Agenda Telefonica - Fox Pro

Extras din proiect Cum descarc?

1.1 O DEFINITIE A NOTIUNII DE BAZA DE DATE
Una din caracteristicile ultimilor ani este explozia informationala. Volumul imens de informatii nu mai poate fi utilizat eficient prin intermediul metodelor traditionale. Prelucrarea automata a informatiilor cu ajutorul sistemelor electronice de calcul a devenit o necesitate pentru toate domeniile de activitate. Cea mai evoluata metoda de organizare a informatiilor in vederea prelucrarii lor automate o intalnim la bazele de date.
O baza de date este formata dintr-o colectie organizata de date. Aceste date se prelucreaza cu un sistem de programe numit sistem de gestiune a bazelor de date. De obicei, in texte se foloseste notatia BD pentru Bazele de Date si notatia SGBD pentru Sistemele de Gestiune a Bazelor de Date.
Un sistem de gestiune a bazelor de date este format din mai multe programe care asigura, in principal, urmatoarele functii:
a) Functia de definire a datelor. Prin aceasta functie se pot defini tipul datelor, structura lor, precum si relatiile dintre ele. 
b) Functia de creare a bazelor de date. Aceasta functie asigura introducerea datelor in bazele de date. Operatia de introducere a datelor intr-o baza de date este numita incarcarea bazei de date. 
c) Functia de actualizare a bazelor de date. Aceasta functie asigura tinerea la zi a datelor din bazele de date prin operatii de adaugare a unor date noi, stergere a unor date devenite inutile, actualizarea unor date, etc. 
d) Functia de interogare a bazelor de date. Aceasta functie asigura accesul la datele inregistrate in bazele de date. 
e) Functia de administrare a bazelor de date. Prin aceasta functie se stabilesc criteriile de actualizare a datelor, drepturile de acces la date, modul de protejare a datelor, etc. 
1.2 TIPURI DE BAZE DE DATE
Principalele tipuri de baze de date cunoscute in prezent sunt:
a ) baze de date ierarhice
b ) baze de date reticulare
c ) baze de date relationale
Aceste tipuri de baze de date difera intre ele, in principal, prin modul de organizare a datelor. In cele ce urmeaza vom prezenta pe scurt cele trei tipuri de baze de date.
Bazele de date ierarhice sunt baze in care un element este aflat in relatie cu cel mult un element situat la nivelul imediat superior si, optional, cu mai multe elemente situate la nivelul inferior. De exemplu, un produs aflat intr-o baza de date poate fi achizitionat de mai multe societati comerciale.
Bazele de date reticulare sunt baze in care un element poate fi in relatie cu mai multe elemente aflate atat la nivelul imediat superior cat si cu mai multe elemente aflate la nivelul imediat inferior. De exemplu, un produs poate fi realizat de mai multi furnizori si distribuit pe piata de mai multe societati comerciale. 
Bazele de date relationale sunt cele mai raspandite. Ele se constituie din date care se prezinta sub forma de tabele. 
1.3 SISTEMUL FOXPRO
Mediul de programare FoxPro este un sistem software pentru gestiunea bazelor de date, asigurand o interfata foarte eficienta si prietenoasa intre sistemul de operare si programator. A fost realizat de firma Fox Software si este foarte raspandit si utilizat la noi in tara, dar si in strainatate. Din punct de vedere al limbajului propriu-zis de programare (comenzi, functii) FoxPro este extrem de asemanator cu dBase. Componenta principala care le diferentiaza este interfata grafica de prezentare si lucru. De fapt, este destul de dificil ca, la o simpla studiere a unui program sursa sa se poata preciza daca acesta a fost scris in FoxPro sau in dBase.
Programele sistemului FoxPro se instaleaza intr-un director caruia i se da, de regula, numele FOXPRO. Calea spre acest director trebuie sa fie prezenta in fisierul AUTOEXEC.BAT. Pentru a verifica daca in fisierul AUTOEXEC.BAT este prezenta calea directorul FOXPRO putem folosi editorul Edit. In acest scop, activam optiunea Run din meniul Start, in campul Open al ferestrei Run introducem textul Edit C:AUTOEXEC.BAT si actionam tasta Enter. Ca urmare, pe ecran se afiseaza fereastra editorului Edit, iar in interiorul ferestrei apar comenzile fisierului AUTOEXEC.BAT. In continuare vom presupune ca produsul FoxPro este instalat in directorul C:FOXPRO. De aceea, in comanda PATH din fisierul AUTOEXEC.BAT introducem calea C:FOXPRO. Desigur, daca dumneavoastra lucrati cu un calculator in care produsul FoxPro este inregistrat in alt director, atunci in fisierul AUTOEXEC.BAT trebuie sa introduceti calea spre directorul respectiv. Asa cum stim, modificarile pe care le facem in fisierul AUTOEXEC.BAT au efect numai dupa ce repornim calculatorul.
Presupunem ca in fisierul AUTOEXEC.BAT este prezenta calea spre directorul in care este instalat produsul FoxPro. In aceste conditii, pentru a activa sistemul FoxPro, deschidem o sesiune MS-DOS Prompt si dam comanda:
FOXPRO
Daca pe suprafata de lucru a sistemului de operare Windows este prezenta o pictograma asociata sistemului FoxPro, atunci pentru activarea sa putem sa dam dublu clic pe pictograma respectiva.


Fisiere in arhiva (8):

  • AGENDA.CDX
  • AGENDA.DBF
  • agenda.doc
  • AGENDA.ERR
  • AGENDA.FXP
  • AGENDA.PRG
  • FOXUSER.DBF
  • FOXUSER.FPT

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!