Bază de date care să monitorizeze informațiile dintr-o firmă

Proiect
9/10 (6 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 659
Mărime: 52.30KB (arhivat)
Publicat de: Ilarion Teodorescu
Puncte necesare: 0

Cuprins

  1. INTRODUCERE 1
  2. 1.Analiza Structurala 2
  3. 1.1 Identificarea entitatilor 3
  4. 1.2 Identificarea atributelor cheie 4
  5. 2. Proiectarea schemei conceptuale 5
  6. 3. Proiectarea schemei logice 6
  7. 4.Crearea si popularea Bazei de Date 7
  8. 4.1 Crearea tabelelor 8
  9. 4.2 Editare relatii 9
  10. 4.3 Populare cu date 10
  11. 5. QUERIES (Cererei SQL) 11
  12. 6.FORMULARE 12
  13. 7.RAPOARTE 13
  14. CONCLUZII 14

Extras din proiect

INTRODUCERE

Definirea problemei: Sa se creeze o baza de date care sa monotorizeze informatiile dintr-o firma.

1.Analiza structurala

1.1 Identificarea entitatilor

S-au creat patru entitati:

- Clienti

- Comenzi

- Continut comanda

- Produse

Fiecare entitate contine un numar de atribute dupa cum urmeaza :

Entitatea CLIENTI atribute :

- Cod client

- Nume client

- Tara

- Localitatea

- Adresa

- Cod postal

- Telefon

Entitatea COMENZI atribute :

- Numar comanda

- Data comanda

- Termen

- Data livrare

- Cod client

Entitatea CONTINUT COMANDA atribute :

- Numar comanda

- Cod produs

- Cantitate

- Pret unitar

Entitatea PRODUSE atribute:

- Cod produs

- Denumire

- Unitate masura

- Categorie de calitate

2.Proiectarea schemei conceptuale

S-a proiectat urmatoarea schema conceptuala :

FN1 R1(Cod client, Nume client, Tara, Localitatea, Adresa, Cod postal, Telefon)

FN2 R1(Numar comanda, Data comanda, Termen, Data livrare, Cod client)

FN3 R1(Numar comanda, Cod produs, Cantitate, Pret unitar)

3.Proiectarea schemei logice

S-a creat o schema logica pentru identificarea caractere folosite. Figura de mai jos evidentiaza acestea:

4.Crearea si popularea bazei de date

S-a creat Baza de date cu ajutorul programului MICROSOFT ACCESS utilizand obtiunea “New-Blank Data Base”.S-a salvat baza de date intr-un fisier numit “Proiect Access.mdb”.

4.1 Crearea tabelelor

S-a deschis baza de date nou create ; s-a selectat obtiunea “Table” si s-au creat sase tabele cu ajutorul obtiuni “Create with Design View”:Clienti, Clienti2, Clienti 3, Comenzi, Continut comanda, Produse.

S-a creat in fiecare tabela mai multe campuri dupa cum urmeaza:

Tabela Clienti campuri :

- Cod client

- Nume client

- Tara

- Localitatea

- Adresa

- Cod postal

- Telefon

Tabela Clienti 2 campuri :

- Cod client

- Nume client

- Telefon

- Tara

Tabela Clienti 3 campuri:

- Nume client

- Cod client

- Tara

Tabela Comenzi campuri :

- Numar comanda

- Data comanda

- Termen

- Data livrare

- Cod client

Tabela Continut Comanda campuri :

- Numar comanda

- Cod produs

- Cantitate

- Pret unitar

Tabela Produse campuri:

- Cod produs

- Denumire

- Unitate masura

- Categorie de calitate

4.2 Editare relatii

S-au creat relatii intre tabele dupa cum urmeaza:

- intre tabela Comenzi si tabela Continut comanda relatie de tipul “unul-la-unul”(1,∞);

- intre tabela Continut comanda si tabela produs relatie de tipul “multi-la-unul” (1,∞);

- intre tabela Comenzi si tabela clienti relatie de tipul “multi –la-unul” (1,∞);

4.3 Populare cu date

S-au introdus date in tabele deschizandu-le pe rand ,dupa cum urmeaza:

-in tabela Ctienti s-au introdus 9 entitati:

