Strategii și operațiuni bursiere

Cuprins proiect Cum descarc?

I.Introducere 3
1)Actiuni la bursa 3
Motivatia alegerii 4
Perspectivele sectoriale 5
2)Depozit bancar 8
3)Fond de actiuni 8
II.Prezentarea portofoliului 9
1.Structura portofoliului 9
III.Prezentarea societăţilor 10
1.Detalii companii 10
BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. 10
PETROM S.A. 13
MILLENNIUM BANK 16
INTERCAPITAL INVESTMENT MANAGEMENT 17
2. Analiză tehnică 20
IV. Cuantificarea performantelor portofoliului: 25
Randamentele aduse de :
a) Actiunile BRD si SNP 26
b) Depozitul bancar la Millennium Bank 26
c) Fond de actiuni iFond Actiuni 27
d)Cumparare-vanzare valuta (euro) 28
V. Concluzii 29


Extras din proiect Cum descarc?

ANALIZA PORTOFOLIULUI
I.Introducere
Am ales sa investesc banii in unele dintre cele mai sigure plasamente de pe piata de capital din Romania si anume intr-un depozit bancar , asumandu-ne si cateva riscuri am investit in actiuni listate la categoria I, pe care le-am considerat unele dintre cele mai sigure avand o evolutie constanta pana la data achizitiei. De asemenea o sa investesc 37,65% din portofoliu intr-un fond de investitii : iFond Actiuni. Prin caracteristicile sale, fondul este un plasament cu risc ridicat.
Risc asumat : mediu /mare
Perioada de analiza a portofoliului este : 05.01.2010 – 26.11.2010
Suma initiala de investit : 100.000 lei
1)Actiuni la bursa
Am decis investirea capitalului de 49.350 lei in actiuni listate la Categoria I a BVB. S-a luat aceasta decizie pentru ca se doreste o lichiditate ridicata, care sa permita eventualele interventii in portofoliu, in cazul in care cursurile bursiere vor atinge valori care sa ne ofere castiguri. Actiunile listate la Categoria I intrunesc aceste cerinte de lichiditate, oferindu-ne siguranta ca, pe viitor, oricand vom dori sa vindem, vor exista cumparatori.
Domeniile de activitate alese sunt: financiar-bancar, petrolier. Societatile alese fiind: BRD-GROUPE SOCIETE GENERALE BUCURESTI si SNP PETROM S.A. Toate aceste societati sunt in compozitia indicelui general BET-C 
Toate datele folosite sunt reale, date privind societatile emitente ale actiunilor cuprinse in portofoliu, pretul lor , valoarea dividendelor acordate, etc., si sunt preluate direct de pe site-ul oficial al Bursei de Valori Bucuresti.
Toti investitorii cauta cele mai bune metode, sisteme, indicatori sau strategii pentru a identifica actiunile cele mai bune. Acesta este un lucru util, intrucat pe orice piata exista diferente intre performantele actiunilor: unele actiuni cresc mai mult, altele mai putin, iar altele stau pe loc sau scad mai mult sau mai putin Multi investitori isi pun intrebarea permanenta Ce actiuni ar trebui sa am acum in portofoliu?, fara sa se intrebe mai intai Este acesta un moment bun de cumparare sau de detinere- Exista multe cazuri in care selectia corecta a momentului de cumparare si de vanzare la bursa este mult mai importanta decat selectia corecta a actiunilor care trebuie incluse in portofoliu.
Selectia actiunilor cat si selectia momentelor de intrare si iesire in/din piata depind foarte mult de profilul investitorului – nivelul de risc asumat, sumele necesare investitiilor, orizontul de timp al investitiei, experienta, efortul de analiza.
Asadar am ales sa investim in actiuni ale urmatoarelor societati : BRD-GROUPE SOCIETE GENERALE BUCURESTI , SNP PETROM S.A 
Desigur intervine intrebarea de ce am ales aceste societati?
Am ales să analizez aceste 2 societati pentru că prezintă un potenţial de venit mare, au o rentabilitate financiară foarte bună, o reputaţie şi o evoluţie în creştere.
Motivatia alegerii
Alegerea acestor sectoare de activitate s-a bazat pe cateva considerente la nivel macroeconomic, dar si pe istoricul din ultimii ani privind evolutia unor simboluri la BVB.
Astfel, compania din domeniul petrolier (SNP) are o pondere mare in capitalizarea bursiera, fiind intens tranzactionata si de investitorii straini. Petrom este una dintre cele mai profitabile companii de pe piata romaneasca, cel mai mare operator integrat din domeniul petrolier si al gazelor natural din tara noastra si in acelasi timp o societate strategica pentru Romania tinand cont de valoarea cifrei de afaceri si a volumului de activitate desfasurat.
Profitul Petrom SNP in trimestrul 1 2010 a fost de 803 milioane de lei, aproape 200 milioane euro, in crestere cu 138% fata de primele trei luni din anul 2009. 
Rezultatele financiare pozitive, se datoreaza unui management bun al costurilor, dar si cresterii pretului la petrol in aceasta perioada. OMV Petrom si-a bugetat pentru 2010 un profit net de 1,709 miliarde de lei (413 milioane de euro), aproape dublu faţă de cel înregistrat anul trecut, de 860 de milioane de lei (circa 204 mili¬oane de euro).
Consider ca profitul net al PETROM in primul trimestru din 2010 este peste asteptarile analistilor, asa ca actiunile SNP listate la BVB este posibil sa creasca. Capitalizarea bursiera la un pret /actiune de 0.32 lei este de 4.3 miliarde euro.
Pentru societatea din domeniul financiar-bancar ( BRD) motivele au fost, pe de o parte, rezultatele in crestere obtinute de aceasta in ultimii ani, precum si increderea sporita de care se bucura din partea investitorilor straini.


Fisiere în arhivă (1):

  • Strategii si Operatiuni Bursiere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!