul in baza caruia o valuta se schimba cu alta, respectiv raportul dintre o moneda nationala si una straina. Piata valutara permite participantilor sa schimbe o anumita moneda contra altei monede. Una dintre parti cumpara o anumita moneda de la cealalta parte, in schimbul unei alte monede. Schimburile valutare exista ca rezultat al comertului si investitiilor internationale, astfel companiile care importa sau exporta marfuri cumpara aceste marfuri intr-o moneda si le vand intr-o alta moneda. De aceea ele au nevoie sa converteasca in moneda in care platesc marfurile respective o parte din banii pe care ii primesc.


Fisiere în arhivă (1):

  • Corelatia dintre indicele BET si cursul de schimb valutar.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Anghel Lucian, 2018- Bursa de Valori Bucuresti
2. GEAMBASU L, STANCU I,2010 - Economie teoretica si aplicata.
3. Kurihara, Y., 2006. The Relationship between Exchange Rate and Stock Prices
4. during the Quantitative Easing Policy in Japan. International Journal of Business
5. Kutty, G., 2010. The Relationship between Exchange Rates and Stock Prices: The Case of Mexico. North American Journal of Finance and Banking Research,volume 4
6. Ngan Nguyen Thi Kim -  2016- Study aboutVietnam. 
7. Kanas A ,2000 - Volatility Spillovers Between Stock Returns and Exchange Rate Changes: International Evidence
8. Panait, I., 2011. Study of the correlation between the Romanian stock market and S&P500 index during 2007-2009. The Romanian Economic Journal.
9. Sekmen, F., 2011. Exchange rate volatility and stock returns for the United State.
African Journal of Business Management. 
10. Tabak, B. M, 2006. The Dynamic Relationship between Stock Prices and Exchange Rates: Evidence for Brazil. International Journal of Theoretical and Applied Finance
11. Tanase Adrian,2018- Bursa de Valori Bucuresti
12. www.bvb.ro
13. www.bnr.ro
14. www.wikipedia.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!