Preview document

Bază de date care să monitorizeze informațiile dintr-o firmă - Pagina 1
Bază de date care să monitorizeze informațiile dintr-o firmă - Pagina 2
Bază de date care să monitorizeze informațiile dintr-o firmă - Pagina 3
Bază de date care să monitorizeze informațiile dintr-o firmă - Pagina 4
Bază de date care să monitorizeze informațiile dintr-o firmă - Pagina 5
Bază de date care să monitorizeze informațiile dintr-o firmă - Pagina 6
Bază de date care să monitorizeze informațiile dintr-o firmă - Pagina 7
Bază de date care să monitorizeze informațiile dintr-o firmă - Pagina 8
Bază de date care să monitorizeze informațiile dintr-o firmă - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Baza de Date care sa Monitorizeze Informatiile dintr-o Firma.doc

Alții au mai descărcat și

Evidența clienților și furnizorilor - baze de date Access

1. Prezentarea aplicatiei 1.1. Prezentare generala Lucrarea oferă o analiză a modalităţilor practice de utilizare a instrumentelor informatice...

Proiectarea bazelor de date orientate pe obiecte

Introducere Esenţa oricărei baze de date este păstrarea informaţiei. Informaţia păstrată în baza de date este foarte diversă – de la simple...

Gestiunea unei Biblioteci în SQL 2005

In vederea realizarii acestui proiect am folosit SQL Server 2005. Baza de date pe care am lucrat se numeste biblioteca Aplicatia realizeaza o...

Baze de date - firmă de transporturi

Descrierea Problemei: Fie subuniversul unei firme de transport intern alcătuit din angajaţi, camione, mărfuri şi companii cu care firma de...

Baze de Date - Proiect în SQL

1. Descrierea bazei de date si a entitatilor Baza de date contine informatii despre produsele aflate intr-un depozit de aparate si accesorii de...

Baze de date - gestiunea unui magazin de mobilă

Tema proiectului o reprezinta gestiunea unui magazin de mobila, si pentru aceasta am folosit urmatoarele tabele: - TARI cu structura : id_tara...

Bază de date Access - evidența salariaților

SISTEME DE GESTIUNE A BAZELOR DE DATE Sistemele de gestiune a bazelor de date (în limba engleză "database management system" - SGDB) reprezintă...

Proiect Access - Gestionarea Pensiunilor de pe Valea Prahovei

Tema proiectului meu pentru disciplina Sisteme Informatice financiar– monetara este baza de date numita “Gestionarea pensiunilor de pe Valea...

Te-ar putea interesa și

Implementarea Sistemului HACCP în Sectorul Carne - Studiu de Caz la Produsul Afumături din Carne de Vită

1. Politica siguranţei alimentare (definirea scopului). Cu mult timp în urmă, termenul de "siguranţă alimentară" (food safety) se referea la...

Proiect Procesarea Uleiului

INTRODUCERE Din momentul in care omul a aparut pe pămant si până astazi produsele au provenit de la plante care au asigurat baza alimentaţiei...

Tehnologia de Obținere a Ruladei de Carne cu Spanac

INTRODUCERE În ultima vreme s-a observat o continuă dezvoltare şi cercetare a proceselor tehnologice din industria cărnii cât şi a modului de...

Studiu de caz - abatorizarea cărnii

1.POLITICA SIGURANTEI ALIMENTARE Sistemul HACCP se refera la abordarea preventiva in ceea ce priveste siguranta alimentara si farmaceutica care se...

Proiect margarină HACCP

INTRODUCERE Dintre diferitele metode propuse pentru a garanta producerea igienico-sanitar a alimentelor, sistemul HACCP (Hazard Analysis and...

Ruladă din piept de pui cu ficăței

INTRODUCERE Sistemul de Analiza Riscului prin Punctele Critice de Control (H.A.C.C.P.) este o abordare ştiinţifică a procesului de control în...

Depozitarea Lactatelor HACCP

INTRODUCERE Datorita compozitiei sale chimice si a reactiei aproape neutre laptele constituie un mediu de cultura deosebit de bun pentru...

Marketingul Serviciilor

1. INTRODUCERE Perioada de afirmare a marketingului serviciilor coincide cu cea în care, în economia mondialã în ansamblu şi în cadrul majoritãţii...

Ai nevoie de altceva?