Ameliorarea Imaginilor Realizate In Conditii Meteo Nefavorabile

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere pag. 3
Introducere in matlab pag. 3
Ce este matlab-ul pag. 3 
Structura sistemului matlab pag. 4
Procesarea histogramelor pag. 5
Egalizarea histogramelor pag. 5
Filtrul de mediere pag. 8
Filtrul median pag. 10
Filtru de claritate pag. 12
Concluzii pag. 15
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In lucrarea de fata se trateaza metode pentru ameliorarea imaginilor realizate in conditii meteo nefavorabile(aceste imagini sufera de vizibilitate/ contrast redus) cu ajutorul urmatoarelor metode: filtru de mediere, filtru median, filtru de claritate(sharpening filters) si egalizarea histogramei;
INTRODUCERE IN MATLAB
Ce este MATLAB ?
MATLAB(R) (MATtrix LABoratory) este un pachet de programe de inalta performanta, interactiv, destinat calculului matematic, stiintific si ingineresc. MATLAB integreaza calcul, programare si vizualizare, intr-un mediu de lucru prietenos, solutionarea problemelor presupunand folosirea notatiilor matematice clasice. Utilizarea programului MATLAB include:
1 Matematica si calcul numeric 
2 Programare si dezvoltare de algoritmi 
3 Modelare si simulare 
4 Analiza de date, exploatarea rezultatelor si vizualizare 
5 Grafica stiintifica si inginereasca 
6 Dezvoltare de aplicatii software, incluzand constructie de interfete grafice cu utilizatorul (GUI)
7 Etc.
MATLAB este un produs al companiei americane The Mathworks, Inc. [http://www.mathworks.com] si lucreaza sub Windows, Unix, LINUX si Machintosh. MATLAB include toate facilitatile unui limbaj complet de programare, admitand interfete cu limbajul de programare C, C++ si FORTRAN. Versiunea cea mai recenta a pachetului de programe MATLAB este versiunea 6. 
MATLAB a cunoscut o puternica evolutie in decursul ultimilor ani, reprezentand astazi in mediile universitare o unealta standard de calcul, fiind asociata diverselor cursuri introductive sau avansate in matematica, stiinta si inginerie. In industrie, MATLAB este recunoscut ca un mijloc de investigatie numerica performant, utilizat in sprijinul unei activitati de cercetare, dezvoltare si analiza de inalt nivel.
Versiunea completa a pachetului de programe MATLAB contine o intreaga familie de module specifice, denumite tool-box-uri, respectiv blockset-uri, care permit rezolvarea unor aplicatii din diverse domenii cum ar fi: masini, aparate si actionari electrice, control de sistem, aplicatii DSP, procesarea materialelor si electro-tehnologii, procesare de semnal, mecanica, industria aeronautica si de automobile, statistica, finante si multe altele. 
Aceste module sunt colectii de functii MATLAB (M-files), usor de asimilat, care extind puterea de calcul a pachetului de programe MATLAB in vederea rezolvarii unor clase particulare de probleme. Colectia de module MATLAB contine: Simulink, DSP, Control System, SimPowerSystems, SimMechanics, Data Acquisition, Fuzzy Logic, Image Processing, Partial Differential Equations, Neural Network, Optimization, System Identification, Financial, Statistics, Communications, Database, Virtual Reality etc.
Structura sistemului MATLAB
Structura sistemului MATLAB consta in cinci parti principale: 
Mediul de dezvoltare. Acesta este alcatuit dintr-un set de unelte care faciliteaza folosirea functiilor si fisierelor MATLAB. Multe dintre acestea reprezinta de fapt interfetele grafice si includ fereastra principala MATLAB sau MATLAB Desktop, fereastra de comenzi sau Command Window, fereastra ce memoreaza istoria comenzilor sau Command History, si browser-ele de Help, Workspace, Files, Search Path etc. 
Biblioteca de functii matematice MATLAB. Aceasta consta intr-o vasta colectie de algoritmi de calcul, pornind de la functii elementare precum suma, sinus, cosinus si aritmetica complexa, pana la functii mai sofisticate precum inversare de matrici, calcul de valori proprii, functii Bessel, si transformata Fourier. 
Limbajul MATLAB. Limbajul MATLAB este un limbaj matrice/vector de inalt nivel ce include instructiuni de control al buclelor, functii, structuri de date, comenzi de intrare/iesire si instructiuni de programare orientata pe obiecte. Limbajul MATLAB permite atat "programarea superficiala" pentru crearea rapida a unor mici programe de calcul specifice, cat si "programarea in detaliu" in vederea dezvoltarii unor programe complexe de nivel superior. 
Handle Graphics(R). Handle Graphics reprezinta sistemul de grafica MATLAB si include atat comenzi de inalt nivel pentru vizualizarea 2D si 3D a datelor, procesare de imagini, animatie si grafica, cat si comenzi de jos nivel ce permit personalizarea completa a reprezentarilor grafice si construirea integrala a interfetelor grafice (GUI) pentru aplicatiile MATLAB. 
MATLAB Application Program Interface (API). Aceasta este o biblioteca ce permite scrierea programelor C si Fortran ce interactioneaza cu MATLAB. Biblioteca contine facilitati de apel de subrutine din MATLAB (dynamic linking), de apelare a MATLAB-ul ca pe o masina de calcul, si de citire si scriere de fisiere MAT-files.


Fisiere in arhiva (8):

 • Ameliorarea Imaginilor Realizate In Conditii Meteo Nefavorabile
  • Ameliorarea Imaginilor Realizate In Conditii Meteo Nefavorabile.docx
  • Cod_Matlab
   • ceata.jpg
   • egalizarea_histogramei.m
   • median_filter.m
   • mediere.m
   • ninge1.JPG
   • ploaie.jpg
   • sharp_filter.m

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!